MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Instruktor nauki jazdy w UK

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 14 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 12 | 13 | 14 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

sqesch

Post #1 Ocena: 0

2008-08-13 11:47:28 (17 lat temu)

sqesch

Mężczyzna

Z nami od: 15-07-2008

Witam mam pytanko co jest wymagane aby uzyskac instruktora nauki jazdy?

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

greghorrr

Post #2 Ocena: 0

2008-08-13 12:06:40 (17 lat temu)

greghorrr

Mężczyzna

Z nami od: 11-09-2007

Zglosic sie na nauki w RED i zdac egzaminy (3) wlasnie jestem po wstepnej rozmowie i w nastepna srode zaczynam szkolenie

Do góry stronyOffline

E-mailNumer SkypeNumer gadu-gadu

vitek

Post #3 Ocena: 0

2008-08-13 22:16:31 (17 lat temu)

vitek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-06-2007

Jakie są koszty?
The Mythbuster

Do góry stronyOffline

Strona WWW

sqesch

Post #4 Ocena: 0

2008-08-15 12:59:43 (17 lat temu)

sqesch

Mężczyzna

Dzieki za zainteresowanie!! Pytam jednak nadal jakie dokumenty musiales zlozyc aby zaczac szkolenie! Dzieki za odp.

Do góry stronyOffline

daggerss

Post #5 Ocena: 0

2008-08-15 13:25:35 (17 lat temu)

daggerss

Kobieta

Z nami od: 21-03-2008

dokumenty jakie potrzebujesz i ile trzeba placic za kurs??
*YAHOO*

Do góry stronyOffline

greghorrr

Post #6 Ocena: 0

2008-08-16 21:38:09 (17 lat temu)

greghorrr

Mężczyzna

Sorki, nie wchodzilem pare dni na portal, ale juz odpowiadam na pytania.

Milej lektury

Zadnych dokumentow nie musialem skladac.
Po ogladaniu przez ostatnie kilka miesiecy reklam szkoly jazdy RED, zadzwonilem do nich z pytaniem, co musze zrobic, zeby zostac jednym z nich. Zapytali mnie tylko jak dlugo mam prawo jazdy i czy mam jakies punkty karne. Potem sami umowili mnie na rozmowe w college'u dla instruktorow.
Nie przeszkadzalo nawet to, ze mam polskie prawo jazdy.
W college'u spisali tylko numer mojego prawka. Na rozmowie dowiedzialem sie, jak to wszystko wyglada.
Szkolenie trwa 8-9 miesiecy, zeby je ukonczyc, trzeba zdac 3 egzaminy: 1 z teorii i 2 z jazdy. Od rozpoczecia kursu do pierwszego egzaminu macie jakies 6-8 tygodni, w czasie ktorych sprawdzaja wasz "criminal record". Potem nastepne 4-6 tygodni, ktore beda wygladac jak nauka jazdy - wy jezdzicie, cwiczycie manewry itd itp, a instruktor wytyka wam bledy i mowi, czy jestescie gotowi do egzaminu. Na egzamin (z tego, co zrozumialem) przyjezdza gosc z DSA (Driving Standard Agency). Po zaliczonym egzaminie, mozecie zaczac pracowac jako Trainee Driving Instructor i zaczac uczyc jezdzic, co moze byc pozyteczne z dwoch powodow:

1. przygotujecie sie do trzeciego z egzaminow, na ktorym musicie "nauczyc" konkretnego manewru egzaminatora, ktory bedzie udawac kursanta

2. uzbieracie pieniadze na kurs, ktory kosztuje prawie 3700 funtow.

The Instructor College, gdzie ja sie szkole, ma termin platnosci 1 rok. To znaczy po roku splacacie calosc, albo mozecie rozlozyc splate na raty. Nie wiem ile tych rat i jakie wysokie, bo sie tym nie interesowalem, ale na pewno dochodza odsetki.

Jeszcze jedno - kurs nie koliduje z praca na full time, bo zajecia sa zwykle raz w tygodniu, wiec mozna ustawic sie w soboty. Tylko miedzy drugim a trzecim egzaminem musicie byc 5-6 razy pod rzad w osrodku, ale wtedy mozecie juz pracowac jako instruktor, i ustawic jazdy tak, zeby nie kolidowaly z kursem

I to by bylo na tyle na dzien dzisiejszy, przynajmniej z tego co pamietam.

Mam nadzieje, ze lektura byla pomocna. :)

Jesli bedziecie mieli jakies pytania, piszcie. Jesli tylko bede znal odpowiedz, na pewno ja napisze.

