MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Lotnisko Modlin- Mglodlin

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 6 z 7 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 ] - Skocz do strony

Str 6 z 7

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

sokole-oko

Post #1 Ocena: 0

2014-04-22 13:27:03 (11 lat temu)

sokole-oko

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 26-03-2014

Teraz kilka faktow:
-autobus + pociag 15 PLN (czas dojazdu 1 godz)
-autobus 33PLN

Po wyladowaniu od razu wiedzialem skad Bareja czerpal wzorce do swojej tworczosci.
Z samolotu do terminala idziemy bacznie obserwowani przez kilkunastu zklonowanych ochroniarzy. Wazne, musimy isc po pasach, bo jak kilka osob zboczylo z drogi i szlo po ukosie, rozlegl sie rozkaz "Marek wez ich na pasy"
Autobus byl o 17:06 i na dworzec w Modlinie dotarl planowo o 17:12, podczas gdy rowniez planowo, pociag do Warszawy odjechal o 17:10.
Godzina czekania i jest pociag. Niestety z powodow technicznych aby dotrzec do Wa-wa Centralna musialem przesiasc sie na Gdanskiej i przejechac sie stolecznym metrem.
Kolejny powod do usmiechu, bo bilet zakupiony na lotnisku nie otwiera bramek w metrze! Nie bylo rowniez nikogo z obslugi, wiec skopiowalem jednego "sloika" i otworzylem sobie przejscie dla inwalidow pociagajac za taka klameczke z drugiej strony tej bramki. Bylo tez kilka skoczkow, ktorzy jednym susem przeskakiwali przez zamkniete bramki - codzienni uzytkownicy miejskiego transportu?

Teraz powrot :-)
Pierwszy pociag do Modlina byl o godz 3:18 z dworca Wawa- Srodmiescie. Aby tam dotrzec trzeba wykazac sie nie lada odwaga - dookola cpuny, dziwki i dilerzy.
Kolejny hicior - pociag jest w Modlinie o godz 4:00 a pierwszy autobus odjezdza na lotnisko o 6:00. Dwie godziny snu na lawce w poczekalni pod czujnym okiem pana ochroniarza.

Nie wiem jak radzi sobie autobus za te 33 PLN, ale zwazywszy na przepustowosc stolicy zapewne przygoda jest wliczona w cene:-)
Warto walczyć o to samo co zawsze. O siebie. Żeby się nie dać sformatować, że trzeba zwyciężać, zarabiać, kupować. Nie dać się przerobić na szczura, tylko znaleźć niszę, dzięki której nie dasz się wrobić w cały ten śmietnik, który sączy w nas popkultura

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Aquarius

Post #2 Ocena: 0

2014-04-22 14:13:43 (11 lat temu)

Aquarius

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 12-05-2009

Cytat:

2014-04-22 13:27:03, sokole-oko napisał(a):

Po wyladowaniu od razu wiedzialem skad Bareja czerpal wzorce do swojej tworczosci.
Z samolotu do terminala idziemy bacznie obserwowani przez kilkunastu zklonowanych ochroniarzy. Wazne, musimy isc po pasach, bo jak kilka osob zboczylo z drogi i szlo po ukosie, rozlegl sie rozkaz "Marek wez ich na pasy"

...urzekla mnie Twoja historia
trzeba bylo jeszcze pilke wyciagnac i maly meczyk rozegrac, przeciez plyta lotniska to miejsce ogolnodostepne gdzie kazdy moze robic co chce *THUMBS UP*

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Richmond

Post #3 Ocena: 0

2014-04-22 14:18:09 (11 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Cytat:

2014-04-22 13:27:03, sokole-oko napisał(a):
Nie wiem jak radzi sobie autobus za te 33 PLN, ale zwazywszy na przepustowosc stolicy zapewne przygoda jest wliczona w cene:-)

Z tego co czytalam, to autobus jedzie bezposrednio z centrum Wawy na lotnisko, wiec chyba oszczednosc 18zl na pociagu + autobusie byla malo oplacalna.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

rubycranberry

Post #4 Ocena: 0

2014-04-22 14:30:46 (11 lat temu)

rubycranberry

Kobieta

jak ktos sie chce przyczepic to przyczepi sie zawsze :D

Do góry stronyOffline

sokole-oko

Post #5 Ocena: 0

2014-04-22 14:34:08 (11 lat temu)

sokole-oko

Mężczyzna

Konto zablokowane

Cytat:

2014-04-22 14:18:09, Richmond napisał(a):
Z tego co czytalam, to autobus jedzie bezposrednio z centrum Wawy na lotnisko, wiec chyba oszczednosc 18zl na pociagu + autobusie byla malo oplacalna.

