Na silny bol jest codeina i tramadol, ale tylko na recepte.
Str 2 z 2 |
|
---|---|
audacity | Post #1 Ocena: 0 2011-06-25 16:37:59 (14 lat temu) |
Z nami od: 14-07-2009 Skąd: newmarket |
A nawet jej osemki nie zalozyli?!
![]() Na silny bol jest codeina i tramadol, ale tylko na recepte. What would life be if we had no courage to attempt anything?
|
Adacymru | Post #2 Ocena: 0 2011-06-25 17:13:39 (14 lat temu) |
Konto usunięte |
Przy prosto zlamanym obojczyku wazne jest korygowanie pozycji ramienia, co niestety w gipsie nie jest mozliwe. Nie bedzie w pozycji ramie trzymane, to zle sie zrosnie, ramie opadnie a pozniej bedzie problem. Tak tlumaczyl lekarz mezowi, i dokladnie pokazal mu jak ma korygowac (do jakiej pozycji).
Moj maz mial zlamany, i bolalo go solidnie tydzien, pozniej owszem, mowil, ze bolalo, ale juz nie z taka wsciekloscia jak na poczatku. Chirurg, ktory zajmowal sie jego obojczykiem, wczesniej znal meza przez wiele lat z powodu innych chirurgicznych koniecznosci, i dam sobie reke uciac, ze gdyby z medycznego punktu widzenia bylo latwiejsze wyjscie, i zdrowsze najwazniejsze wyjscie, to zapewne zastosowalby. Oklady (cieple) przynosily mezowi ulge w bolu, wiec albo plastry przyklejne mial (takie, ktore mozna na skore), albo ugotowany ryz wrzucalam do woreczka, i wtedy cieply mozna "oblepic" okolice zlamania/bolu (i mozna w mikrofali podgrzac kiedy trzeba na kolejny raz). Jako, ze moj maz ma swoje odrebne problemy z poruszaniem, to zlamanie bylo dla niego ciezkie, bo przy kazdej probie wejscia na schody niestety obiojczyk dawal mu dac o sobie, ale przezyl. Raz stwierdzil, ze bedzie spal na kanapie w salonie, ale juz nastepnego wieczoru zmobilizowal sie wejsc po schodach. Zawsze mozna amputowac..... ![]()
Ada
|
anjunabeatspl | Post #3 Ocena: 0 2012-11-03 11:17:57 (12 lat temu) |
Z nami od: 01-01-1970 Skąd: Rugby |
witam
podepne sie pod temat We wtorek mialem wypadek na motocrossie (jezde amatorsko). W ten sam dzien bylem w szpitalu, zrobili x-ray i wyszlo ze obojczyk jest zlamany/pekniety. Dostalem "rekaw" i co-codamol jako tabletki i ponowna wizyte na nastepny dzien jako ze bylo juz po 6pm. Na nastepny dzien zbadal mnie specjalista i wyjasnil ze bedziemy wstawiac ''platinium plate". Zgodzilem sie i kolejnego dnia (1.11) bylem juz na stole operacyjnym. Obsluga w szpitalu rewelacja, lekarze takze. Operaacja sie udala i w ten sam dzien wypisali mnie do domu. Przez tydzien nie mam ruszac za barzdo ta reka i zas ogolnie nie wiecej niz 3kg na ta lewa strone przez 3 tyg. calosc ma zajac 8 tygodni do powrotu jak przed wypadkiem. I tu moje pytanie, bo nikt mi nie odpowiedzial. Czy po tych 8 tygodniach beda mnie znowu rozcinac i wyciagac ta wstawke ?? I kolejne pytanie. Czy moge starac sie o jakies odszkodowanie(wypadek off road no i raczej z mojej winy)? Mam 23lata i jestem w angli 4 lata. Pracuje legalnie i mam NIN itp tylko niewiem czy mi sie naleza jakies pieniadze. Zwolnienie z pracy mam na 6 tygodni. Dzieki za kazda pomoc |
Adacymru | Post #4 Ocena: 0 2012-11-03 11:28:44 (12 lat temu) |
Konto usunięte |
Jak masz wykupione ubezpieczenie od wypadkow, to mozesz sie starac. Sprawdz, czy masz wykupiona opcje wypadkow z powodu udzialu w sportach, bo moze sie okazac, ze okolicznosci twojego wypadku wyklucza mozliwosc starania sie o odszkodowanie.
Co do wstawionej plytki, to juz musisz zapytac lekarza.
Ada
|
Anthrax | Post #5 Ocena: 0 2012-11-03 12:58:16 (12 lat temu) |
Z nami od: 31-01-2009 |
co do plytki to musisz negocjowac z chirurgiem - rozni chirurdzy sie na no roznie zapatruja i rozne maja ograniczenia budzetowe
jesli masz zamiar dalej uprawiac niebezpieczny sport - powinni ci wyjac -----------.Bee alive!!..: w w w. s a v e o u r b e e s. o r g. u k ---------------------
Support Bacteria - It's The Only Culture Some People Have
|
|
|
anjunabeatspl | Post #6 Ocena: 0 2012-11-03 13:50:21 (12 lat temu) |
Z nami od: 01-01-1970 Skąd: Rugby |
Dzieki za odpowiedzi. Za 2 tyg mam wizyte wiec moze uda mi sie dowieziec co i jak. Z motocrossu nie mam zamiaru rezygnowac ( za gleboko we mnie to siedzi) wiec bede prosic o usuniecie tej blachy.
Ogolnie jestem niecale 48h po operacji i juz moge ruszac calym ramieniem jednak staram sie jescze tego nie robic jak kazal lekarz dopiero po tygodniu zaczac ruszac. |