Mam swojego mechanika , do którego jęzdżę od lat , ale zepsuły mi się pierwsze drzwi od strony pasażera .
Żona chciała szybko sprawę załatwić , a ja przy tym jej pomagałęm myśląc o tym , żeby nie kombinować z dojazdami od znajomego mechanika , który znajduje się kilkanaście mil od mojego miasta.
Problem - nie otwierające się drzwi pasażera od wewnątrz i zewnątrz.
Szybka myśl - po raz pierwszy , mimo że widziałem , jak chłopaki nie mogą założyć koła - HALFORDS .
W poniedziałek 23-go zostawiliśmy samochód , z adnotacją " diagnostyka " , czemu te drzwi się nie otwierają , która miała kosztować 50 funtów.
Zgodziliśmy się i czekaliśmy ... do następnego dnia - wtorku .
Przyszła wiadomość z filmikiem , że jak chcemy rozwiązać problem to mamy zapłacić 386 funtów i zaakceptować ...
Od razu odrzuciliśmy tą propozycję i dzwonimy , żeby iść po samochód ...
Okazało się , że

Drzwi się nie zamykają i będą związane na sznurek i drzwi te będą bez szyby

We wtorek poszliśmy wyjaśnić temat z teściem , to człowiek podający się za kierownika powiedział , że idzie wzywać policję ... po czym przyszedł i mówił , że nie dzwonił ...
Doszliśmy do kompromisu ...
Zamawiamy ten moduł z neta , który kosztuje 24 funty i wstawiacie go za wa dni w czwartek.
W czwartek rano dostarczyliśmy moduł i okazało się pół godziny przed zamknięciem według mechaników , że część jest śmieciem i rozwalona ...
Ich część kosztuje prawie 400 funtów , bez doliczania podatku , godzin za pracę ...
W czwartek przyszliśmy po samochód mając od piątku swoją zmianę i mając kilkadziesiąt kilometrów do pracy .
Okazuje się , że część , którą kupiliśmy jest nie dobra ... i mogą mi oddać samochód z drzwiami nie zamykającymi się i bez szyby ...
Gdy pytam się , gdzie jest szyba ?
Mechanik odpowiada : w samochodzie na fotelu

Ugadaliśmy się na dzisiaj , na sobotę , po odbiór samochodu .
Zapłacić chcieliśmy te ponad 400 funtów ( 380 za moduł plus 50 f za diagnozę problemu).
Z żoną zwolniliśmy się z zakładu po 3 godziny , teściu po nas specjalnie przyjechał , żeby mieć transport i ...

Teściu zawiózł mnie i żonę ...
Żona z rana po tych wszystkich problemach w drodze do pracy tego samego dnia , wymiotowała stając na autostradzie , nie do życia kobieta , problemy z kortyzolem i ...
żona zaczęła grzecznie jednemu mówi , jaka sytuacja z samochodem .
Wszedł wielki łysy , brodaty i ...
wystawiają samochód , możemy sobie go brać ...

Oddawaliśmy go z oknami , zamkniętymi drzwiami i umawialiśmy się na diagnozę problemu , ale bez wyrywania śrubokrętem tapicerki i rozwalenia całego mechanizmu , a teraz gdy okazało się ,że koszt naprawy wynosi ponad 400 funtów to mogą nam zwrócić auto za opłątą 50 funtów bez okna i z nie zamykającymi się drzwiami

Jak dzisiaj chciałem podjąć z nimi rozmowę , wyjaśniając im , czemu mam pretensję , to największy łysy z brodą z łapami po drugiej strony lady ledwo stał ...
W skrócie - w poniedziałek zawieziony samochód za diagnozę za 50 f , czemu drzwi się nie otwierają ?
Po tej diagnozie i rozwaleniu śrubokrętem tapicerki nie można wstawić okna i zamknąć drzwi .
Doprowadzenie do normalności samochodu kosztuje ok 400 funtów .
Jak dla mnie mam problem , z tym że nie zadzwonili i nie zapytali się , że rozwalając od środka tapicerkę , nie będę mógł zamykać drzwi i będę bez okna , jeżeli nie zgodzę się na ich ofertę wartą 400 funtów.
Prośba do Was forumowicze.
Jeżeli byliście w takiej sytuacji , to czy można gdzieś odwołać się mając jakąkolwiek szansę z Halfordsem ( pierwszy i ostatni raz

Z góry dziękuję