Str 16 z 19 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
krakn |
Post #1 Ocena: 0 2017-07-03 23:51:34 (8 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
Cytat:
2017-07-03 13:59:06, Marta2509 napisał(a):
Wracajac do tematu, bedziemy jechac 1600 km, na poludnie Polski.
Opony zimowe mam, nawet tutaj na nich smigamy,
Zimowe opony w takiej temperaturze
Bujanie na boki, przy koniecznym nagłym zakręcie, może dojść do skoszenia opony, takie zabujanie na boki, efekt jest podobny do uderzenia w krawężnik bokiem koła.
Do tego przepał bo koło się lepi, a że miękkie to w letniej temperaturze zamiast hamować to jedzieeeeeeesz.
Zmieńcie te opony, te sobie zostawcie na lato. Bo to nie ekonomiczne i niebezpieczne!
A i w razie wypadku, w lecie ubezpieczenie się na ciebie wypnie. Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|

|

|
|
|
Marta2509 |
Post #2 Ocena: 0 2017-07-04 09:10:04 (8 lat temu) |
Z nami od: 06-04-2016 Skąd: Kent |
Krakn, bez urazy, wiem ze masz dobre intencje ale pytalam o cene dojazdu do Polski samochodem a nie o ocene moich opon
Tutaj i tak ciagle pada, wysoka temperatura jest moze przez dwa tygodnie w roku a auta uzywam raz w tygodniu na zakupy wiec szkoda mi kupowac nowych opon i wymieniac ich spowrotem za pol roku jak bedziemy (prawdopodobnie) jechac do Polski,skoro te sa w bardzo dobrym stanie. Te dojezdze, jak bedzie trzeba wymienic to kupie letnie i juz letnie zostana. Kupilismy auto w komisie, juz z zimowymi (podejrzewam ze tam podmienili letnie na zimowki ![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif ) ) ale sa okej, ostatnio auto mialo MOT i oprocz notki ze sa zimowe zadnych innych zastrzezen nie zglosili.
W moim ubezpieczeniu nie pisze nic o oponach.
|

|
 |
|
|
Post #3 Ocena: 0 2017-07-04 09:56:17 (8 lat temu) |
Anonim
|
Usunięte
|

|
 |
|
Richmond |
Post #4 Ocena: 0 2017-07-04 10:32:27 (8 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Marta2509, skoro masz zimowki, to mysle ze jazda do PL wyjdzie Ci taniej i praktycznie niz lot samolotem. Zakladajac, ze nie posypie Ci sie auto po drodze, itp. Sprawdz sobie jakies tanie noclegi po drodze albo zwiedz cos i zatrzymaj sie na Weinacht Market w Niemczech. Bedziesz miala dodatkowe atrakcje i jazda nie bedzie monotonna.
Wez pod uwage, ze przed samymi swietami sa duze kolejki do promu czy tunelu, zaplanuj dobrze i nie bedzie problemow. Bilety mozesz kupic z wyprzedzeniem, zeby nie bylo niespodzianek cenowych. Carpe diem.
|

|
 |
|
Marta2509 |
Post #5 Ocena: 0 2017-07-04 15:55:55 (8 lat temu) |
Z nami od: 06-04-2016 Skąd: Kent |
Ewela, my wlasnie mamy okolo 1000mil, tylko ze nigdy nie jechalismy autem do Polski, w ogole w tak dluga trase nie jechalismy. Najdalej to Kent-Kornwalia i mielismy dosc po 6 godzinach
Ale cena jest o polowe mniejsza od tego co wydamy na samolot, parking itd a mozemy ze soba wziac w ta i spowrotem co chcemy i ile chcemy wiec moze sie zdecydujemy.
Poczekam jeszcze miesiac bo w zeszlym roku kupilismy bilety na swieta w sierpniu za £300 za nas dwoch, teraz jest £600 wiec jest roznica, moze w sierpniu znow stanieja.
Jesli nie, to biore sie za rezerwacje promu.
Widzialam ze jest kilka portow, raczej bedziemy wyplywac z Dover ale gdzie lepiej?Do Calais czy Dunkierki ?
Troche tez mnie zastanawia jak sie jezdzi z kierownica po drugiej stronie.
|

|
 |
|
|
Richmond |
Post #6 Ocena: 0 2017-07-04 16:24:07 (8 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Lepiej do Dunkierki, bo omijasz potencjalne cyrki w Calais. Kto ich tam wie, co bedzie sie tam dzialo. Wada tej opcji jest to, ze promy sa co 2h i plyna 2h. Do Calais masz wybor kilku firm i czestsze promy. Carpe diem.
|

|
 |
|
klara30 |
Post #7 Ocena: 0 2017-07-04 16:40:00 (8 lat temu) |
Z nami od: 22-05-2009 Skąd: klara |
Jezeli robisz zakupy w tesco i masz clubcard to mozna wykorzystac otrzymane kupony na prom
5 funtowy voucher wart jest £15.
|

|
 |
|
Wielim |
Post #8 Ocena: 0 2017-07-04 17:14:20 (8 lat temu) |
Z nami od: 03-09-2013 Skąd: Londyn |
Skąd takie pieniądze za bilety lotnicze ? Za bilet dla siebie i żony plus dziecko do 2 lat do Poznania i wylot z Rzeszowa zapłaciłem coś około 200 funtów
|

|
 |
|
cris82 |
Post #9 Ocena: 0 2017-07-04 17:52:28 (8 lat temu) |
Z nami od: 16-11-2014 Skąd: . |
calais obecnie to tylko na wlasne ryzyko i trzeba sie liczyc z tym ze jezeli bedzie sie mialo pecha a z tego co widac na yt pechowcow tam nie brakuje
to nie ma co liczyc na pomoc policji...
ale mysle ze w strone Polski bedzie ok jak cos ma sie wydarzyc to w drodze do anglii
|

|
 |
|
AlmostFamous |
Post #10 Ocena: 0 2017-07-05 00:01:14 (8 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat:
2017-07-04 09:10:04, Marta2509 napisał(a):
Krakn, bez urazy, wiem ze masz dobre intencje ale pytalam o cene dojazdu do Polski samochodem a nie o ocene moich opon
Tutaj i tak ciagle pada, wysoka temperatura jest moze przez dwa tygodnie w roku a auta uzywam raz w tygodniu na zakupy wiec szkoda mi kupowac nowych opon i wymieniac ich spowrotem za pol roku jak bedziemy (prawdopodobnie) jechac do Polski,skoro te sa w bardzo dobrym stanie. Te dojezdze, jak bedzie trzeba wymienic to kupie letnie i juz letnie zostana. Kupilismy auto w komisie, juz z zimowymi (podejrzewam ze tam podmienili letnie na zimowki ![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif ) ) ale sa okej, ostatnio auto mialo MOT i oprocz notki ze sa zimowe zadnych innych zastrzezen nie zglosili.
W moim ubezpieczeniu nie pisze nic o oponach.
Wysoka temperatura 2 tygodnie w roku? Ja mieszkam w północno zachodniej Anglii i już te twa tygodnie przebiliśmy. A opady. Hmm. Chyba jednak na tej północy to nie tak zle z ta pogoda jak opisują
Jak będziesz lecieć samolotem to o jakich kosztach za parking piszesz?
Kto jest bez winy niech weźmie kamień i pierd... się nim w łeb... Niestety tacy nieomylni to powszedni chleb...
|

|
 |
|