
|
Postów: 4 |
|
---|---|
kala1603 | Post #1 Ocena: 0 2016-02-28 19:19:07 (9 lat temu) |
Z nami od: 23-02-2016 Skąd: Faringdon |
Dlaczego świeże kupione udka z kurczaka mają czarne kości.Macie jakiś pomysł może nie są świeże albo jakieś rozmrażane? Domowa kura ma białe kości bez jakiś dziwnych nalotów
![]() |
elekpantofelek | Post #2 Ocena: 0 2016-02-28 19:25:25 (9 lat temu) |
Z nami od: 22-10-2010 Skąd: manchester |
Rozmrażane napewno.
"niektórym za całe życie wewnętrzne wystarczą pasożyty jelitowe"
|
kala1603 | Post #3 Ocena: 0 2016-02-29 19:38:08 (9 lat temu) |
Z nami od: 23-02-2016 Skąd: Faringdon |
Ciekawy temat, bo w ogóle nic w internecie nie mogę znaleźć na temat tych kości. Jakiś rzadki przypadek chyba mi się trafił.
|
Dwunasty | Post #4 Ocena: 0 2016-02-29 19:41:27 (9 lat temu) |
Konto usunięte |
http://www.casefarms.com/poultry-faqs
Why are chicken bones dark in color? Darkening around bones occurs primarily in young chickens. Since their bones have not calcified completely, pigment from the bone marrow can seep through the porous bones. Freezing can also contribute to this seepage. When the chicken is cooked, the pigment turns dark. It is perfectly safe to eat chicken meat that turns dark during cooking. |
jagowita | Post #5 Ocena: 0 2016-09-22 14:24:19 (9 lat temu) |
Z nami od: 22-09-2016 Skąd: Liverpool |
Ooo, to ciekawe! Myślałam zawsze, że to przez starość kurczaka.
|
|