MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Prawo jazdy kat A- wszystkie szczegóły na ten temat, Egzamin praktyczny na motor-dobre rady

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 19 z 26 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 18 | 19 | 20 ... 24 | 25 | 26 ] - Skocz do strony

Str 19 z 26

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

krakn

Post #1 Ocena: 0

2013-12-12 19:48:23 (11 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Cytat:

2013-12-07 12:32:20, iwaniwan napisał(a):

jezeli masz full moped licence ze zdana teoria po 96 to nie musisz

Po 96 a przed 2001, czyli właśnie kategoria p to uprawnienia do 50cc, nie trzeba CBT

Jak chcesz 125cc lub masz prawo jazdy od 2001 roku i nie masz wpisanej kat P to trzeba robić kurs CBT

w zasadzie to pikuś ważne 3 lata, koszt ok 100 funtów, trwa jeden dzień.

A tak na marginesie to jak ktoś obcy, czyli my, to warto dać tą stówe, bo uczulą na kilka ważnych spraw, o jakich w Polsce nikt nie mówi, a są ważne by przeżyć.*THUMBS UP*
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWWNumer AIM

Arturwiktor

Post #2 Ocena: 0

2013-12-18 12:09:12 (11 lat temu)

Arturwiktor

Mężczyzna

Z nami od: 27-01-2011

Nie chce by wygladalo ze jestem zuchwaly ale bylem niemal pewny zwyciestwa za pierwszym podejsciem bo to wszystko poza jazda w miescie oczywiscie jest banalnie proste..
Na prawde kto nie wierzy to polecam pojezdzic najpierw pare miesiecy na 125 z manualem a potem przesiadka na 600 to jest sama czysta frajda a nie zaden problem.. Gdy ja przelamalem pierwsze ("straszne";) wrazenie po siadnieciu i ruszeniu z miejsca na hondzie CBF 600 (78km) to po kilkuset metrach poza wieksza moca i troche inna pozycja za sterami - NIE MA ZADNYCH ROZNIC..!! A manewrowanie na placu tym szerszeniem to jest tak proste ze az smieszne.. Zabookowalem wszystko w trybie fast track czyli 2 dni trening a na 3-ci zdawka dwa MOD-y pod rzad jeden za drugim bo szkoda sie pitolic z tym by osobno to robic.. Strata czasu, kasy i dwa razy trzeba sie stresowac i tam jechac a po co skoro mozna pojechac i podejsc do MOD2 w ten sam dzien.. Pewny swego..? O cholera tak..! To na prawde jest dziecinnie proste. Przed treningami obawialem sie tylko avoidance.. ale jak sie okazalo szybko to czego sie balem bylo moim atutem i robilem to z palcem nie powiem gdzie.. Na avoidance co wlasciwie jest tylko i wylacznie zrobieniem szybkiego zwrotu w lewo i potem spokojnego z wyhamowaniem w prawo mialem ponad 67km/h.. Wszystko za pierwsza proba.. I nigdy nie jezdzilem wczesniej na zadnych scigaczach a w tym roku uczylem sie pierwszy raz w zyciu na 125cc..
Moze to kwestia wysportowania moze predyspozycji.. Mam za to do siebie zlosc i pluje sobie w ryj o MOD2 bo to juz nie takie chop siup jak myslalem. Niestety tu trzeba juz w gestym ruchu w szczycie umiec sie odnalezc.. Mi szlo bardzo dobrze i nie zrobilem nawet minor poza pojechaniem nie tam gdzie trzeba raz ale ze nie zrobilem nic glupiego to bylo ok.. Do czasu.. ostatnie 5 minut - utrata koncentracji ktorej trzeba miec mnostwo w zapasie i co..? zamiast pojechac jak droga prowadzi po ksztalcie L to ja pojechalem prosto w podporzadkowana i to slepa uliczke..! Szlak by to trafil jasny..!!! I zamiast zatrzymac sie spokojnie na poboczu spanikowalem jak pier...y panikarz i stanalem deba na srodku drogi zaraz za zjazdem..!! To wystarczylo by miec jednen ale SYRIOUS i nara prawko.... I dalej na tej je..nej L-ce sie trzeba turlac..!! Co za ku..wa wstyd...!! Co za wstyd...!! Na takiej durnocie.. W sumie to nawet nie wiedzialem ze nagle hamowanie na drodze to bedzie syrious..! A gdyby tam mi cos wyskoczylo... No ku.....!
Zdecydowanie tez nie polecam zdawac nikomu w grudniu... tragiczna pora na zdawki.. zimno slisko, przewiewa czlowieka na wylot.. ja zdawalem przeziebiony.. i to nie w terminie po swoim fast track bo w pierwszym terminie (12.12.2013) mialem CANCEL po przyjezdzie do osrodka na manewrowym parkingu byla SZKLANECZKA bez zadnego przesadyzmu wiec wszyscy cancel i do domu.. i ch.....j ! Strata czasu i szkoda bylo marznac w drodze.. Po tygodniu zasmarkany po brode wreszcie mialem szanse no i zje....lem..!! Wiec juz chyba give-up..! W tym roku na pewno a w przyszlym nie wiem czy znajde czas znowu..
Widocznie za glupi jestem na to i szkoda czasu i kasy tracic... sprzedac i kupic sobie auto jak normalny czlowiek..
Bo jak takie bledy mam robic to nic nie pomoze..
Wszystkim ochotnikom proponuje ochlonac po zdaniu teorii i z jazda praktyczna oraz zdawkami POCZEKAC do marca co najmniej..! bo teraz to co sie dzieje na drogach i z ta pogoda to czysta glupota zdawac..
Szkoda waszego czasu, zdrowia i nerwow.. Poczekac na wiosne na motorynkach miasto cwiczyc przede wszystkim jak najwiecej jezdzic po uliczkach wszystkich gdzie egzamin bedzie bo bez tego bedziecie w lesie.. ja przegralem przez slaba znajomosc topograficzna uliczek w miejscu egzaminowania.. to wszystko.. Cala reszta jak pozycjonowanie i swiatla czy pasy dla pieszych nauczycie sie z Youtube..!! Powaznie - nie ma w tym przesady.. Instruktorzy was niczego nowego nie naucza..! nie ma po co isc na 5,6 czy wiecej dni jazdy bo to strata czasu.. Nota bene nie polecam szkoly w ktorej robilem bo na MOD 2 dali mi moze raptem 4 godziny jazdy na caly drugi dzien treningu twierdzac ze jezdze ok i ze poza tym robi sie ciemno szybko i jest zimno wiec nie ma po co dluzej cwiczyc.. Skoro tak dobrze jezdze pomyslalem to faktycznie lepiej odpoczne wiecej w domu przed wlasciwym egzaminem.. A tu dupa..!! Trzeba bylo wiecej w miejscowosci egzaminu pojezdzic.
z motocyklami podobnie jak z samolotami - nie masz skutecznego hamowania i trzeba się przechylić by zrobić zwrot.. szkoda tylko jeszcze że nie można zrobić beczki..;)

