MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Tarcze + Klocki

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

_Arik_

Post #1 Ocena: 0

2009-12-13 13:24:55 (15 lat temu)

_Arik_

Mężczyzna

Z nami od: 29-12-2007

mam pytanie :) jakie klocki i tarcze posiadacie w swoich autach ? ja wlasnie mam zamiar kupic tarcze firmy Pagid i klocki ebc, cena to 75 funtow za tarcze i 25 za klocki, moze znacie jakies inne firmy ? nie chce kupic szajsu jak rok temu, i nie oczywiscie brembo i ferodo bo na nie mnie nie stac ;) Zna ktos moze ta firme Pagid ? szukam opini na ten temat :) lub ktos moze cos polecic ?
... Alfa Romeo ... ... ànimo ... ... caràttere ... I'd rather push my ALFA than drive a BMW!!

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2009-12-13 14:23:41 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

_Arik_

Post #3 Ocena: 0

2009-12-13 14:29:39 (15 lat temu)

_Arik_

Mężczyzna

Cytat:

2009-12-13 14:23:41, ania78 napisał(a):
zacznij moze od podania marki auta, bo nie do kazdego samochodu kazda firma ma klocki lub tarcze

dzis to raczej wszystkie firmy robia :) ale moge podac, moje auto to AR 156 :)

na stronie www.euro cos tam co.uk pisze ze Pagid jest rec, do mojego auta, a zas na innej stronie to co innego, ze niby wysoka jakosc itp, to tak jak rok temu sie nadzialem

[ Ostatnio edytowany przez: _Arik_ 13-12-2009 14:33 ]

... Alfa Romeo ... ... ànimo ... ... caràttere ... I'd rather push my ALFA than drive a BMW!!

Do góry stronyOffline

witek28w

Post #4 Ocena: 0

2009-12-13 14:39:53 (15 lat temu)

witek28w

Mężczyzna

Z nami od: 09-12-2006

Cytat:

2009-12-13 13:24:55, _Arik_ napisał(a):
mam pytanie :) jakie klocki i tarcze posiadacie w swoich autach ? ja wlasnie mam zamiar kupic tarcze firmy Pagid i klocki ebc, cena to 75 funtow za tarcze i 25 za klocki, moze znacie jakies inne firmy ? nie chce kupic szajsu jak rok temu, i nie oczywiscie brembo i ferodo bo na nie mnie nie stac ;) Zna ktos moze ta firme Pagid ? szukam opini na ten temat :) lub ktos moze cos polecic ?

Szajsu jak rok temu? A co kupiłeś rok temu i za ile skoro już musisz zmieniać?Tarcze Ci się zjechały przez rok:-o To z czego one były,z aluminium?To podaj jeszcze pojemność i rocznik bo to też daje sporą różnicę

[ Ostatnio edytowany przez: witek28w 13-12-2009 14:42 ]

I zszedł Bóg na ziemię i zobaczył pracę moją i był zadowolony , a usłyszawszy ile zarabiam usiadł i się rozpłakał.....Zabawne jak mało ważna jest twoja praca, gdy prosisz o podwyżkę, a jak niesamowicie niezbędna dla ludzkości gdy prosisz o urlop.

Do góry stronyOffline

_Arik_

Post #5 Ocena: 0

2009-12-13 14:49:15 (15 lat temu)

_Arik_

Mężczyzna

kupilem jakas firme na M, dosc popularna na ebay wsrod dziadostwa, jezeli chodzi o tarcze to nie ze sie starly, ale po krotkim czasie jak sie przejedziesz, to piszcza przy hamowaniu jak w starym pksie i malo tego robia sie fioletowe, zrobilem na nich tylko skromne 5 tys mil !

silnik to 2.0 (155km) i 2001 rok,

[ Ostatnio edytowany przez: _Arik_ 13-12-2009 14:50 ]

Do góry stronyOffline

witek28w

Post #6 Ocena: 0

2009-12-13 15:05:31 (15 lat temu)

witek28w

Mężczyzna

Z nami od: 09-12-2006

Cytat:

2009-12-13 14:49:15, _Arik_ napisał(a):
kupilem jakas firme na M, dosc popularna na ebay wsrod dziadostwa, jezeli chodzi o tarcze to nie ze sie starly, ale po krotkim czasie jak sie przejedziesz, to piszcza przy hamowaniu jak w starym pksie i malo tego robia sie fioletowe, zrobilem na nich tylko skromne 5 tys mil !

Znaczy się kolego kupiłeś badziewne klocki które były za twarde i dlatego piszczały,a były tak twarde,że aż spaliły ci tarcze .Z tego co widzę faktycznie z polecanych wyskakują ci PAGID-y.JA bym sobie zadał inne pytanie:jak długo mam zamiar jeździć mym autem i dopiero rezygnował lub nie z Brembo/Ferodo,czasem lepiej dołożyć kolka fuli i nie mieć niespodzianek jak Twoja z poprzednim zakupem.A co do Pagid nie znam,nie widziałem nigdy.

