MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Kamera i nawigacja do ciezarowki

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

forumuser

Post #1 Ocena: 0

2015-12-01 18:01:46 (9 lat temu)

forumuser

Mężczyzna

Z nami od: 31-12-2008

Witam

W zwiazku z tym, iz caly rok sie staralem i bylem grzeczny Mikolaj bedzie w tym roku dla mnie laskawszy :-)
Pozwolil mi wybrac sobie w/w rzeczy.
Wybralem Tom Tom Trucker 6000 i MIO MiVue 538 deluxe.
O ile do Tom Toma jestem juz przekonany, to z kamera mam watpliwosci. moglby ktos cos doradzic w rozsadnej cenie?
Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

krakn

Post #2 Ocena: 0

2015-12-01 18:34:46 (9 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Oglądaj filmy na YT, sprawdzaj czy da się i z jakiej odległości i przy jakiej prędkości odczytać tablice reg.

najgorzej gdy jakiś pojazd jedzie szybko, no i w nocy.

A z innej beczki
Dla ciężarówek gps + kamera od garmina
http://buy.garmin.com/pl-PL/PL/po-drogach/pojazdy-cz-onowe/dezlcam-lmt-d/prod511035.html
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

forumuser

Post #3 Ocena: 0

2015-12-01 18:40:59 (9 lat temu)

forumuser

Mężczyzna

Z nami od: 31-12-2008

tego Garmina juz mialem w koszyku :-)
chce sprobowac Toma bo garmina juz uzywam dosc dlugo

Do góry stronyOffline

andyopole

Post #4 Ocena: 0

2015-12-02 17:24:33 (9 lat temu)

andyopole

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

Cytat:

2015-12-01 18:40:59, forumuser napisał(a):

Ja bym nie eksperymentowal. Mam kolejnego Garmina od lat i po przyjrzeniu sie innym, odpuscilem zmiane na innego producenta chociaz troche mnie kusilo...

Do góry stronyOffline

tomaszzet

Post #5 Ocena: 0

2015-12-02 20:40:56 (9 lat temu)

tomaszzet

Mężczyzna

Z nami od: 09-05-2010

Cytat:

2015-12-02 17:24:33, andyopole napisał(a):
Cytat:

2015-12-01 18:40:59, forumuser napisał(a):

Ja bym nie eksperymentowal. Mam kolejnego Garmina od lat i po przyjrzeniu sie innym, odpuscilem zmiane na innego producenta chociaz troche mnie kusilo...

Ja z kolei nie przesiadłbym się z Tomka na inny.
To pewnie takie przyzwyczajenie, ale...

Teraz mam wbudowaną i nawet się nie zastanawiam "czyja" jest.
Polityczny inaczej. Czytam w radiu bajki dla dzieci.

Do góry stronyOffline

andyopole

Post #6 Ocena: 0

2015-12-02 20:52:53 (9 lat temu)

andyopole

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

To tak jak gdybysmy dyskutowali nad wyzszoscia swiat Bozego Narodzenia nad swietami Wielkiej Nocy. Kazdy I tak zostanie przy swoim zdaniu...:m*DANCE*

Do góry stronyOffline

krakn

Post #7 Ocena: 0

2015-12-02 21:11:34 (9 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

W zasadzie chodzi głównie o mapy, a te wychodzą od jednego i tego samego NavteQ, a oni skolei biorą od firmy Map1 surowe mapy.

różnica jest tylko w aktualizacji, w zależności od tego ktory producent ile zapłaci, tyle dostaje uaktualnionych detali w danym pakiecie aktualizacji.
Kiedyś brałem udział jako wolantariusz dla Navteq w uaktualnianiu map dla Hiszpanii i Polski, to był czas gdy w Polsce mapy dla Garmina sprzedawał podwykonawca maps coś tam, nie pamiętam. Po prostu był to nasz partner, dostarczał nam mapy na Polskę dla naszych systemów Geopozycjionowania i wizualizacji baz danych.
W sumie miałem fajną zabawe, bo ja dostawałem najnowsze mapy za free, czasami dostawałem też urządzenia od Garmina do testowania, a że miałem też dostęp do wojskowych urządzeń to miałem porównanie.
To był stare czasy, gdzie wyświetlacze map maiły kolor zielono czarny i był wielkości cegły :))))))))))))) W Polsce była niewielka sprzedaz, a ludzie tak kradli mapy że nie szło namówić nikogo na inwestowanie w tym temacie. Za to we francji sprzedaż była bardzo duża, i sprzetu i aktualizacji map.

