Postów: 38 |
|
---|---|
Wielim | Post #1 Ocena: 0 2013-12-19 14:14:55 (11 lat temu) |
Z nami od: 03-09-2013 Skąd: Londyn |
Siemka
Kupilem dzis jakies 3 kg solonych filetow sledziowych z wiaderka jednak zapomnialem o zaprawie i wzielem tylko same sledzie w jednorazowce , chce zrobic sledzie w cebulce i oleju na swieta , ale nie wiem jak mam je teraz przechowac do np poniedzialku ? Zalac woda z sola ? Ma ktos jakis pomysl ? |
karjo1 | Post #2 Ocena: 0 2013-12-19 14:17:16 (11 lat temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Wymoczyc z soli, po 12 godzinach zrobic w oleju i cebulce, w sloik i do lodwoki do swiat.
Smacznego ![]() |
Natija | Post #3 Ocena: 0 2013-12-19 14:20:46 (11 lat temu) |
Z nami od: 02-02-2012 Skąd: London |
Dokładnie też tak bym zrobiła.. Wymoczyć i dać do słoika w jakiejś zalewie,śledź po wiejsku albo w zalewie pomidorowej,czy marynowane.. Do Świat będą pyszne
Co się polepszy, to się popieprzy, co się zbuduje, to się zrujnuje, co się ustali, to się obali, Polak musi mieć łeb i dupę ze stali.
|
Wielim | Post #4 Ocena: 0 2013-12-19 14:28:53 (11 lat temu) |
Z nami od: 03-09-2013 Skąd: Londyn |
Jak wrocilem do sklepu to powiedzieli ze zaprawe juz wylali i , zebym na pare dni zostawil w przegotowanej zimnej wodzie z sola ... Czy to dobry pomysl ?
|
Post #5 Ocena: 0 2013-12-19 15:12:21 (11 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
|
|
Post #6 Ocena: 0 2013-12-19 15:23:14 (11 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Natija | Post #7 Ocena: 0 2013-12-19 15:31:25 (11 lat temu) |
Z nami od: 02-02-2012 Skąd: London |
Śledziki kupuje jutro,wymocze i tak w sobote na wieczór w zalewe i do sloikow.. U mnie sułtańskie,z majerankiem i czosnkiem i po wiejsku
![]() Co się polepszy, to się popieprzy, co się zbuduje, to się zrujnuje, co się ustali, to się obali, Polak musi mieć łeb i dupę ze stali.
|
Wielim | Post #8 Ocena: 0 2013-12-19 16:01:59 (11 lat temu) |
Z nami od: 03-09-2013 Skąd: Londyn |
Czyli powiedzmy ze jak jutro je zrobie to na święta będą ok? Slyszalem ze posiekaną cebulkę dobrze oblac wrzątkiem wtedy jest mieksza?
|
Natija | Post #9 Ocena: 0 2013-12-19 16:22:55 (11 lat temu) |
Z nami od: 02-02-2012 Skąd: London |
Tak,jest delikatniejsza,lepsza w smaku..kroje cebule,wrzucam do miseczki i zalewam wrzątkiem,po jakichś dwóch minutach odsączam na sitku.Spokojnie możesz zrobić jutro i będą dobre.
Co się polepszy, to się popieprzy, co się zbuduje, to się zrujnuje, co się ustali, to się obali, Polak musi mieć łeb i dupę ze stali.
|
Post #10 Ocena: 0 2013-12-19 16:30:35 (11 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|