Tu nie chodzi o oszczednosci, tylko o czas przejazdu.
Przykladowo aby sie dostac na Stansted (z mojego miejsca zamieszkania):
- pociag jedzie 2.5 godz, koszt 47funtow
-autobus NExpress jedzie 5 godzin, ale kosztuje +/-20funtow
Zawsze jade pociagiem.

Myslisz ze w PL autobusy sa szybsze od kolei zelaznej? :-]
Warto walczyć o to samo co zawsze. O siebie. Żeby się nie dać sformatować, że trzeba zwyciężać, zarabiać, kupować. Nie dać się przerobić na szczura, tylko znaleźć niszę, dzięki której nie dasz się wrobić w cały ten śmietnik, który sączy w nas popkultura

Do góry stronyOffline

malinowka

Post #6 Ocena: 0

2014-04-22 14:59:56 (11 lat temu)

malinowka

Konto usunięte

cóż, pociąg z Modlina do Centrum jedzie około godziny,plus dojazd do stacji, plus łut szczęscia że akurat trafisz na pociąg, kursują co godzinę jak dobrze pamiętam. Autobus spod drzwi lotniska jedzie w zależności od korków około godziny...
" Płakać trze­ba w spo­koju. Tyl­ko wte­dy ma się z te­go radość."

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #7 Ocena: 0

2014-04-22 15:35:20 (11 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Cytat:

2014-04-22 14:34:08, sokole-oko napisał(a):
Cytat:

2014-04-22 14:18:09, Richmond napisał(a):

Tu nie chodzi o oszczednosci, tylko o czas przejazdu.
Przykladowo aby sie dostac na Stansted (z mojego miejsca zamieszkania):
- pociag jedzie 2.5 godz, koszt 47funtow
-autobus NExpress jedzie 5 godzin, ale kosztuje +/-20funtow
Zawsze jade pociagiem.

Jak musisz czekac godzine albo dwie na pociag, bo tak jest ulozony rozklad, to autobusy sa szybsze :-) Osobiscie nie testowalam lotniska w Modlinie i nie planuje. Swiadomy wybor.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

sokole-oko

Post #8 Ocena: 0

2014-04-22 17:59:49 (11 lat temu)

sokole-oko

Mężczyzna

Konto zablokowane

Cytat:

2014-04-22 15:35:20, Richmond napisał(a):
Jak musisz czekac godzine albo dwie na pociag, bo tak jest ulozony rozklad, to autobusy sa szybsze :-) Osobiscie nie testowalam lotniska w Modlinie i nie planuje. Swiadomy wybor.

Bylem raz i polece raz jeszcze - niezapomniane wrazenia:-)

Na koniec o jednym ochroniazu, ktory podczas wykonywania swoich obowiazkow sluzbowych czerpal radosc z przygladania sie zadkom podrozniczek - robil to bez zadnego skrepowania, a laska ktora otrzymywala wysoka note, nagradzana byla jeszcze pogwizdywaniem z zadowolenia. Drogie panie jezeli macie ochote na bezplatna ocene swojego wygladu, to musicie udac sie na port lotniczy w Modlinie.

Dotychczasowy moj "ulubiony" port lotniczy w Rzeszowie, gdzie podroznych zaganiaja jak stado kaczek od budy do budy spadl na drugie miejsce, bo liderem jest obecnie MODLIN!!!! :-)

Do góry stronyOffline

kaza10000

Post #9 Ocena: 0

2014-04-22 18:12:03 (11 lat temu)

kaza10000

Konto usunięte

Lądowałam raz w Modlinie i NIGDY więcej!!! Bez komentarza!!!

Do góry stronyOffline

kksiezniczka

Post #10 Ocena: 0

2014-04-22 18:24:18 (11 lat temu)

kksiezniczka

Kobieta

Z nami od: 22-12-2006

Lądowałam miesiąc temu. Wysiadłąm, przeszłam sie do budynku, wyszłam, wsiadłam w autobus i pojechałam do centrum. Tyle
...Wehikuł czasu to byłby cud...

Do góry stronyOffline

Strona 6 z 7 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,