2011-08-30 16:51:17, Unwinka napisał(a):
Cytat:
2011-08-30 14:37:08, Yvonne_K napisał(a):
Pracuje wlasnie nad menu do lokalu typu pub/restauracja.
Wypowiedzcie sie, prosze, co najczesciej zamawiacie - wy, wasi partnerzy i znajomi (takze brytyjscy), kiedy wychodzicie do lokali, by cos zjesc.
Z gory dziekuje
Odpowiedź na pytanie:
Zależy gdzie idziemy, indyjske jedzenie- zawsze korma/ pasanda, mój mąż madras,balti, albo baraninę z ostrym sosem.
Gdy idziemy do włoskiej restauracji zamawiam canelloni z ricottą i szpinakiem, mój mąż lasagne, albo coś bardziej pryginalnego, zdarza się, że zamawiamy makaron, lub pizzę. W chińskiej restauracji zamawiam kurczaka z orzechami cajun, mój mąż wołowinę.
Lubię chodzić do Harvester, bo odpowiada mi przygotowanie kurczaka grillowanego, do tego wybór sałatek.
Wy natomiast chcecie otworzyć pub/ restaurację, jak Ty sobie to wyobrażasz? Jakie jedzenie chcecie serwować? Czy to będzie kolejny "pub na rogu" z menu jak w każdym innym, czy będziecie skłaniali się w stronę tradycyjnych polskich dań, ale a menu również znajdą się tradycyjne angielskie śmieci?
Zrobiliście rozeznanie w konkurencyjnych knjpach?
Uważam, że i owszem można sugerować się opiniami na forum, ale zabawne byłoby zobaczyć w menu- curry, burgery, polski bigos, chiński kurczak i lasagne, bowiem jeden kucharz nie przygotuje tych wszystkich dań na przyzwoitym poziomie...
Ot takie moje zdanie.
AU