MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Czy mrozić galarete

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 9 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 7 | 8 | 9 ] - Skocz do strony

Postów: 86

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

krakn

Post #1 Ocena: 0

2009-03-21 12:32:22 (16 lat temu)

krakn

Posty: 40201

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Skąd: Caterham

Jak wiemy mrożenie nie tylko wydłuża możliwy czas przechowywania produktu ale również poprawia smak, np wołowina, powinna byc mrożona przez ponad 20 dni. dziczyzna w chłodnym miejscu przez tydzień a potem też mrożenie ponad 20 dni.
Bigos, też nabiera smaku po kilku dniach i właśnie po mrożeniu.

Ale zastanawia mnie... bo wiadomo tak jak bigos, galareta zawiera kilka gatunków mięsa i robi się jej dość sporą ilość, zastanawia mnie czy ktoś z was zamrażał galaretę i czy potem nie odbiegała smakowo od "oryginału"
mam ochotę znowu zrobić ale gdy pomyśle że potem przez tydzień jemy 2 razy dziennie galeretre :-o8-)8-)
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWWNumer AIM

Post #2 Ocena: 0

2009-03-21 12:40:57 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #3 Ocena: 0

2009-03-21 12:57:39 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

krakn

Post #4 Ocena: 0

2009-03-21 13:09:15 (16 lat temu)

krakn

Posty: 40201

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Skąd: Caterham

no tak mi sie wydawało,
kurcze cały kurczak wieprzowina, wołowina i kawałek indyka i już widziałem to w stercie jarzyn jako galaretka ... ale odczekam jeszcze trochę jak będzie większe ssanie na galarte :))

Cytat:

2009-03-21 12:57:39, roza644 napisał(a):
A to ciekawe zagadnienie :-?

U mnie galaretę jada tylko mąż, więc zawsze musi czekać na wizytę w Polsce i tam szukać "wspólników". Jeżeli zdecydujesz się na eksperyment daj znać o jego wyniku :-]

hm,m nie lubisz mega silnego rosołku w stanie stałym? :)))
no dobra ja nie przepadam za flakami.

no pewnie że wrzucę miseczkę, jakąś niedużą i zobaczymy, w sumie to sobie przypominam stare czasy to na domowych sylwestrach bywało ze galareta się ścięła na balonie i smakowała... hm no tak ale smak po 24 był inny :-o:-]:-]:-]
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWWNumer AIM

Post #5 Ocena: 0

2009-03-21 13:40:57 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #6 Ocena: 0

2009-03-21 13:47:06 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

gabi100

Post #7 Ocena: 0

2009-03-21 14:00:07 (16 lat temu)

gabi100

Posty: 90

Kobieta

Z nami od: 02-12-2007

Skąd: Mansfield

Zdecydowanie mozna mrozic galarete-po rozmrozeniu w zasadzie nic nie traci ze smaku. Moja mama bardzo często mrozi różne nietypowe potrawy i nigdy nie było przykrych niespodzianek :-)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #8 Ocena: 0

2009-03-21 14:06:09 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

krakn

Post #9 Ocena: 0

2009-03-21 14:07:20 (16 lat temu)

krakn

Posty: 40201

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Skąd: Caterham

z tym słoikiem, pasteryzacja to jest pomysł!
Hołd dla profesora Pasteura !

Wydobycie przez podgrzanie odpada, w sumie żaden problem łyżką wyskrobać po trochu a na tależu wcale nie musi być "meduza" :-]
i tak przed skropieniem np cytryną czy winegret trzeba ją "poszarpać"
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWWNumer AIM

Marzenna67

Post #10 Ocena: 0

2009-03-21 15:17:47 (16 lat temu)

Marzenna67

Posty: 233

Kobieta

Z nami od: 25-02-2009

Skąd: DAVENTRY

Nie polecam zamrażania galarety,napewno straci na smaku,zmieni się jej struktura i walory.Ja zawsze,jeszcze w półpłynnym jej stanie zalewam do słoiczków i dla pewności trzeba zagotować ,aby nakrętki dobrze przyssały się.Tak do miesiąca spokojnie może stać w chłodnym miejscu,jednak po dłuższym czasie zmienia się smak mięska. SMACZNEGO !

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona 1 z 9 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 7 | 8 | 9 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia


 
  • Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,