MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Tunezja w lutym

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Aquarius

Post #1 Ocena: 0

2009-12-15 23:03:48 (15 lat temu)

Aquarius

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 12-05-2009

Nie wiem czy to dobry pomysł ale wszystko już załatwione, przewertowałem GOOGLE od A do Z ale każda informacja będzie przydatna. Tak więc proszę o wszelkie porady na temat pogody, obyczajów, czego unikać, co zabrać... w ogóle każde info mile widziane.
Hotel Sahara Beach w Skanes - może ktoś z Was był?
Z góry dzięki :-D

[ Ostatnio edytowany przez: Aquarius 15-12-2009 23:09 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer gadu-gadu

zezosc

Post #2 Ocena: 0

2009-12-15 23:18:38 (15 lat temu)

zezosc

Kobieta

Konto zablokowane

Z nami od: 23-12-2008

zbyt cieplo to tam w lutym nie bedzie,my bylismy w hammamecie 3lata temu w lipcu i nie podobalo nam sie mimo pieknej pogody,tak ze nie wiem co wy chcecie tam robic skoro nawet pogody nie bedzie???brzmi masakrycznie
taniec z rydzykami wygrala loda

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #3 Ocena: 0

2009-12-15 23:37:46 (15 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Nie powiem wiele, bo nie bylam, ale moja siostra byla w ubieglym roku w lutym wlasnie i byla zadowolona i to bardzo. Jak sobie przypomne w jakim miejscu to napisze. W ciagu dnia mowila, ze bylo cieplo, wieczorami oczywiscie bardzo zimno. Zdjecia ogladne jak znajde, to bedzie moze w przyblizeniu widac jak cieplo byli ubrani, lub rozebrani.

Moze wczesniej ktos inny podzieli sie bardziej dokladnymi informacjami. Jak mowie, to tylko co pamietam z jej wyjazdu rok temu.
Ada

Do góry stronyOffline

krakn

Post #4 Ocena: 0

2009-12-16 00:15:27 (15 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

to fakt jest chłodno kilkanascie stopni, ale to dobra pora na zwiedzanie a nie leżenie bykiem:)

A co do zachowań, nie ma dla turystów specjalnych nakazów, zwłaszcza w ośrodkach wypoczynkowych, nie wiem jak teraz ale dawniej alkohol był dostepny tylko w hotelach.
Poza terenami turystycznymi raczej nie powinno się chodzić za bardzo roznegliżowanym, czyli panowie raczej nieco dłuzsze rekawy, panie spodnie lub długie spódnice, w miejscach turystycznych raczej nie ma takiego rygoru, ludzie sa bardzo mili, zdają sobie doskonale sprawę ze to właśnie turyści sa ich źródłem dochodu, odkąd Tunezja otwarła częściowo granice turystyka stała sie numerem 1.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

zezosc

Post #5 Ocena: 0

2009-12-16 00:16:14 (15 lat temu)

zezosc

Kobieta

Konto zablokowane

12 stopni-mozna sprawdzic w google,ale mozliwe ze autor postu jedzie tam w innym celu niz plaze i morze:)Ja ten kraj wspominam jako jeden wielki koszmar od a do z,ale to moja opinia:))O wiele ciekawiej bylo na gran canarii,tam w lutym jest cieplo

Do góry stronyOffline

zezosc

Post #6 Ocena: 0

2009-12-16 00:43:02 (15 lat temu)

zezosc

Kobieta

Konto zablokowane

uwazaj na zlodzieji -w tunezji strasznie kradna-zwlaszcza w hotelach,wszystko zamykajcie do sejfu!!!My raz nie zamknelismy i pozbylismy sie komorek,pieniedzy i golarki elektrycznej:)))hehe teraz mi sie z tego smiac chce ale wtedy nie bylo mi tak wesolo,alkohol lokalny smakuje jak siuski-warto zakupic sobie w strefie wolnoclowej i przywiezc ze soba europejskie trunki:)nie kupujcie na miejscu wiecej dinarow niz wam potrzeba bo wywiezc nie wolno a odsprzedajac traci sie w cholere.
Poza tym natretni tubylcy,naciagacze,bron boze nie kupujcie od nich zadnej bizuterii!!!

Do góry stronyOffline

zezosc

Post #7 Ocena: 0

2009-12-16 00:54:49 (15 lat temu)

zezosc

Kobieta

Konto zablokowane

aaa i jeszcze jedno papierosy-np marlboro od lokalnych naciagaczy jest chyba z rosji bo palic sie tego nie da-az pluca wyrywa

Do góry stronyOffline

Aquarius

Post #8 Ocena: 0

2009-12-17 00:37:06 (15 lat temu)

Aquarius

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 12-05-2009

Dzięki za odpowiedzi
Cytat:

2009-12-16 00:16:14, zezosc napisał(a):
12 stopni-mozna sprawdzic w google,ale mozliwe ze autor postu jedzie tam w innym celu niz plaze i morze:)

To była spontaniczna decyzja (czasami takie są najlepsze) pomysł - rezerwacja i lecimy (głównie odpocząć) bo o plażowaniu w lutym nie ma nawet co marzyć ale mamy nadzieję, że chociaż na zwiedzanie pogoda będzie ok. I jeszcze sprawa waluty-wiem że w UK jest ona nie osiągalna więc rozumiem, że mogę zabrać funty i już na miejscu wymienić... a może jakieś inne sugestie?

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Post #9 Ocena: 0

2009-12-17 09:34:47 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

vitaclub

Post #10 Ocena: 0

2009-12-17 13:37:35 (15 lat temu)

vitaclub

Kobieta

Z nami od: 07-11-2008

My z mezem bylismy w lutym- Walentynki trzy lata temu.
Pogoda byla przez caly czas cudowna. Przyjechalismy nie opaleni, ale spaleni:)
Woda w basenach byla zimna i dlatego z pluskania na zewnatrz nici.

za to kraj nam sie ogolnie nei podobal i postanowilismy ze juz wiecej do zadnego muzlumanskeigo kraju na wakacje nie lecimy. Medina- czyli ich ryneczek to bylo najgorsze doswiadczenie mojego zycia.

W sumie to my chyba tez bylismy w Sahara Beach. Juz nie pamietam.

Co do pieniedzy- my wykupilismy w biurze podrozy Travel Cheques i wymienialismy je na dinary na miejscu.

Ale zycze udanego pobytu.
alive

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,