MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Sprowadzenie motocykla z UK do Polski

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

KaskaM

Post #1 Ocena: 0

2011-02-04 16:48:43 (14 lat temu)

KaskaM

Kobieta

Z nami od: 17-12-2010

Mam pytanie -czy ktos jest zorientowany w jaki sposob mozna przerejestrowac/albo zarejestrowac/motor sprowadzony z UK w Polsce?
chodzi mi o to jakie dokumenty z Anglii sa potrzebne.Dodam ze motor juz jest w Polsce.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer gadu-gadu

krakn

Post #2 Ocena: 0

2011-02-04 17:03:43 (14 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

dokument zakupu albo V5 ze byłosię jego włascicielem juz, jako mienie przesiedlencze powinno być zwolnione z podatku, chyba :>

Z tego co słyszałem w polsce powinni chonorować ważność MOT do czasu jego wygaśnięcia.

Problem moze być tylko z licznikiem jeżeli nie ma w Km/h to trzeba będzie go wymienić, ale większość nowszych juz ma i takie i takie, mogą się przyczepić do świateł, kierownicy nie trzeba przekładać ;)
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

KaskaM

Post #3 Ocena: 0

2011-02-04 17:17:26 (14 lat temu)

KaskaM

Kobieta

Cytat:

2011-02-04 17:03:43, krakn napisał(a):
dokument zakupu albo V5 ze byłosię jego włascicielem juz, jako mienie przesiedlencze powinno być zwolnione z podatku, chyba :>

Z tego co słyszałem w polsce powinni chonorować ważność MOT do czasu jego wygaśnięcia.

Problem moze być tylko z licznikiem jeżeli nie ma w Km/h to trzeba będzie go wymienić, ale większość nowszych juz ma i takie i takie, mogą się przyczepić do świateł, kierownicy nie trzeba przekładać ;)

Krak,a ja jako rasowa blondynka myslalam ze kierownice tez trzeba przelozyc na druga strone:-]:-]:-]
a powaznie-dzieki bardzo za info

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

piekar10

Post #4 Ocena: 0

2011-02-04 17:37:26 (14 lat temu)

piekar10

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 08-06-2006

Czasami warto sie zastanowić czy warto przerejestrowywać motor czy auto , można też inaczej mianowicie , wszystkie firmy ubezpieczenowe w Polsce bez problemu ubezpieczą auto i motor na angielskich blachach ale na obszar Polski, wiem bo znajomy tak śmiga już trzeci rok , przegląd robisz w Polsce , wystawią ci zaświadczenie.To tyle , z motorem super sprawa bo kierownica jest też po lewej czyli pozostaje tylko jeżdzić .Co to za motor , czy to Komar ?
1) Prawdziwi fceci nie jedzą miodu , prawdziwi faceci żują pszczoły ............2) Ponosze pełną odpowiedzialność za porady udzielane przez Richmond.

Do góry stronyOffline

KaskaM

Post #5 Ocena: 0

2011-02-04 18:02:45 (14 lat temu)

KaskaM

Kobieta

Suzuki GSX-R 600cc

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

mlody_leszczyk

Post #6 Ocena: 0

2011-02-05 01:56:55 (14 lat temu)

mlody_leszczyk

Mężczyzna

Z nami od: 03-06-2010

Cytat:

2011-02-04 17:03:43, krakn napisał(a):

Jeżeli chcesz sprowadzić motocykl, lub samochód jako mienie przsiedleńcze to trzeba być najpierw właścicielem tegoż pojazdu od conajmniej 6 miesięcy. Ponadto trzeba potwierdzić rzeczywistą chęć powrotu na stałe do kraju, np. umowa o prace w Polsce.

Zanim motor zostanie zarejestrowany trzeba wymienić szkło w przedniej lampie i licznik (chodzi o wskazanie przebiegu), chyba ze macie licznik cyfrowy to wystarczy go przeprogramowac . Mot będzie nie ważny w polskim urzędzie komunikacji. Mot będzie nie ważne, trzeba zrobić przegląd w Pl.

No i jak ktoś lubi to można kierownicę przenieść na miejsce pasażera tak jak to się robi w samochodach.

Do góry stronyOffline

krakn

Post #7 Ocena: 0

2011-02-05 02:17:40 (14 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

no z tymi lampami to roznie bywa, zalezy jak snop swiatla idzie no i czy ktos szuka dziury, ale jak juz to raczej nie szyba, bo to lustro decyduje gdzie swiatlo sie skupia.
Niektore motocykle nie maja oswietlonego pobocza, wtedy swieca tak jak rower i takiej lampy nie wymienia sie.

z tym MOT tez cos tam sie mialo zmienic ze jak jest wazne to i w polsce musi byc uznane, ale jak jest to nie wiem.
Reszta sie zgadza :)
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,