MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Jak przechowywac solone filety sledziowe

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

Postów: 38

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Wielim

Post #1 Ocena: 0

2013-12-19 14:14:55 (11 lat temu)

Wielim

Posty: 7578

Mężczyzna

Z nami od: 03-09-2013

Skąd: Londyn

Siemka
Kupilem dzis jakies 3 kg solonych filetow sledziowych z wiaderka jednak zapomnialem o zaprawie i wzielem tylko same sledzie w jednorazowce , chce zrobic sledzie w cebulce i oleju na swieta , ale nie wiem jak mam je teraz przechowac do np poniedzialku ? Zalac woda z sola ? Ma ktos jakis pomysl ?

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

karjo1

Post #2 Ocena: 0

2013-12-19 14:17:16 (11 lat temu)

karjo1

Posty: 21199

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Wymoczyc z soli, po 12 godzinach zrobic w oleju i cebulce, w sloik i do lodwoki do swiat.
Smacznego :).

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Natija

Post #3 Ocena: 0

2013-12-19 14:20:46 (11 lat temu)

Natija

Posty: 1559

Kobieta

Z nami od: 02-02-2012

Skąd: London

Dokładnie też tak bym zrobiła.. Wymoczyć i dać do słoika w jakiejś zalewie,śledź po wiejsku albo w zalewie pomidorowej,czy marynowane.. Do Świat będą pyszne
Co się polepszy, to się popieprzy, co się zbuduje, to się zrujnuje, co się ustali, to się obali, Polak musi mieć łeb i dupę ze stali.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Wielim

Post #4 Ocena: 0

2013-12-19 14:28:53 (11 lat temu)

Wielim

Posty: 7578

Mężczyzna

Z nami od: 03-09-2013

Skąd: Londyn

Jak wrocilem do sklepu to powiedzieli ze zaprawe juz wylali i , zebym na pare dni zostawil w przegotowanej zimnej wodzie z sola ... Czy to dobry pomysl ?

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #5 Ocena: 0

2013-12-19 15:12:21 (11 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #6 Ocena: 0

2013-12-19 15:23:14 (11 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Natija

Post #7 Ocena: 0

2013-12-19 15:31:25 (11 lat temu)

Natija

Posty: 1559

Kobieta

Z nami od: 02-02-2012

Skąd: London

Śledziki kupuje jutro,wymocze i tak w sobote na wieczór w zalewe i do sloikow.. U mnie sułtańskie,z majerankiem i czosnkiem i po wiejsku:)
Co się polepszy, to się popieprzy, co się zbuduje, to się zrujnuje, co się ustali, to się obali, Polak musi mieć łeb i dupę ze stali.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Wielim

Post #8 Ocena: 0

2013-12-19 16:01:59 (11 lat temu)

Wielim

Posty: 7578

Mężczyzna

Z nami od: 03-09-2013

Skąd: Londyn

Czyli powiedzmy ze jak jutro je zrobie to na święta będą ok? Slyszalem ze posiekaną cebulkę dobrze oblac wrzątkiem wtedy jest mieksza?

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Natija

Post #9 Ocena: 0

2013-12-19 16:22:55 (11 lat temu)

Natija

Posty: 1559

Kobieta

Z nami od: 02-02-2012

Skąd: London

Tak,jest delikatniejsza,lepsza w smaku..kroje cebule,wrzucam do miseczki i zalewam wrzątkiem,po jakichś dwóch minutach odsączam na sitku.Spokojnie możesz zrobić jutro i będą dobre.
Co się polepszy, to się popieprzy, co się zbuduje, to się zrujnuje, co się ustali, to się obali, Polak musi mieć łeb i dupę ze stali.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #10 Ocena: 0

2013-12-19 16:30:35 (11 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona 1 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia


 
  • Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,