
|
Postów: 3 |
|
---|---|
Gruby666 | Post #1 Ocena: 0 2016-01-26 21:53:20 (9 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 12-01-2016 Skąd: Woking |
Jaka jest różnica między self raising flour a plain flour? Gdy wpisuje ta pierwsza w translator to wychodzą jakieś brednie
![]() |
violettaphotogr | Post #2 Ocena: 0 2016-01-26 21:55:48 (9 lat temu) |
Z nami od: 21-01-2014 Skąd: ... |
self-raising to doslownie samorosnaca
#Violujemy
|
epsilon | Post #3 Ocena: 0 2016-01-26 21:58:40 (9 lat temu) |
Z nami od: 29-03-2012 Skąd: samotnia |
Self rising -dodany juz proszek do pieczenia
|
ewamik | Post #4 Ocena: 0 2016-01-26 22:22:44 (9 lat temu) |
Z nami od: 30-10-2007 Skąd: London |
Self raising-maka z proszkiem do pieczenia i sodą oczyszczoną.
"Taką mąkę możecie przygotować sami w domu, dodając (wg Nigelli Lawson) pół łyżeczki sody oczyszczonej i pół łyżeczki proszku do pieczenia na każde 150 g plain flour. Używając self - raising flour nie dodajecie już do ciasta dodatkowych spulchniaczy z przepisu (lub niewielką ich ilość). Oczywiście każda inna mąka self-raising jest również z dodatkiem spulchniaczy." -źródło MOje wypieki [ Ostatnio edytowany przez: ewamik 26-01-2016 22:44 ] |
|