MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Chce kupic sobie motocykl - gdzie, jak, za ile

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

eurotarget

Post #1 Ocena: 0

2010-01-06 14:13:23 (15 lat temu)

eurotarget

Mężczyzna

Z nami od: 11-09-2007

Czesc Wam, zamierzam kupic sobie choppera lub turystyka. Na Harleya to mnie jeszcze nie stac ale myslalem o japonczyku. I teraz pytanko, gdzie kupic taki sprzet. Wiem, wiem eBay lub biketrader ale tam jest bardzo drogo. Nie rozumiem tych postow, gdzie ludziska pisza o tanich motocyklach w UK.
Wyczytalem tez, ze mozna kupic motory z ubezpieczalni po wypadkach czy kradziezach. Ale gdzie namierzyc takie oferty? Doradzcie, gdzie w Nottinghamshire znajde jakies komisy motocyklowe. Czy funkcjonuja jakies gieldy motocyklowe? Z gory dziekuje za wszelkie informacje.
Practice makes perfect

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWWNumer MSN MessengerNumer gadu-gadu

krakn

Post #2 Ocena: 0

2010-01-06 15:49:37 (15 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

hm, kwestia drogo tanio to pojęcie względne, tym bardziej gdy szukasz używanego motocykla.
nie możesz zrobić tak ze otwierasz stronę i drogo, na tanie okazji się poluje czasami miesiącami, na tanie prawdziwe okazje trzeba stracić kilka a czasami kilkanaście wycieczek, bo zazwyczaj nie tak do końca oczywiste jest ze motocykl się tylko przytarł jak upadł w krzaki.
Taniość polega na tym że porównujesz cene w polsce i tutaj KONKRETNEGO modelu i rocznika.
I jest tu na korzyść Uk, wiadomo też że jak chcesz kupić u sprzedawcy to też będzie drożej niż od osoby prywatnej.

My akurat Honde CBR praktycznie nową, dostaliśmy w prezencie a marudera kupiliśmy w sklepie ale nasi koledzy z powodzeniem wyszukują motocykle na ebay i gumtree, a jeden z nich to co miesiąc jakiś wysyła do polski, np Africa w polsce bardzo ceniona.
No i ile dla ciebie to drogo?
turystyki w ogóle są drogie często mają ABSy i w ogóle wypasione skoro nowy kosztuje 8-14000 funtów to ile moze stracić na cenie w ciągu roku lub 3?
Do tego te motory nie sa zbyt mocno zużywane bo do jazdy po mieście się nie nadają, dlatego trzymają cene.
Chopery to znowu drogie bo błyszczące :) chromy kosztują
najtańsze są motocykle miejskie, ale za to zazwyczaj są strasznie zmordowane, codzienne setki hamowania i ruszanie, jazda w deszczu i upale, zazwyczaj stoją na parkingach i gniją a to robi swoje więc robi i cene
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

eurotarget

Post #3 Ocena: 0

2010-01-07 09:35:43 (15 lat temu)

eurotarget

Mężczyzna

Z nami od: 11-09-2007

Czesc krakn, dzieki za odpowiedz. Powiem szczerze, ze podoba mi sie to co piszesz. Rozumiem, ze wynika to z Twojego doswiadczenia. Swego czasu udzieliles mi kilku cennych wskazowek przy wyborze gps. Wyczerpujaco i na temat. Motor to moje niespelnione marzenie i chcialbym dokonac dobrego wboru. Marzy mi sie chopper, wiesz czlowiek sie naogladal sprzetow na paradach w Wawie, ten klang i lans. Ale jednoczesnie podobaja mi sie turystyki np Transalp - wygodna pozycja umozliwiajaca dluga jazde. Popraw mnie jesli sie myle. Nie kojarze modelu Africa. Rozumiem, ze najlepsze sa oferty prwatne ale gdzie najlepiej je szukac: eBay, gumtree, gazety. Gdzie jeszcze mozna szukac takich ofert. Slyszalem, ze aukcje to ciekawe miejsca ale najczesciej sa w dni powszednie ale ja pracuje. Podobno mozna kupowac z towarzystw ubezpieczeniowym powypadkowe albo odzyskane z kradziezy ale jak tam dotrzec, nie wiem. Bylbym wdzieczny za wszelkie informacje doswiadczonego kolegi. Serdecznie pozdrawiam
Practice makes perfect

Do góry stronyOffline

Strona WWWNumer MSN MessengerNumer gadu-gadu

magda_nn

Post #4 Ocena: 0

2010-01-07 10:48:21 (15 lat temu)

magda_nn

Kobieta

Konto zablokowane

Z nami od: 06-01-2010

no wreszcie jakiś ciekawy temat :)

Do góry stronyOffline

sylwia03

Post #5 Ocena: 0

2010-01-07 12:00:12 (15 lat temu)

sylwia03

Kobieta

Z nami od: 28-05-2009

http://www.magicgroup.us/thames-valley.htm wysylam Ci link adresowy to jest co prawda w slough sa tam nowe i uzywane wlasciwie tam jest salon i dobra porada gdzie kupic cos fajnego w dobrej cenie co prawda to Harley Davidson ale sa modele o mniejszej pojemnosci w rosadnych cenach ale najlepiej skontaktuj sie z nimi i doracza Ci napewno Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,