Nie wrzucaj wszystkich do jednego worka. Jak człowiek sobie wszystko w miarę potrafi poukładać to nie ma podobnych sytuacji. Ja tak robię i nie muszę kombinować. I swietnie na tym wychodzę.
W mojej opini będziesz musiał wymienić prawo jazdy z powrotem na polskie. Bo nie wiem jak widzisz fakt wydania samej kategorii A na prawie jazdy skoro masz juz kategorie B. Kombinacji tutaj nie ma. Polski system wie, ze masz prawo każdy, ktore leży na Polce, bo wymieniłeś na angielskie. Zatem napewno drugiego Ci nie wydadzą.
A to taka kopia z pewnego forum. Ciekawe...
Panowie
Ja pytałem w Wydziale Komunikacji około 4 miesięcy temu i powiedziano mi tak:
Pani z wydziału Komunikacji - Jeśli ma Pan prawo jazdy kat. B wymienione z Polskiego na Angielskie i chce Pan w Polsce wyrobić kolejna kategorie, musi Pan przebywać na terenie kraju minimum 180dni.
Ja- No dobrze ale jestem obywatelem tego kraju czy nadal podlegam temu prawu ???
Pani z wydzialy Komunikacji - Tak ponieważ przebywa Pan na terenie innego kraju powyżej 180 dni w roku i ma Pan tam meldunek Stały lub czasowy
Ja- Ale ja mam meldunek stały w Polsce.
Pani z wydzialy Komunikacji - Nie zwalnia to Pana z przebywania w Polsce 180dni.
Ja- OK a co jak przebywam ???
Pani z wydzialy Komunikacji - Jeśli Pan przebywa to zostanie spisany wniosek pod którym Pan się podpisze i w którym umieszcza się Pochodzenie kraju z jakiego jest prawo jazdy jak i numer tegoż dokutemu. Lecz uprzedzam jeśli okaże się ze nie przebywa Pan na terenie kraju co najmniej 180 dni sprawa automatycznie zajmie się Prokuratura, ponieważ złoży Pan wniosek mijający się z Prawda.
Ja- Dziękuję do widzenia
[ Ostatnio edytowany przez: AlmostFamous 29-11-2015 14:07 ]
Kto jest bez winy niech weźmie kamień i pierd... się nim w łeb... Niestety tacy nieomylni to powszedni chleb...