MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Auto z komisu - reklamacja

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 8 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 6 | 7 | 8 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

voyasvr6

Post #1 Ocena: 0

2012-12-26 20:22:54 (12 lat temu)

voyasvr6

Mężczyzna

Z nami od: 02-12-2012

Witam all.Ja mam pytanko odnośnie komisu samochodowego.
A wiec tydzień temu zakupiłem samochód i dostałem gwarancje na 3 miesiące.Okazało się parę dni temu ze silnik jest naruszony od wewnątrz, tzn ze bedze potrzebny remont..,a koszty sa ogromne.Moje pytanie brzmi czy jest jakieś prawo lub coś w po dobie ze porostu chciałbym samochód oddać i kasę do zwrotu??*SORRY*

Uwaga moderatora: Temat edytowany i przeniesiony przez moderatora forum AGALON.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

77Michal

Post #2 Ocena: 0

2012-12-26 20:32:46 (12 lat temu)

77Michal

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 13-10-2012

Nie denerwuj sie,masz prawo oddac ten samochod zdaje sie do 14 dni.
Zrob to jak najszybciej i nie daj se bzdor wmowic ze z Twojej winy jest usterka itp.

[ Ostatnio edytowany przez: 77Michal 26-12-2012 20:37 ]

Do góry stronyOffline

voyasvr6

Post #3 Ocena: 0

2012-12-26 20:37:45 (12 lat temu)

voyasvr6

Mężczyzna

A gdy pajac za przeproszeniem nie bedzie chcial tak zrobic? tylko powie ze naprawia to.a ja nie chce tak,bo domyslam sie jak to moga naprawic. *DONT_KNOW*

Do góry stronyOffline

77Michal

Post #4 Ocena: 0

2012-12-26 20:49:42 (12 lat temu)

77Michal

Mężczyzna

Konto zablokowane

Cytat:

2012-12-26 20:37:45, voyasvr6 napisał(a):
A gdy pajac za przeproszeniem nie bedzie chcial tak zrobic? tylko powie ze naprawia to.a ja nie chce tak,bo domyslam sie jak to moga naprawic. *DONT_KNOW*

Nie jestem pewien co wtedy gdy sie nie zgodzi,bo niepamientam ile dokladnie prawo mowi o zwrocie aut,bo napewno jest to inaczej niz zwrot towaru zakupionego w sklepie i nie rozpieczentowanego,takze nie bede w blad Cie wprowadzal,ale niemasz czym sie denerwowac bo napewno musi zabrac ten samochod skoro nie nadaje sie do uzytku.
Kazdy musi jakos zyc i chcial zarobic,mial pecha skoro zepsul sie silnik,ale to jego pech a nie Twoj.
8 lat temu mialem taka sama sytulacje(tez silnik poszedl)
oddalem samochod,ale wlasciciel komisu nie chcial oddac mi tego co zaplacilem,kazal wybrac sobie inne auto i tak zrobilem za niewielka doplata,bo wybralem troche drozsze.
Ale to byl okres kiedy nie rozumialem prawie jezyka i zadowolilo mnie to co zaoferowal.
Od tamtego czasu kupuje auta tylko od autoryzowanych dealer-ow
obojetne co sie dzieje to jest okres gwarancji i wywiazuja sie rzetelnie z napraw,lub w inny sposob zalatwiaja sprawe.

Dobrze by bylo gdybys pojechal do Angielskiego warsztatu po opinie stanu silnika,koszt ewentualnej naprawy gdybys u nich chcial to robic,jak powiedza Ci sume to powiedz jaka jest sytulacja i popros by ktos od nich z warsztatu w twoim imieniu zadzwonil do tego komisu i powiedzial jaka usterka jest i jaki koszt naprawy,wtedy wlasciciel komisu bedzie widzial ze bzdur nie moze Ci wmowic.
A dla mechanika w warsztacie taki telefon nie powinien byc zadnym problemem.

[ Ostatnio edytowany przez: 77Michal 26-12-2012 21:51 ]

Do góry stronyOffline

voyasvr6

Post #5 Ocena: 0

2012-12-26 21:00:33 (12 lat temu)

voyasvr6

Mężczyzna

Dzieki wielkie.W takim razie jutro zapie.... do tego dealera i zobaczymy co sie wydarzy.. Szkoda ze nie znasz jakiejś instytucji która mógłbym go nastraszyć.