[ Ostatnio edytowany przez: witek28w 13-12-2009 15:06 ]

I zszedł Bóg na ziemię i zobaczył pracę moją i był zadowolony , a usłyszawszy ile zarabiam usiadł i się rozpłakał.....Zabawne jak mało ważna jest twoja praca, gdy prosisz o podwyżkę, a jak niesamowicie niezbędna dla ludzkości gdy prosisz o urlop.

Do góry stronyOffline

_Arik_

Post #7 Ocena: 0

2009-12-13 15:25:15 (15 lat temu)

_Arik_

Mężczyzna

Cytat:

2009-12-13 15:05:31, witek28w napisał(a):
Cytat:

2009-12-13 14:49:15, _Arik_ napisał(a):

Znaczy się kolego kupiłeś badziewne klocki które były za twarde i dlatego piszczały,a były tak twarde,że aż spaliły ci tarcze .Z tego co widzę faktycznie z polecanych wyskakują ci PAGID-y.JA bym sobie zadał inne pytanie:jak długo mam zamiar jeździć mym autem i dopiero rezygnował lub nie z Brembo/Ferodo,czasem lepiej dołożyć kolka fuli i nie mieć niespodzianek jak Twoja z poprzednim zakupem.A co do Pagid nie znam,nie widziałem nigdy.

[ Ostatnio edytowany przez: <i>witek28w</i> 13-12-2009 15:06 ]

zgadzam sie z Toba, na ebayu kupilem niby caly zestwac na przod tej samej firmy niby polecane itp itd, no ale mniejsza z tym. Zgadzam sie tez ze czasem warto dolozyc wiecej i miec lepsze, autko planuje miec jeszcze poltora lub max 2 lata, wiec brembo/ferodo odpadaja, dosc ze malo mil robie w roku a dwa ze cena to ponad 200 funtow za klocki i tarcze. Rok temu zaplacilem za szajs z przesylka 55 funtow (klocki i tarcze), dzis nie co drozej i mam nadzieje ze beda lepsze, na bank kupie klocki EBC, dzis duzo na ten temat wyczytalem i sa idealne dla wloskich marek :) na tarcze pagid tez sie skupie (niby niemiecka firma) :)

Dzieki :)

Do góry stronyOffline

krunschwitz

Post #8 Ocena: 0

2009-12-13 16:12:56 (15 lat temu)

krunschwitz

Mężczyzna

Z nami od: 21-05-2006

Pagid to świetna firma.Śmiało możesz brać.Znam ją od lat.
Życie jest krótkie. Praca jest dla tych, którzy nigdy życia nie zrozumieją. Bezczynność nie poniża człowieka. Kto umie patrzeć dobrze, ten ją odróżnia od lenistwa.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

krakn

Post #9 Ocena: 0

2009-12-13 20:12:51 (15 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Z tego co pamiętam teraz mi mechanik założył EBC, hm, fakt hamują dobrze, ale często mają dziwny dźwięk przy hamowaniu, tak jak by już się kończyły, takie dudnienie.
Jakiś czas piszczały ale chyba dlatego że były zatłuszczone, po wyczyszczeniu tarcz i klocków problem znikną.
że tak powiem nie są złe, hamują dobrze,
Ale brembo ... kurde jak założyłem do motoru brembo to dopiero zauważyłem jak pierońska jest różnica ... no ale jak się chce wkrótce sprzedać to faktycznie EBC wystarczą
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

_Arik_

Post #10 Ocena: 0

2009-12-13 20:37:24 (15 lat temu)

_Arik_

Mężczyzna

Cytat:

2009-12-13 16:12:56, krunschwitz napisał(a):
Pagid to świetna firma.Śmiało możesz brać.Znam ją od lat.

dzieki :) na 100% biore tarcze z tej firmy :)

Cytat:

2009-12-13 20:12:51, krakn napisał(a):
Z tego co pamiętam teraz mi mechanik założył EBC, hm, fakt hamują dobrze, ale często mają dziwny dźwięk przy hamowaniu, tak jak by już się kończyły, takie dudnienie.
Jakiś czas piszczały ale chyba dlatego że były zatłuszczone, po wyczyszczeniu tarcz i klocków problem znikną.
że tak powiem nie są złe, hamują dobrze,
Ale brembo ... kurde jak założyłem do motoru brembo to dopiero zauważyłem jak pierońska jest różnica ... no ale jak się chce wkrótce sprzedać to faktycznie EBC wystarczą

Ja kiedys mialem ferodo (w pl) i niesamowita roznica :)

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,