MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Fałszywa czarna wdowa.

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

NoNickname

Post #1 Ocena: 0

2014-05-10 19:19:21 (11 lat temu)

NoNickname

Kobieta

Z nami od: 10-02-2011

Nie cierpię pająków /wręcz boję się ich/dlatego,wręcz szczęśliwa byłam,że mimo ogródka, nic nie włazi mi do domu.
A nawet robiąc porządki w ogródku,nigdy nie natknęłam się na jakieś większe "bydlę",czasami trafiają się w domu "zegarki"i tyle.

Ale do rzeczy - z kuchni do ogródka mamy drewniany podest,który po deszczu jest śliski,więc postanowiliśmy wymienić deski na takie,które mają elementy antypoślizkowe.
Przyszła ekipa,i panowie zaczęli zrywać deski.
Stałam i przyglądałam się,gdy nagle,aż serce podskoczyło mi do gardła...po oderwaniu ostatniej ,przy drzwiach do kuchni,nagle pojawiły się dwa paskudne pająki.
Nie sposób je pomylić z innymi pająkami,to były fałszywe czarne wdowy.
Takie jak na tym obrazku.

Obrazek

Nie mam pojęcia skąd one się wzięły,bo nigdy przedtem żadnego nie widziałam.
Potwornie spanikowałam,i w pierwszym odruchu wylałam na to miejsce butelkę octu :-]
Nie miałam do nich dobrego dostępu,bo akurat w tym miejscu gdzie schowały się są jakieś rury :-(
Potem napsikałam tam jakiś środek na karaluchy i tym podobne bestie,ale myślę,że ich już tam dawno nie było.

Dzwoniliśmy po pest control,i mają być dopiero w poniedziałek.
Do poniedziałku chyba oszaleje ze strachu- cały czas patrzę na podłogę,boję się otwierać drzwi,i okna od strony ogródka.
Normalnie horror!

Kupiłam olejek lawendowy,i po zmieszaniu go z wodą spryskuje cały czas drzwi i okna,żeby to draństwo czasami nie weszło mi do domu,bo nie mam pojęcia gdzie one teraz polazły,a przeczytałam w internecie,że ten olejek podobno odstrasza *DONT_KNOW*

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

wasabia

Post #2 Ocena: 0

2014-05-10 19:26:38 (11 lat temu)

wasabia

Kobieta

Z nami od: 24-01-2012

Zabiłaś je? bo dziś strasznie pada:D
Kiedy podchodzę do dziecka, wzbudza ono we mnie dwa rodzaje uczuć: czułość wobec tego, kim jest i szacunek dla tego, kim może się stać.

Do góry stronyOffline

WiedzmaPlePle

Post #3 Ocena: 0

2014-05-10 19:29:38 (11 lat temu)

WiedzmaPlePle

Kobieta

Z nami od: 21-04-2014

Cytat:
Kupiłam olejek lawendowy,i po zmieszaniu go z wodą spryskuje cały czas drzwi i okna,żeby to draństwo czasami nie weszło mi do domu,bo nie mam pojęcia gdzie one teraz polazły,a przeczytałam w internecie,że ten olejek podobno odstrasza *DONT_KNOW*

Bedzie ci sie dobrze spalo, a i sny snic sie beda "lawendowe", cokolwiek to oznacza:-8

Co do falszywych czarnych wdow, to nie znam sie: ) ale powodzenia zycze w walce z nimi.

; )
W czasie wojny milcza prawa!

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2014-05-10 20:03:45 (11 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

NoNickname

Post #5 Ocena: 0

2014-05-10 22:00:10 (11 lat temu)

NoNickname

Kobieta

Cytat:

2014-05-10 19:29:38, WiedzmaPlePle napisał(a):

Bedzie ci sie dobrze spalo, a i sny snic sie beda "lawendowe", cokolwiek to oznacza:-8

Co do falszywych czarnych wdow, to nie znam sie: ) ale powodzenia zycze w walce z nimi.

