MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Dzieci na motorze

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

eladudzia

Post #1 Ocena: 0

2012-08-02 16:53:45 (13 lat temu)

eladudzia

Kobieta

Z nami od: 09-06-2007

Witam.
Nie dawno zrobiłam prawo jazdy na motor i przymierzam się do zakupu niewielkiej maszyny. Mam dzieci w wieku 4 i 8 lat. Czy jest jakieś ograniczenie wiekowe od ilu można przewozić dzieci? W Polsce, ku mojemu zaskoczeniu, nie ma lecz nie wiem jak to jest w UK.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

mlody_leszczyk

Post #2 Ocena: 0

2012-08-02 17:36:19 (13 lat temu)

mlody_leszczyk

Mężczyzna

Z nami od: 03-06-2010

Niema ograniczenia wiekowego. Dziecko musi być w stanie dosięgnąć obiema nogami do podnozkow.

Po za tym gratuluję zdania prawa jazdy.
A ci do pomysłu tworzenia dziecka na motorze... Ja osobiście bym tego nie zrobił, przynajmniej na ulicy. Jest to zbyt niebezpieczne. Wystarczy chwila czyjejś nie uwagi i dramat gotowy. Ty możesz jeździć ostrożnie, ale zawsze może sie trafić ktoś kto sie zagapił.
Jeden kolega z Polish Bajkers w ubiegłym roku dojechał do ronda i sie zatrzymał na nim,by przepuścić auto. Już miał ruszać gdy nagle jakaś baba go najechał z tyłu, bo go nie widziała przed sobą gdyż patrzyła czy nikt po rondzie nie jedzie jednocześnie gadajac przez komórkę.
Drugim przykładem jest mój kolega z australii. Chłopak miesiąc temu zakończył marsz na nogach do okola Australli. Wędrował przez jakieś 16 miesięcy zbierając pieniądze na leczenie kolegi.
Pojechał po tej wędrówce na wakacje do Tajlandii jechał sobie spokojnie skuterkiem, do momentu zderzenia z innym motocyklem z wózkiem bocznym który jechał droga podporządkowana i mu nie ustąpił. Efekt taki, ze do dzisiaj jest nie przytomny i doznał pernametnych obrażeń mózgu. Do końca życia będzie jak roślina, bo ktoś popełnił mały błąd...
Jak chcecie możecie sobie przeczytać o nim na stronie o jego marszu charytatywnym

Do góry stronyOffline

eladudzia

Post #3 Ocena: 0

2012-08-02 17:59:42 (13 lat temu)

eladudzia

Kobieta

Z nami od: 09-06-2007

Cytat:

2012-08-02 17:36:19, mlody_leszczyk napisał(a):
Niema ograniczenia wiekowego. Dziecko musi być w stanie dosięgnąć obiema nogami do podnozkow.

Nie ma ograniczenia wiekowego ale musi dosięgać do podnozkow. Wnioskujac krotko, to musi miec odpowiedni wzrost. W PL gosc wiozl dzicko w nosidelku i nic mu policja nie zrobila, bo nie ma ograniczenia ani wieku ani wzrostu. Oby nie na baku. Dziecka w wieku 4 lat nie posadzilabym na motor, gdyz slabo trzyma sie lecz 8 letnie juz tak, bo samo sie pcha. Wypadki zdarzaja sie wszedzie i nie wazne, czy to motor, czy inny pojazd lecz wazna jest wyobraznia i rozsadek. Na poczatku sama bede jezdzic dopoki nie uznam, ze jestem gotowa aby dzicko posadzic na motor. Mysle jednak, ze to troszke potrwa.

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,