MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Wymiana paska klinowego w Audi A4

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

Str 2 z 3

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

-misiek-

Post #1 Ocena: 0

2010-05-23 10:06:26 (15 lat temu)

-misiek-

Mężczyzna

Z nami od: 29-07-2007

Proponuje poszukać jakiegoś 'normalnego' sklepu z częściami samochodowymi -w którym podajesz markę, model, rocznik, jski silnik i oni sami ci znajdą odpowiednie części. Jeśli chodzi o samochody to uważam, że halfords nadaje się co najwyżej do kupowania oleju, żarówek lub szamponu do auta:-]
Na pewno w Londku są dobre sklepy z częściami tylko że ja z północy to się nie orientuje...

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

-misiek-

Post #2 Ocena: +1

2010-05-23 10:09:14 (15 lat temu)

-misiek-

Mężczyzna

Z nami od: 29-07-2007

car-parts-finder :-Zkatalog sklepów z częściami samochodowymi:-]

Do góry stronyOffline

znowu-ciupek

Post #3 Ocena: +1

2010-05-23 10:35:19 (15 lat temu)

znowu-ciupek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-02-2010

Grześ-24 może najpierw zlokalizuj przyczynę zerwania paska...Mógł pęknąć ze starości,a może łożysko gdzieś już jest padnięte.Nie wiem dokładnie co tam u ciebie na pasku chodzi ale pompa wodna,pompa od klimy,alternator itp.Inaczej moze się okazać że wymienisz sam pasek i nowy pasek w ciągu kilku tygodni pójdzie sie czesać...
P.S wlaśnie doczytałem co u ciebie chodzi na tym pasku ...
Robity przy tym nie powinno być az tak dużo i dysponując podstawowym zestawem narzędzi dasz radę ogarnąc temat.Nimce co by o nich nie powiedzieć to auta które naprawia sie bez przerywników w postaci k*** czy innych takich jak to ma miejsce przy naprawie Francuzów.Nie sądze żebyś musiał ten zderzak zdejmować ale gwarancji Ci nie dam bo nawet nie napisaleś jaki tam silnik jeśt.W 1.8 beni na pewno nie trzeba.
Prawdopodobnie musisz popuscic sruby od alternatora,wcisnąć nowy pasek i reguluje sie napięcie paska alternatorem i tyle.Zabieg w sumie kosmetyczny.Powodzenia;-)

[ Ostatnio edytowany przez: znowu-ciupek 23-05-2010 10:52 ]

Do góry stronyOffline

znowu-ciupek

Post #4 Ocena: 0

2010-05-23 10:58:26 (15 lat temu)

znowu-ciupek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-02-2010

BTW zrobiłbym Ci to za friko,ale obawiam sie że bez chłodzenia z Londka byś sie nie dokulał do mnie.

Do góry stronyOffline

krakn

Post #5 Ocena: 0

2010-05-23 12:34:33 (15 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

jw wyżej w halford najpierw patrzysz na katalog, odnajdujesz marke i rocznik i z tabeli odczytujesz kod produktu no i wybierasz z półki.

HM, tylko jedno ale, wg mnie jakość produktów z halfordsa często mnie załamało, zwłaszcza przejechałem się na wycieraczkach, żenada i nie do końca pasowały do mazdy, w toyocie kupiłem już oryginalne fakt że mnie podcięło z ceną ale raz że zbierają jak żyleta dwa że już 3 lata, ponad 60 000 mil na nich zrobiłem i nadal są w bardzo dobrym stanie i ładnie zbierają wode, chyba jeszcze rok wytrzymają.
Oby z paskami nie było tak samo. Mnie wymieniali (od klimy i alternatora bo mam łańcuch na rozrządzie) to na jakiejś japońskiej firmy, a cena była spoko może parę funtów więcej, ale nie stać mnie na częste wizyty u mechanika.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

grzes-24

Post #6 Ocena: 0

2010-05-23 14:03:08 (15 lat temu)

grzes-24

Mężczyzna

Z nami od: 06-06-2009

OK w drugim halfordsie juz mieli normalny katalog i pasek do klimy kupilem ale paska do alternatora niestety nie maja (halfords nie produkuje tego).
Wydaje mi sie ze przyczyna zerwania paska jest uszkodzony napinacz (nie jest w pionie z innymi kolami a jest przekrzywiony). Wydaje mi sie ze bedzie trzeba wlasnie zaczac od tego napinacza - tez tak sadzicie?
A do wymiany napinacza nie trzeba sciagac calego przodu?
Auto to audi a4 kombi 98r 1.9 TDI
pozdrawiam

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

krunschwitz

Post #7 Ocena: 0

2010-05-23 21:04:27 (15 lat temu)

krunschwitz

Mężczyzna

Z nami od: 21-05-2006

Jak napinacz jest krzywy to go bezwzględnie wymień jako pierwszy.Potem dopiero zakładaj nowe paski.
Życie jest krótkie. Praca jest dla tych, którzy nigdy życia nie zrozumieją. Bezczynność nie poniża człowieka. Kto umie patrzeć dobrze, ten ją odróżnia od lenistwa.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Post #8 Ocena: 0

2010-05-23 21:41:08 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

grzes-24

Post #9 Ocena: 0

2010-05-23 21:45:25 (15 lat temu)

grzes-24

Mężczyzna

Z nami od: 06-06-2009

awirafu78 jestes w stanie podjac sie naprawy? jestes mechanikiem? jaka cena bylaby?

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Post #10 Ocena: 0

2010-05-23 21:54:00 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »