MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Podbite, opuchniete oko

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

25-Matylda

Post #1 Ocena: 0

2013-10-10 12:58:06 (12 lat temu)

25-Matylda

Kobieta

Z nami od: 23-09-2010

wWczoraj po pracy wysiadając z autobusu miałam <wypadek> Kierowca zatrzymal się pare metrow przed przystankiem bo był korek. Wszyscy wysiedli ja tez, odwrocilam się w lewo na chodnik i nie wiem jak to się stało nagle poczułam silne uderzenie! okazało się ze weszłam na slupa- naprawdę go nie widzilam. Uderzylam bokiem tak silnie ze w ciągu kilku sekond moja brew zaczela rosnąć. Mialam tak dużego guza ze nie mogłam otworzyć oka. Oczywiście przykladalam lodem. Pojechalam do szpitala zrobili przeswietlenie, nic nie jest złamane. A siniak i opuchlizna jest tak duza ze nie otwieram oka, w zyciu takiego czegos nie widziałam. Lekarz mi nie dal nic czym mogę przykladac, chce się tego pozbyć jak najszybciej bo pracuje w zlobku i nie mogę tak wygladac, (nadal nie mogę otworzyć oka) Wzielam 2 dni wolnego ale to nie zejdzie do poniedziałku, jest tak wielkie. Macie jakies domowe sposoby ta opuchlizna nad okiem. Wiem ze to będzie zmieniac kolor na razie jest czerwono-fioletowe i opuchnięte. Nie wiem jak to się stało :(
Na świecie nie ma nic piękniejszego od pobudzania ludzi do śmiechu

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2013-10-10 13:08:02 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

25-Matylda

Post #3 Ocena: -1

2013-10-10 13:14:02 (12 lat temu)

25-Matylda

Kobieta

wyczytałam gdzies ze bialko z jajka przykladac, albo talarek surowego zimniaka. Jestem zalamana!!

Do góry stronyOffline

Dwunasty

Post #4 Ocena: 0

2013-10-10 13:14:39 (12 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

Chyba najskuteczniejsze właśnie są zimne okłady. Pokruszony lód, metalowa puszka chłodzona w lodówce czy kawał zimnego mięsa.
No chyba że masz dojście do pijawek:)))

Teraz mi się przypomniało. Jeden mój znajomy (bokser) jak nie miał rozcięcia a tylko opuchliznę to smarował obite miejsce pastą do zębów.

Do góry stronyOffline

25-Matylda

Post #5 Ocena: 0

2013-10-10 13:18:51 (12 lat temu)

25-Matylda

Kobieta

Lod jest dobry na początek kiedy opuchlizna i siniak rosnie, juz sie nie powieksza, teraz mam nadzieje zacznie się goic..

Do góry stronyOffline

MamaMyszow

Post #6 Ocena: 0

2013-10-10 13:19:58 (12 lat temu)

MamaMyszow

Konto usunięte

Dobrym sposobem jest bialko jaja, ale... juz po ptokach :-] Bialko sciaga opuchlizne zaraz po uderzeniu, nie pozwala jej "wyjsc na zewnatrz" :-] Wokol oka to chyba tez nie bardzo, ale sciagnac opuchlizne mozna tez zwyklym mydlem w kostce, trzeba grubo smarowac i poczekac az wyschnie. Wszystko co sie robi dzieciakom w szkolach, ale zaraz po uderzeniu.

Teraz chyba zostaje Ci dobry podklad i puder w kamieniu...

Do góry stronyOffline

Dwunasty

Post #7 Ocena: 0

2013-10-10 13:20:44 (12 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

Cytat:

2013-10-10 13:18:51, 25-Matylda napisał(a):
Lod jest dobry na początek kiedy opuchlizna i siniak rosnie, juz sie nie powieksza, teraz mam nadzieje zacznie się goic..

Zimne okłady są dobre i po...

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2013-10-10 13:24:40 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Geronimo

Post #9 Ocena: 0

2013-10-10 13:28:14 (12 lat temu)

Geronimo

Mężczyzna

Z nami od: 16-10-2007

...ja bym podbił drugie dla równowagi, i wmawiał dzieciom że jesteś wampirem, a to na oczach to takie specjalne okulary przeciwsłoneczne. Dzieci uwielbiają wampiry, więc będą zachwycone :-]

A tak poważniej, to opuchlizna do poniedziałku znacznie się zmniejszy po okładach, ale siniak niestety nie...

Do góry stronyOffline

Strona WWWNumer Skype

clockwork_orang

Post #10 Ocena: 0

2013-10-10 13:47:43 (12 lat temu)

clockwork_orange

Z nami od: 28-06-2007

Cytat:

2013-10-10 13:14:39, Dwunasty napisał(a):
Teraz mi się przypomniało. Jeden mój znajomy (bokser) jak nie miał rozcięcia a tylko opuchliznę to smarował obite miejsce pastą do zębów.

ale mietowa koniecznie - mieta ma wlasciwosci suszace (a'propos, dobrze robi na wypryski) - mozna tez zrobic slaby roztwor occu (zmiekkczy skore i tkanki), ale trzena uwazac by do oka sie nie dostal...

ps. rumianek dziala podobnie do altacetu, ktory zawiera... ocet (dokladnie to octanowinian glinu) 8-)

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,