MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Auto po wypadku wraca na droge

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

mmaarr

Post #1 Ocena: 0

2020-10-21 10:10:00 (5 lat temu)

mmaarr

Mężczyzna

Z nami od: 21-10-2020

witam
Mialem niedawno wypadek nie ze swojej winy ( tir przyrysowal mnie na rondzie) Mam zerwany waHacz i zabralo ubezpieczenie samochod na wycene. Wydaje mi sie ze ocenia szkode na calkowita bo auto warte ok 3000£ a lakier trzeba polozyc na 3 elementy + lusterko i zawieszenie zrobic. Niewazne. Chodzi o to ze ja to auto sam zrobie bo uszkodzenia sa niewielkie tylko jak to teraz wyglada?
Auto dostanie kategorie na bank ale co po zabraniu auta od nich?
Co mam zrobic punkt po punkcie zeby doprowadzic auto do legalnego poruszania sie po ulicy?

Mial ktos taka sytuacje? Prosze o pomoc

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

ZlotaPerla1

Post #2 Ocena: 0

2020-10-21 13:07:09 (5 lat temu)

ZlotaPerla1

Konto usunięte

Musisz czekać na kategorie - nikt nie wywróży z fusów. Kategorie A i B nie podlegają naprawom.
Z N dostaniesz opcję rekompensaty, a auto idzie na przetarg do naprawy, albo będziesz mógł "wykupić" auto i naprawić sam w sensie sam płacisz za naprawę w autoryzowanym punkcie naprawczym.
Trzech nas w jednym ciele: Anioł, Diabeł i JA

Do góry stronyOffline

mmaarr

Post #3 Ocena: 0

2020-10-21 14:04:32 (5 lat temu)

mmaarr

Mężczyzna

wlasnie czy musze w autoryzowanym warsztacie? czy obojetnie jakim skoro wykupie auto, bo z tego co slyszalem to musze naprawic i musi przejsc MOT i tyle. Jestem pewny ze bedzie do wykupu bo wyrwal kolo z wahaczy chyba (nie znam sie za dobrze)ale zostalo na miejcu no i porysowal 3 elementy. Na bank nie naprawia bo w mercedesie zakwicza za to miliony a ja wiem ze autko chodzilo pieknie i serwisowalem je na medal. Dodam ze czesci porysowane to koszt 200 £ w PL a tu pewnie 2000£

Do góry stronyOffline

ZlotaPerla1

Post #4 Ocena: 0

2020-10-21 14:26:12 (5 lat temu)

ZlotaPerla1

Konto usunięte

Zależy od kategorii - jak write off N to musi być autoryzowany zakład (nie koniecznie serwis Mercedesa ;-) - musi być w rejestrze do takich napraw) - dostajesz nowe papiery z uwzględnioną kategorią na V5 - ta kategoria zostaje na wieki wieków. Jak kategoria salvaged nie write off to raczej wszędzie i MOT.

To jest po zmianie kategorii i likwidacji VIC - kiedyś był VIC i można było sobie reperować samemu, teraz nie ma VIC za to musi być specjalny warsztat - pewnie większość warsztatów spełnia te warunki ;-)

[ Ostatnio edytowany przez: ZlotaPerla1 21-10-2020 14:32 ]

Trzech nas w jednym ciele: Anioł, Diabeł i JA

Do góry stronyOffline

tomaszzet

Post #5 Ocena: 0

2020-10-21 15:39:17 (5 lat temu)

tomaszzet

Mężczyzna

Z nami od: 09-05-2010

Poczekaj na kategorie i ciesz sie fajnym autem zastepczym na koszt sprawcy.
Nie wiemy jaka kategoria przypadnie na Twoje auto. Mozemy tylko zgadywac.
Usiadz, wypij kawe lub cos innego, co lubisz.
Nie mysl o tym, jesli nie masz potrzebnych informacji, bo nic Tobie to nie da, a tylko nerwy sobie nie potrzebnie szarpiesz.
Polityczny inaczej. Czytam w radiu bajki dla dzieci.

Do góry stronyOffline

mmaarr

Post #6 Ocena: 0

2020-10-21 16:16:27 (5 lat temu)

mmaarr

Mężczyzna

ja wiem Tomasz, wszyscy tak mówia ale no spazmy dostaje. Autko serwisowane zawsze na czas,posprzatanie no cukier jak od emerytowanego niemca, a jestem pewny ze beda chcieli ja zlikwidowac. Po prostu lubie miec wszystko zaplanowane na kazda ewentualnosc dlatego pytam, ale dzieki za sowa otuchy *THUMBS UP*

Do góry stronyOffline

kubusandpuchate

Post #7 Ocena: 0

2020-10-22 12:03:38 (5 lat temu)

kubusandpuchatek

Mężczyzna

Z nami od: 11-03-2010

A po co komu auto z urwanym kolem, przeciez jak urwalo kolo to geometria auta musiala ucierpiec.

Do góry stronyOffline

queenOfChocolat

Post #8 Ocena: 0

2020-10-22 16:27:56 (5 lat temu)

queenOfChocolate

Kobieta

Z nami od: 23-02-2010

Przy aucie z kategoria musisz dokładnie czytać warunki ubezpieczenia, nie każda ubezpieczalnia akceptuje takie auta..kilka lat temu nasze auto dostało kategorie, ubezpieczalnia ładnie wytłumaczyła co i jak powinnismy zrobic, by móc znowu wyjechać nim na drogę, jednak nie zdecydowaliśmy się na odzyskanie auta, więc nie wiem jak to w praktyce wygląda, ale zawsze możesz ubezpieczalni zapytac o szczegóły jak już przyślą ci opcje, zawsze masz czas na przemyślenie oferty.

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,