Przyszedł mi dzisiaj mandat za prędkość i ponieważ różni się on znacząco od mandatu za przejechanie skrzyżowania na czerwonym świetle z lipca 2009, muszę zasięgnąć porady co z tym zrobić.
W przypadku mandatu za przejechanie skrzyżowania na czerwonym świetle dostałem od razu karę w wysokości 60 funtów i 3 punktów karnych, a ponadto musiałem wysłać im prawo jazdy.
Natomiast przy tym mandacie nie proszą mnie o wysłanie prawa jazdy, a na razie nic nie ma o punktach i karze pieniężnej. Proszą tylko o potwierdzenie danych osobowych.
Więc wydaje mi się, że po potwierdzeniu wszystkiego dopiero zdecydują, co mają zrobić.
Wklejam skany mandatu, byście zerknęli, czy wszystko dobrze zrozumiałem - wypełniam punkt 1a z sekcji A i punkt C, a potem odsyłam na podany adres, bez załączonego prawa jazdy.
Pewnie zaproponują mi 3 punkty karne i mandat w wysokości 60 funtów, więc proszę o radę, czy nie lepiej w obecnej sytuacji zrobić Speed Awareness Course, bo już by mi się zebrało 6 punktów.
Wg informacji na tej stronie, kursy są organizowane w 2 miejscach, bez podania ich lokalizacji. To dla mnie nie jest problem, lecz nie wiem czy można sobie samemu ustalić termin tego kursu, czy oni sami zaproponują. Jeśli to drugie, to mógłby mi kolidować z pracą.

[ Ostatnio edytowany przez: ChrisCov 18-03-2011 22:29 ]