MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Norton Internet Security - przedłużenie licencji / subskrypcji

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

KazimierzStasze

Post #1 Ocena: 0

2011-06-24 12:15:29 (14 lat temu)

KazimierzStaszewski

Mężczyzna

Z nami od: 25-09-2010

Witam!

Na moim względnie nowym, bowiem 2 miesięcznym niespełna komputerze Packard Bell mam pre-instalowaną wersję 60-dniową Norton Internet Security 2011. Wkrótce, za jakieś 2 tygodnie upłynie data, po której będę musiał odpłatnie przedłużyć subskrypcję (na 12 miesięcy). Program już raz sugerował przedsięwzięcie tego kroku, po 1 miesiącu korzystania z Nortona, ale, póki co, odmówiłem, dziękuję uprzejmie. :-)

Pakiet ten jednak spodobał mi się na tyle, że żal by mi go było się teraz pozbywać, zwłaszcza, że przyzwyczaiłem się do pewnych wygód typu, jedno hasło zabezpieczające pozostałe hasła do różnych kont na forach, witrynach i w sklepach internetowych, czy auto-uzupełnianie formularzy, etc. Pominąwszy już, dobrą - w sensie wystarczającą - ochronę firewall, spyware i antywirusową. Dobra, dość tej reklamy :-)

Chodzi o to, że - jak podejrzewam, wybór opcji przedłużenia subskrypcji, którą oferuje program będzie kosztem większym, niż zakup pudełkowej wersji Norton Internet Security (np. na Amazonie można kupić takową za 23.99). Sądzę, że cena automatycznego przedłużenie licencji nie zamknie się w kwocie 30 funtów, więc niezła różnica w cenie jednak jest.

I tu pojawia się moje pytanie:

CZY jeśli kupię taką wersję pudełkową to będę mógł użyć klucza z tejże do przedłużenia licencji już zainstalowanego na moim PC pakietu? Kurcze, bardzo by mi na tym zależało, bo ustawianie wszystko od nowa byłoby z deczko wkurzające.

Liczę na rzeczową odpowiedź, któregoś z forumowych, komputerowych ekspertów i z góry dziękuję!

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

clockwork_orang

Post #2 Ocena: 0

2011-06-24 17:10:14 (14 lat temu)

clockwork_orange

Z nami od: 28-06-2007

nie wiem czy jest sens placenia za cos co masz za darmo?

jesli masz win7, to wystarcza: wbudowany Defender i Microsoft Security Essentials
jesli XP, to Avira i jakis soft do czyszczenia...

ps. sprawdzilem, nie zamknie sie, co jest lekkim przegieciem, bo placisz za klucz i dostep do bazy danych

Do góry stronyOffline

krakn

Post #3 Ocena: 0

2011-06-24 19:01:38 (14 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

po zainstawaniu i zarejstrowaniu produktu, przy kolejnej instalacji na nastepnych komputerach, o ile masz licencje na kilka komputerow, po prostu, aktywujesz tym samym logowaniem kolejna licencje.

Bez problemu klucz rozpoznaje reinstalacje systemu.

Gdy skonczy ci sie licencja klikasz na kup licencje, otworzy sie twoja strona konta, i dokonasz platnosci i po klopocie.

Mam nortona od wielu lat, a od kilku dziala to wlasnie tak.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

KazimierzStasze

Post #4 Ocena: 0

2011-06-24 23:31:46 (14 lat temu)

KazimierzStaszewski

Mężczyzna

@clockwork_orang

Widzisz, sęk w tym, że NIS 2011 spełnia jakieś tam moje niewygórowane wymagania, i dyskusja na temat tego, co mnie i mój komputer lepiej ochroni zawsze będzie się sprowadzała do tego samego mianownika, co dysputa na temat wyższości Świąt Bożego Narodzenia nad Wielkanocą. Norton mi pasuje, i chciałbym przedłużyć licencję.

Szkopuł w tym, że chciałbym zrobić to możliwie najtańszym kosztem, skoro to możliwe. I tu ponowię swoje zapytania: widzę, że tzw. odnowienie licencji kosztuje na brytyjskiej stronie Symanteca £ 39.99, tymczasem ta sama wersja pudełkowa, na tej samej stronie jest już w cenie £24.99. Gdzie sens? Gdzie logika? Jesteś użytkownikiem, który kupił pełną wersję - załóżmy, która jeszcze niedawno kosztowała £49.99 - i teraz żeby przedłużyć licencję, czyli było, nie było jesteś lojalny wobec danego producenta, płacisz więcej niż inny, nowy użytkownik za nową wersję w pudełku z taką samą długością subskrypcji.

Więc cały myk w tym, czy ten serial, klucz, czy co tam jeszcze, z "nowego pudełka" zadziała z wersją którą mam już na komputerze, czy będę musiał wywalić obecną instalację w pizdu, i zainstalować wszystko od nowa. Coś czuję, że nawet jeśli by tak było, to wolę zaoszczędzić piętnaście funtów i zrobić reinstalację, niż wspierać bandycką politykę, którą względem własnego klienta prowadzi Symantec.

[ Ostatnio edytowany przez: KazimierzStaszewski 24-06-2011 23:33 ]

Do góry stronyOffline

audacity

Post #5 Ocena: 0

2011-06-24 23:33:17 (14 lat temu)

audacity

Kobieta

Z nami od: 14-07-2009

ja mam pande i nie narzekam...
What would life be if we had no courage to attempt anything?

Do góry stronyOffline

Strona WWW

KazimierzStasze

Post #6 Ocena: 0

2011-06-24 23:37:58 (14 lat temu)

KazimierzStaszewski

Mężczyzna

@audacity: Dziękuję za wiele wnoszący do tematu i pozostający w korelacji z rozpatrywanym tu zagadnieniem post - rozwiązałaś wszystkie moje problemy tym jednym zdaniem :P ;)

Jakby, ekhem, nie było tego tematu :)

Do góry stronyOffline

audacity

Post #7 Ocena: 0

2011-06-24 23:38:52 (14 lat temu)

audacity

Kobieta

ach dodam, ze mialam nortona :-]

Do góry stronyOffline

Strona WWW

KazimierzStasze

Post #8 Ocena: 0

2011-06-24 23:42:13 (14 lat temu)

KazimierzStaszewski

Mężczyzna

Aghrrr! ;)

Do góry stronyOffline

audacity

Post #9 Ocena: 0

2011-06-24 23:42:59 (14 lat temu)

audacity

Kobieta

...i myslalam zeby znowu miec, lecz doszlam do wniosku ze nie :))))

Do góry stronyOffline

Strona WWW

jedrek

Post #10 Ocena: 0

2011-06-24 23:52:52 (14 lat temu)

jedrek

Mężczyzna

Z nami od: 02-11-2006

Mialem nortona przez kilka lat i co roku kupowalem nowego. Zawsze gdzies byl w promocji, currys pc wrold commet itp. Odnowienie licencji zawsze bylo drozsze. Teraz mam darmowego kasperskiego z barclaysa. Nie wypowiadam sie ktory jest lepszy, nie jestem maniakiem komputerowym, ale darowanemu koniowi.... :)

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,