MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Promem przez kanał - Ad hoc ?

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

libero8

Post #1 Ocena: 0

2021-08-06 16:14:31 (4 lata temu)

libero8

Mężczyzna

Z nami od: 06-01-2017

Jak się można domyśleć - chodzi o przeprawę przez Kanał La Manche.
Sytuację mam taką że nie jestem w stanie przewidzieć dokładnie tych kilku dni kiedy pojadę do Polski odebrać zamówiony i wykonany projekt. Urlop typu "Ad hoc" już załatwiłem, teraz jak przyjdzie czas chciałbym wsiąść w samochód i pojechać do Dover. Więc mam pytanie : jakie są szanse kupienia biletu "na bieżąco" - czyli bez wcześniejszego kupna biletu na prom przez internet ?

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Richmond

Post #2 Ocena: 0

2021-08-06 17:03:31 (4 lata temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Polecam kupic przez internet w dniu wyjazdu albo najwczesniej jak sie dowiesz, kiedy jedziesz.

Jak nie bedziesz mial biletu w Dover, to bedziesz musial marnowac czas na podjazd do punktu obslugi, potencjalnie stac tam w kolejce z innymi klientami, ktorzy maja jakis problem z rezerwacja, itp.

Moze byc tez roznica w cenie biletu miedzy promem np o 10.00, albo o 12.00, itp. Chyba nie bedziesz az tak sie spieszyl, ani nie bedziesz tak zdesperowany, ze nie bedziesz mogl wybrac godziny wyjazdu?

Carpe diem.

Do góry stronyOffline

libero8

Post #3 Ocena: 0

2021-08-07 09:06:54 (4 lata temu)

libero8

Mężczyzna

Z nami od: 06-01-2017

Nie, az tak zdesperowany nie będę żeby godziny decydowały, po prostu nie jestem w stanie przewidzieć odbioru, bo sam wykonawca czeka na komponenty etc. A jeśli chodzi o samo czekanie tam w Dover to to jest bez większego znaczenia. Największa niewiadoma do czy można kupić taki bilet typu "last minute" .

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #4 Ocena: 0

2021-08-07 09:11:49 (4 lata temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Mozesz kupic bilet na miejscu, ale masz tam dwie firmy, skad bedziesz wiedzial, ktora jest tansza?

Najlepiej sprawdzic na necie przed wyjazdem albo nawet w drodze jak sie gdzies zatrzymasz, to mozesz kupic.

Nie ma problemu z last minute i na miejscu. Na przyklad teraz, o 9.13, mozesz kupic bilet na prom na 10.35, tyle ze musialbys byc juz na miejscu, zeby zdazyc. I ten bilet kosztuje 149 funtow. Ale jutro o 4.30 rano mozna poplynac za 86 funtow.

Tu mozesz sprawdzic ceny: https://www.aferry.com/en-gb/

Bilet na prom nie jest problemem, tylko negatywny test covidowy na wjazd do Francji.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,