Do góry stronyOffline

mastacrx

Post #3 Ocena: 0

2014-04-06 08:35:58 (11 lat temu)

mastacrx

Mężczyzna

Z nami od: 21-06-2011

Podlacze sie pod temat. Odeslalem swoje prawko ze wzgledu na przeprowadzke/ zmiana adresu. Przyslali nowe i mam na nim kategorie A. Wczesniej jej nie mialem czy to jakis bonus? Czy pomylka? Jest na plastikowej i papierowej czesci.

Do góry stronyOffline

krakn

Post #4 Ocena: 0

2014-04-06 08:43:40 (11 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Ta kat A to uprawnienie do prowadzenia trojkołowcow.
Nie pełne A

Od zeszłego roku, weszły nowe oznaczenia, w całej Unii.

Wcześniej w tym temacie jest link do strony gov gdzie masz rozpisane jakie są uprawnienia i oznaczenia
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

iwaniwan

Post #5 Ocena: 0

2014-04-06 13:45:33 (11 lat temu)

iwaniwan

Mężczyzna

Z nami od: 08-09-2007

na plastiku przy A masz penie dopisek TRI79 to oznacza triki - tak jak Krakan pisal
d700, d700, d3, 24-70, 50mm, 35mm, 70-200, 12-24

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIMNumer gadu-gadu

mastacrx

Post #6 Ocena: 0

2014-04-06 15:56:34 (11 lat temu)

mastacrx

Mężczyzna

Z nami od: 21-06-2011

Tak, jest dopisek:) Dzięki za wyjaśnienie, radość opadła hehe:)

Do góry stronyOffline

feszter82

Post #7 Ocena: 0

2014-06-22 21:24:55 (11 lat temu)

feszter82

Mężczyzna

Z nami od: 03-10-2008

Najwieksza porazka i bolaczka mojego zycia{naprawde nie mam innej) brak uprawnien do kierowania motocyklami.
W zwiazku z tym zanim zaczne sie zastanawiac nad czyms wiecej niz 125cc jakie moto do 125?
Osobiscie mysle o jakiejs niezawodnej hondzie badz innym Kawa /Suzi ale jestem jak najbardziej otwarty na jakies No Name'y-tzn Koreance/Chinczyki ale tylko jezeli ktos cos doradzi -Budzet powiedzmy£500-750 moge rozciagnac do £1000 na wlasciwe moto.
Ps.:Ok Krakn nie podpba mi sie Maruda "at all"-brzydki,okropny,i wisniowy-wiem, wiem gusta a o gustach sie nie dyskutuje.

Do góry stronyOffline

KameleonSzopen

Post #8 Ocena: 0

2015-05-07 23:04:38 (10 lat temu)

KameleonSzopen

Mężczyzna

Z nami od: 07-05-2015

Witam mam pytanie z prawo jazdy juz wymienione w UK i mam kategorie AM122 i A79(3) co to oznacza kolego bo kupiłem skuterka 50 i ja muszę te wszystkie naklejki jakieś ćwiczenia zaliczyć dziennik za info pozdro z Liverpool

Do góry stronyOffline

Craven_2

Post #9 Ocena: 0

2015-05-08 07:24:07 (10 lat temu)

Craven_2

Mężczyzna

Z nami od: 24-08-2010

Jak nizej:
122 - valid on successful completion: Basic Moped Training Course
79.03 - restricted to tricycles

Musisz ukonczyc CBT zeby tym jezdzic. Jesli na 50cc to wystarczy raz w zyciu (smigasz tylko 50cc), jesli na 125cc to odnawiasz co dwa lata chyba, ze w tym czasie zdasz wszystkie 3 egzaminy na pelne prawko wtedy wszytko co pisalem wyzej przestaje miec znaczenie.

Do góry stronyOffline

E-mailNumer AIM

banas921

Post #10 Ocena: 0

2015-05-25 02:01:08 (10 lat temu)

banas921

Mężczyzna

Z nami od: 08-08-2013

Witam, temat dość stary nie wiem czy się coś pozmieniało.
Chciałbym sobie zrobić prawko "L" na motor. wbite mam AM z kodem 122, nie zdawałem jeszcze CBT. Jak ukoncze CBT co muszę zrobić, jaki egzamin przejść żeby jeździć motorkiem 125? Czy 22lata to nie za mało? I czy Yamaha DT125 się łapie w L?

Do góry stronyOffline

Strona 19 z 26 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 18 | 19 | 20 ... 24 | 25 | 26 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,