Do góry stronyOffline

77Michal

Post #6 Ocena: 0

2012-12-26 21:10:44 (12 lat temu)

77Michal

Mężczyzna

Konto zablokowane

Cytat:

2012-12-26 21:00:33, voyasvr6 napisał(a):
Dzieki wielkie.W takim razie jutro zapie.... do tego dealera i zobaczymy co sie wydarzy.. Szkoda ze nie znasz jakiejś instytucji która mógłbym go nastraszyć.

To jest cywilizowany kraj :)
jak prawo kaze im rozwiazac problem to raczej to robia,jezeli w tych siedmiu dniach nie nawaliles mil Bog wie ile,
to bedzie ok*THUMBS UP*,zobaczysz.
Jezeli koniecznie chcesz go straszyc to w google znajdziesz bez problemu gdzie powinienes zglosic o niezetelnym sprzedawcu(i tez powinno byc opisane ile czasu jest na zwrot auta ktore jest wadliwe i niemozna go uzywac),ale po co?-nikt nie wystraszy sie grozb bo nie udowodnisz ze wiedzial ktos o usterce,po co Twoje i kogos nerwy,on i tak zrobi co musi,bo w tym kraju prawo jest prawem.
A co do straszenia to sa tacy co mowia, ze straszyc mozna babcie h.... a i tak nie kazda sie wystraszy:-]

[ Ostatnio edytowany przez: 77Michal 26-12-2012 21:55 ]

Do góry stronyOffline

Nie_z_tej_bajki

Post #7 Ocena: 0

2012-12-26 21:17:28 (12 lat temu)

Nie_z_tej_bajki

Kobieta

Z nami od: 23-08-2010

Rozumiem, ze sprawa jest dosc wazna dla Ciebie, ale czy moglbys zmienic tytul tematu?
Nie myśl o szczęściu. Nie przyj­dzie - nie zro­bi Ci za­wodu.... Przyj­dzie - zro­bi niespodziankę :D. W życiu niczego nie żałuj! Po prostu Carpe Diem!!! :-D

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Post #8 Ocena: 0

2012-12-27 00:11:41 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

tomaszzet

Post #9 Ocena: 0

2012-12-27 09:02:53 (12 lat temu)

tomaszzet

Mężczyzna

Z nami od: 09-05-2010

Cytat:

2012-12-27 00:11:41, x_fish napisał(a):
Nie ma zadnego prawa nakazujacego dilerowi oddanie pieniedzy za samochod bo sie popsul.
Najpierw musisz dac mu szanse na usuniecie usterki.

Pisanie o jakichs 14 dniach po zakupie, w ktorych mozemy oddac samochod to bzdura.

PS
Mozesz rozwinac zdanie, ze "silnik jest naruszony od wewnatrz"? Czym to sie objawia, kto to stwierdzil i ile chce za remont...

Ja przy zakupie dostałem miesiąc na oddanie /bez zobowiązań/ pod warunkiem, że nie przejadę więcej niż 1500 mil.
Polityczny inaczej. Czytam w radiu bajki dla dzieci.

Do góry stronyOffline

artur1222

Post #10 Ocena: 0

2012-12-27 09:31:10 (12 lat temu)

artur1222

Z nami od: 07-08-2007

Cytat:
Nie ma zadnego prawa nakazujacego dilerowi oddanie pieniedzy za samochod bo sie popsul.
Najpierw musisz dac mu szanse na usuniecie usterki.

Pisanie o jakichs 14 dniach po zakupie, w ktorych mozemy oddac samochod to bzdura.

PS
Mozesz rozwinac zdanie, ze "silnik jest naruszony od wewnatrz"? Czym to sie objawia, kto to stwierdzil i ile chce za remont...

Jaka bzdura??? A oddanie dresu do sklepu po zakupie bez podania przyczyny wg Ciebie tez jest bzdura?

Jezeli kolega kupil auto w prawdziwym komisie i kupil normalne auto nie pozbawione gwarancji bo i takie auta tez tam sa. Na oddanie lub wymiane ma minimum 7 dni chyba, ze to komis typu Ahmed 4 auta na stacji benzynowej, to moze byc problem.

Tym wlasnie rozni sie komis od pryawtnego sprzedawcy. Komis bierze na siebie odpowiedzialnosc za auto ktore sprzedaje, zeby bylo sprawdzone.

[ Ostatnio edytowany przez: artur1222 27-12-2012 09:36 ]

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 8 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 6 | 7 | 8 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,