Pomijam "żółtka" ale one nie miały map.

Próbowałem na wielu nawigacjach, ale najbardziej mi pasuje garmin dlatego że...
Gdy dotknę palcem to przechodzę na widok "ptaka"
palcem wskazuję punkt i potwierdzam ze chce go jako punkt pośredni.
W tym momencie po przeliczeniu widzę czy dany pomysł ma sens, czy aby nie jest tak, że gdy zrobię ten objazd to wyląduje z tyłu, zamiast jechać równoległą do przodu.

To jest tak intuicyjne że wręcz małpie.

Inne systemy zazwyczaj wymagają podania adresu i dopiero wtedy ustawienie jako punkt pośredni...
Zbyt skomplikowane dla kierowcy, chyba trzeba by mieć sprawnego nawigatora, a nie nawigatorke co się gubi na rondzie :)))))))))))

Nie mam nawigacji dla ciężarowek, mam dla motocykli, i faktycznie jedyne co mi brakuje to opcji żeby omijał restrykcje gabarytowe i zakaz wjazdy commercial cars. Ale tu akurat w Londynie obszedłem ten problem, zaznaczając restrykcje obszaru użytkownika.

Nie wiem jak w innych modelach, bo się nie interesowałem od jakiegoś czasu, ale dla mnie pożytecznym narzędziem jest zapis przebytej drogi, oraz możliwosć zapisania śladu jako trasa. Jeżeli odkryję jakiś fajny myk, że mogę ominąć kawałek zakorkowanej drogi to po prostu zapisuję ją na przyszłosć.

I do puki się nie nauczę na pamięć, to wykożystuję ją przy okazji, co ciekawę ta trasa może być użyta w obu kierunkach.

Mogę również pobierać z internetu ślady innych użytkowników i korzystać z nich w moim GPS, to się przydaje zwłaszcza na wakacjach :)
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

GiantGoram

Post #8 Ocena: 0

2015-12-02 21:24:40 (9 lat temu)

GiantGoram

Kobieta

Z nami od: 20-09-2015

My mielismy Garmina dobre pare lat na UK I Europe. Teraz mamy TomTom I maz zaluje ze zmienil na niego.
Najbardziej denerwujace jest to ze muli sie jak np przejedzie sie zjaxd I szuka alternative route-trwa to dobre kilkanascie sekund. Garmin znajdowal szybciutko.
Zaleta TomToma znow jest to ze sporo przed zjaxdem np na autostradzie pokaxuje dokladnie na ktory pas zjechac,no wiece keep left/right itd .maz narzeka ale juz po ptakach-tomtom kupiony.
Skoro jest juz temat dash camera, to chce kupic mezowi taka ale on chce taka co ma osobna kamere z przodu I osobna,przyczepiona np do tylniej sxyby z tylu. Wieksxosc to kamery montowane z przodu z opcja kamery skierowanej do przodu I do tylu. Problem u nas jest taki ze mamy Citroen C8 I jak czesto z dzieciakami wyjezdzamy to mamy tyl zawalony prawie po sufit:-D opcja kamery zamontowanej z przodu skierowanej zeby nagrywac z tylu odpada.
Szukalam w necie,mozliwe ze cos mi umknelo. Gdyby ktos z was mial namiary na taka kamere to prosze o info.
Cenowo tak do £150?

[ Ostatnio edytowany przez: GiantGoram 02-12-2015 21:25 ]

Do góry stronyOffline

elemelek

Post #9 Ocena: 0

2015-12-03 02:58:10 (9 lat temu)

elemelek

Mężczyzna

Z nami od: 30-09-2010

Kolego widze, ze potrzebujesz nawigacji na ciezarowki. Ja kupilem ostatnio Snooper S8000 i powiem, ze daje rade. Tez sie zastanawialem nad Tom Tomem Truck, ale wiekszosc opini przemawialo za Snooperem. Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

WybitnieWrednyW

Post #10 Ocena: 0

2015-12-03 05:48:11 (9 lat temu)

WybitnieWrednyWerdew

Konto usunięte

Cytat:

2015-12-02 21:24:40, GiantGoram napisał(a):
...
Skoro jest juz temat dash camera, to chce kupic mezowi taka ale on chce taka co ma osobna kamere z przodu I osobna,przyczepiona np do tylniej sxyby z tylu....

29 stron na ten temat, jest z czego wybierać.

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,