Do góry stronyOffline

greghorrr

Post #7 Ocena: 0

2008-08-16 21:41:00 (17 lat temu)

greghorrr

Mężczyzna

Jeszcze jedno. Jesli chcecie powertowac temat, strona college'u: http://theinstructorcollege.co.uk/

Do góry stronyOffline

greghorrr

Post #8 Ocena: 0

2008-08-21 11:50:11 (17 lat temu)

greghorrr

Mężczyzna

Wczoraj bylem na... mozna powiedziec, pierwszych zajeciach. Instruktorka sprawdzila mi wzrok - musialem odczytac tablice rejestracyjna z odleglosci okolo15-20 metrow, przejechalem sie nowa corsa po miescie, a potem wypelnianie papierkow i dostalem wszystkie materialy potrzebne do kursu - 3 ksiazki jako lektura domowa, pytania testowe z odpowiedziami i objasnieniami i formularz do rejestracji w DSA jako potencjalny instruktor.
I troche gorsza wiadomosc: prawko trzeba wymienic.

Jesli chcecie, moge temat uaktualniac na biezaco, dajcie tylko znac. Jesli nie bedzie odzewu, koncze swoja tworczosc

Do góry stronyOffline

PePe22

Post #9 Ocena: 0

2008-09-08 15:41:50 (17 lat temu)

PePe22

Mężczyzna

Z nami od: 08-09-2008

Cytat:

2008-08-16 21:38:09, greghorrr napisał(a):
Sorki, nie wchodzilem pare dni na portal, ale juz odpowiadam na pytania.

Milej lektury

Zadnych dokumentow nie musialem skladac.
Po ogladaniu przez ostatnie kilka miesiecy reklam szkoly jazdy RED, zadzwonilem do nich z pytaniem, co musze zrobic, zeby zostac jednym z nich. Zapytali mnie tylko jak dlugo mam prawo jazdy i czy mam jakies punkty karne. Potem sami umowili mnie na rozmowe w college'u dla instruktorow.
Nie przeszkadzalo nawet to, ze mam polskie prawo jazdy.
W college'u spisali tylko numer mojego prawka. Na rozmowie dowiedzialem sie, jak to wszystko wyglada.
Szkolenie trwa 8-9 miesiecy, zeby je ukonczyc, trzeba zdac 3 egzaminy: 1 z teorii i 2 z jazdy. Od rozpoczecia kursu do pierwszego egzaminu macie jakies 6-8 tygodni, w czasie ktorych sprawdzaja wasz "criminal record". Potem nastepne 4-6 tygodni, ktore beda wygladac jak nauka jazdy - wy jezdzicie, cwiczycie manewry itd itp, a instruktor wytyka wam bledy i mowi, czy jestescie gotowi do egzaminu. Na egzamin (z tego, co zrozumialem) przyjezdza gosc z DSA (Driving Standard Agency). Po zaliczonym egzaminie, mozecie zaczac pracowac jako Trainee Driving Instructor i zaczac uczyc jezdzic, co moze byc pozyteczne z dwoch powodow:

1. przygotujecie sie do trzeciego z egzaminow, na ktorym musicie "nauczyc" konkretnego manewru egzaminatora, ktory bedzie udawac kursanta

2. uzbieracie pieniadze na kurs, ktory kosztuje prawie 3700 funtow.

The Instructor College, gdzie ja sie szkole, ma termin platnosci 1 rok. To znaczy po roku splacacie calosc, albo mozecie rozlozyc splate na raty. Nie wiem ile tych rat i jakie wysokie, bo sie tym nie interesowalem, ale na pewno dochodza odsetki.

Jeszcze jedno - kurs nie koliduje z praca na full time, bo zajecia sa zwykle raz w tygodniu, wiec mozna ustawic sie w soboty. Tylko miedzy drugim a trzecim egzaminem musicie byc 5-6 razy pod rzad w osrodku, ale wtedy mozecie juz pracowac jako instruktor, i ustawic jazdy tak, zeby nie kolidowaly z kursem

I to by bylo na tyle na dzien dzisiejszy, przynajmniej z tego co pamietam.

Mam nadzieje, ze lektura byla pomocna. :)

Jesli bedziecie mieli jakies pytania, piszcie. Jesli tylko bede znal odpowiedz, na pewno ja napisze.

Jest tylko pewne ale.
1. Musisz podejsc do 3-ciego egzaminu i jak go nie zdasz to dodatkowo 20 godzin jazdy z instruktorem i wtedy mozesz sam uczyc innych.
2. £3700 w ciagu roku, a jak nie to ok £6500 na 3 lata rozlozone.

[ Ostatnio edytowany przez: PePe22 08-09-2008 15:45 ]

Do góry stronyOffline

sqesch

Post #10 Ocena: 0

2008-09-08 16:25:24 (17 lat temu)

sqesch

Mężczyzna

A mam jeszcze takie pytańko! Uprawnienia sa ważne w Polsce! Jak bym wrocil to musze od nowa w Polsce zdawać?

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 14 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 12 | 13 | 14 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,