Str 2 z 8 |
|
---|---|
Dangerous__girl | Post #1 Ocena: 0 2011-11-17 21:22:46 (13 lat temu) |
Z nami od: 13-02-2011 Skąd: London |
ja na gulasz do tej pory kupowalam kotlety z karkowki,albo gotowe pokrojone mieso. Pork shoulder steaks albo pokrojone diced pork shoulder. Ogolnie karkowka to pork.
|
kolezanka_szkla | Post #2 Ocena: 0 2011-11-17 21:25:13 (13 lat temu) |
Z nami od: 17-12-2010 Skąd: L5 |
Cytat: 2011-11-17 21:14:30, Dangerous__girl napisał(a): Cytat: 2011-11-17 21:05:16, kolezanka_szklanka napisał(a): a propos ziela angielskiego. szukam w calosci. I jakos albo mam pecha, albo slepa jestem.... allspice berries Jak masz ground allspice to jest mielony a berries to masz w calosci ![]() A dziekuje slicznie. Juz wiem w czym problem. Szukalam w Asda, bo tam kupuje mielone. Ja do Tesco jezdze sporadycznie. "Chuda krowa, to jeszcze nie sarenka"
|
jojomaster | Post #3 Ocena: 0 2011-11-17 21:25:50 (13 lat temu) |
Z nami od: 18-07-2007 Skąd: luton |
dzieki HailEris, jutro zrobie, bo mi sie pomysly na obiady skonczyly. ja ostatnio karkoweczke w pl sklepie kupilam - mieso moze pachniec! mmm paluchy lizalismy sobie wzajemnie
![]() |
jojomaster | Post #4 Ocena: 0 2011-11-17 21:27:20 (13 lat temu) |
Z nami od: 18-07-2007 Skąd: luton |
ogolnie pork to wieprzowina
|
agarudii | Post #5 Ocena: 0 2011-11-17 21:27:41 (13 lat temu) |
Z nami od: 30-08-2011 Skąd: trolford ;-) |
Cytat: 2011-11-17 21:22:46, Dangerous__girl napisał(a): ja na gulasz do tej pory kupowalam kotlety z karkowki,albo gotowe pokrojone mieso. Pork shoulder steaks albo pokrojone diced pork shoulder. Ogolnie karkowka to pork. pork to wieprzowina, nie karkowka ![]() Błogosławiony ten, co nie ma nic do powiedzenia, a pomimo to milczy.
|
|
|
Dangerous__girl | Post #6 Ocena: 0 2011-11-17 21:31:13 (13 lat temu) |
Z nami od: 13-02-2011 Skąd: London |
dobra czas isc spac
![]() [ Ostatnio edytowany przez: Dangerous__girl 17-11-2011 21:35 ] |
Vivienne | Post #7 Ocena: 0 2011-11-17 21:36:40 (13 lat temu) |
Z nami od: 26-01-2010 Skąd: London |
Cytat: 2011-11-17 21:02:32, Hail_Eris napisał(a): Kup sobie gammon joint. O np takiego z Tesco: tutaj. Teoretycznie to jest do pieczenia. Coś w rodzaju golonki. Wołowinę polecam albo do potrawek, albo na steki (to też proste jeżeli wie się jak to robić). Male sprostowanie: gammon joint to wieprzowina (szynka). Moja tesciowa obgotowuje mieso, naciera musztarda, a nastepnie skorke nacina w kwadraty, posypuje cynamonem i szpikuje gozdzikami. Do gotowania uzywa slow-cooker. |
Post #8 Ocena: 0 2011-11-17 22:03:50 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
monikacookies | Post #9 Ocena: 0 2011-11-17 22:05:24 (13 lat temu) |
Z nami od: 22-10-2010 Skąd: manchester |
dziekuje za podpowiedzi
![]() |
nanetka | Post #10 Ocena: 0 2011-11-17 22:20:31 (13 lat temu) |
Z nami od: 24-08-2007 Skąd: zagranica |
Ja nigdy nie kupowałam Gammona bo nie wiedziałam co z tym zrobić
![]() |