; )

Oj nie jestem pewna,czy dobrze będzie nam się spało,bo już sama zauważyłam,że chyba przesadziłam z tym pryskaniem.
Moja rodzinka już prawie na kolanach prosi mnie,żebym walkę z pająkami zostawiła specjalistom,bo zanim nadejdzie poniedziałek to ich wszystkich wytruje :-]

Lawenda ma fajny delikatny zapach,jak wleje się kilka kropel do spryskiwacza,a nie pół buteleczki jak ja to zrobiłam - no,ale chciałam,żeby było raz a dobrze :-U
Mój mąż powiedział,że pająki to mają dobrze,bo pouciekały,a on nie ma dokąd :-]

Cytat:

2014-05-10 19:26:38, wasabia napisał(a):
Zabiłaś je? bo dziś strasznie pada:D

No tak,teraz wszystko na mnie :-(

Kurcze,gdzie one są...muszę je szybko reanimować :-]

Do góry stronyOffline

WiedzmaPlePle

Post #6 Ocena: 0

2014-05-11 00:17:21 (11 lat temu)

WiedzmaPlePle

Kobieta

Z nami od: 21-04-2014

Cytat:
Lawenda ma fajny delikatny zapach,jak wleje się kilka kropel do spryskiwacza,a nie pół buteleczki jak ja to zrobiłam - no,ale chciałam,żeby było raz a dobrze

To opowiedz rano o tych snach. Jestem ciekawa, czy to prawda. Jak sa jakies zakrecone, halucynogenne:-8 to biegne w poniedzialek kupic flaszeczke olejku lawendowego.

; )
W czasie wojny milcza prawa!

Do góry stronyOffline

krakn

Post #7 Ocena: 0

2014-05-11 07:28:50 (11 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Myślałem że to o niegrzecznej murzynce jest.

A to po prostu psyt psyt i po kłopocie zwłaszcza że to podróbka to nie szkoda gada :-)
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Post #8 Ocena: 0

2014-05-11 11:13:40 (11 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

radzik77

Post #9 Ocena: 0

2014-05-11 12:46:20 (11 lat temu)

radzik77

Konto usunięte

Sa osoby bajace sie pajakow i nic ich nie przekona ze nie ma czego sie bac. Wydaje mi sie to normalne, kazdy z nas jest inny. Mozesz sprobowac poszukac na ebay lub amazon preparatow odstraszajacych pajaki. Moze przynajmniej rodzina nie odczuje tego tak dotkliwie :]
Sprobuj wpisac fraze no more spiders i powinny wyskoczyc jakies produkty.

Ten pajak nie jest niebezpieczny.

[ Ostatnio edytowany przez: radzik77 11-05-2014 12:57 ]

Do góry stronyOffline

NoNickname

Post #10 Ocena: 0

2014-05-11 12:46:40 (11 lat temu)

NoNickname

Kobieta

Cytat:

2014-05-11 00:17:21, WiedzmaPlePle napisał(a):

To opowiedz rano o tych snach. Jestem ciekawa, czy to prawda. Jak sa jakies zakrecone, halucynogenne:-8 to biegne w poniedzialek kupic flaszeczke olejku lawendowego.

; )

Sny miałam fajne,tylko nie wiem,czy po drinkach,czy po tej lawendzie... a może po tym mixie(?)
Musiałam wypić na odwagę,bo bałam się iść spać:-]

A tak na serio,to ten zapach był tak intensywny,że zmuszona byłam nabić gęste firanki na okno,i je otworzyć,bo nie dało rady wytrzymać.
Tak więc,nie wiem ,ile prawdy tkwi w tym,że olejek lawendowy działa odurzająco.
I sprawdzać nie będę,bo wiem,że przy mojej wyobraźni,zobaczyłabym jedynie...zmierzającego w moim kierunku,ogromnego,czarnego pająka:-8

Cytat:

2014-05-11 07:28:50, krakn napisał(a):

A to po prostu psyt psyt i po kłopocie zwłaszcza że to podróbka to nie szkoda gada :-)

Powiedz to Beacie :-]

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,