|
|
---|---|
czekon123 | Post #1 Ocena: 0 2013-03-08 15:45:46 (12 lat temu) |
Z nami od: 30-09-2011 Skąd: Hull |
Hej.Chcialbym sprzedac auto przez gumtree czy jak juz go sprzedam to procz tych 3.75 za ogloszenie bede pozniej musial zaplacic jakis procent od wzbogacenia sie czy cus? Bo ktos mi cos kiedys mowil na ten temat ale juz nie pamietam.Wogole mozna dodac bezplatne ogloszenie ?
|
kroliczek432 | Post #2 Ocena: 0 2013-03-08 15:59:31 (12 lat temu) |
Z nami od: 05-07-2009 Skąd: manchester |
Cytat: 2013-03-08 15:45:46, czekon123 napisał(a): Hej.Chcialbym sprzedac auto przez gumtree czy jak juz go sprzedam to procz tych 3.75 za ogloszenie bede pozniej musial zaplacic jakis procent od wzbogacenia sie czy cus? Bo ktos mi cos kiedys mowil na ten temat ale juz nie pamietam.Wogole mozna dodac bezplatne ogloszenie ? Tak, mozna dodac bezplatne ogoszenie. Sporo handluje na gumtree i nigdy nic nie placilam, nawet 3.75 |
Dwunasty | Post #3 Ocena: 0 2013-03-08 16:45:05 (12 lat temu) |
Konto usunięte |
Płatne są tylko ogłoszenia wyróżnione. Na Gumtree nie ma w przeciwieństwie do Ebaya prowizji. Jest niestety o wiele większe ryzyko że trafisz na krętaczy. Uważaj szczególnie na przekręt nigeryjski opisywany już na forum.
Oferty typu dam więcej i zapłacę czekiem bo jestem za granicą (a autko dla taty) ignoruj od razu. Każdy email, pw czy nawet nr telefonu wrzuć najpierw w google i zobacz co wyskoczy. http://www.mojawyspa.co.uk/forum/47/35664/Przekrety-ostrzezenia |
grzes-24 | Post #4 Ocena: 0 2013-03-08 20:34:15 (12 lat temu) |
Z nami od: 06-06-2009 Skąd: Londyn |
Dodam, że krętacze nie tylko na gumtree działają.
Ja ostatnio sprzedawałem auto i z tego portalu (mojawyspa) jakiś upierdliwy burak kilka razy mi wysyłał takie wiadnomości: "Thanks for the swift response and do as well advise on the least amount you will like to give it away as i am buying this for Dad and due to the nature of my job and location...i will not be able to come for inspection,am a very busy type as i work long hours everyday,i have gone through your advertisement and i am satisfied with it. As for the payment..i can only pay via the fastest and secure way to pay online(PayPal) here. I have a private courier agent that will come for the pick up after the payment have been made ...so no shipping included and With the issue of my details,transferring the name of ownership and signing of all paperwork will be done by the courier services company agent so you don't have to worry about that. You can now send me your PayPal email so i can pay in right away and also include your address in your reply.If you don't have a paypal account, you can easily set up one...log on to www.paypal.co.uk and sign up its very easy... i would have loved to talk to you on phone but i work mainly offshore, our phone is down on the rig right now due to bad weather, that was why i sent you a text, i even wonder how my message deliver to you but for now we can only communicate through the same mailing channel.await your reply asap. i will advice you to remove the advert from the site if you are ready to sell for me. i will pay the 3% of paypal charges so just let me know the total cost with the charges." Dosadnie mu pisałem by sie od..ił i nic nie pomagało. |
czekon123 | Post #5 Ocena: 0 2013-03-09 08:02:14 (12 lat temu) |
Z nami od: 30-09-2011 Skąd: Hull |
dzieki za ostzezenia napewno bede czujny na tym punkcie...w sumie to nie wiedzialem ze takie przekrety tu robia...w zeszlym roku chcialem kupic auto na podobnej zasadzie...Koles pisal ze wyjechal do Norwegii i ze auto wysle firma logistyczna,po czym ja przed jego wysylka mialem wyslac kase do tej firmy i jesli w ciagu tygodnia przetestuje auto i bedzie wszystko ok to oni wysla mu kase a jesli nie na jego koszt przyjada po niego spowrotem...pisal mi swoja historie dlaczego wyjechal,ze zona dostala 2 auta sluzbowe i ze to mu nie potrzebne...cena byla okazyjna wiec sie grubo zastanawialem ale naszczescie sie zoorientowalem ze cos smierdzi z ta firma bo co chwile ich strona byla w przebudowie wiec olalem goscia.Co za frajerstwo sie szerzy na tym swiecie...kazdy orze jak moze ale to juz przesada
|
|