MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Szybkowar - pressure cooker

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

Postów: 21

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

daavid

Post #1 Ocena: 0

2022-01-30 16:03:47 (3 lata temu)

daavid

Posty: 6632

Mężczyzna

Z nami od: 12-03-2007

Skąd: Birmingham

Jak w temacie. Używa ktoś takie urządzenie? Kuchnie mam na prąd, zastanawiam się czy nie najlepiej kupić sobie taki elektryczny szybkowar. Można szybko gotować, nawet zamrożoną żywność i głównie to mnie przekonuje. Z tym, że urządzeń jest trochę na rynku a całkiem zielony jestem w tym temacie. Ktoś ma jakieś doświadczenie?

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Gwontownik

Post #2 Ocena: 0

2022-01-30 16:22:49 (3 lata temu)

Gwontownik

Posty: 5698

Mężczyzna

Z nami od: 29-09-2020

Skąd: North East

Tak, ale nie używam, bo nic w tym gotowane nie jest tak smaczne jak tradycyjnie. Prędzej wolnowar. Ale to mówię ja, koneser smaku. Dla ciebie może być odpowiednio smaczne.
Po wtóre, względy bezpieczeństwa. Taka mała bomba przy uszkodzeniu zaworu bezpieczeństwa.
Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

andyopole

Post #3 Ocena: 0

2022-01-30 16:25:17 (3 lata temu)

andyopole

Posty: 13511

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

Skąd: Oregon

Cytat:

2022-01-30 16:03:47, daavid napisał(a):
Jak w temacie. Używa ktoś takie urządzenie? Kuchnie mam na prąd, zastanawiam się czy nie najlepiej kupić sobie taki elektryczny szybkowar. Można szybko gotować, nawet zamrożoną żywność i głównie to mnie przekonuje. Z tym, że urządzeń jest trochę na rynku a całkiem zielony jestem w tym temacie. Ktoś ma jakieś doświadczenie?


W zamierzchlych czasach moja Mama miała taki, przywieziony z Węgier. Chyba gotowała w nim kasze i ryż. Napewno pamietam gotowanie w nim kukurydzy, bo lubie. Czy warto kupowac urzadzenie z własnym grzaniem? Przy gotowaniu na kuchni zawsze będą większe straty ciepla. W dzisiejszych czasach te urządzenia są tanie więc kolejny grat w kuchni. :-D

edit: co do smaku to prawda, też kupiłem slow cocker. Natomiast co do bezpieczeństwa, ten w domu służył baaardzo długie lata, nigdy nie było problemu.

[ Ostatnio edytowany przez: andyopole 30-01-2022 16:28 ]

Do góry stronyOnline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mail

Gwontownik

Post #4 Ocena: 0

2022-01-30 16:39:21 (3 lata temu)

Gwontownik

Posty: 5698

Mężczyzna

Z nami od: 29-09-2020

Skąd: North East

Cytat:

[B]2022-01-30 16:25:17, andyopole napisał(a): Natomiast co do bezpieczeństwa, ten w domu służył baaardzo długie lata, nigdy nie było problemu.

Nie mówię, że każdemu się to może zdażyć, ale biorąc pod uwagę sposób działania to prawdopodobieństwo nieszczęśliwego wypadku jest znacznie większe niż przy tradycyjnym garnku. Nie każdy też kto jeździ samochodem ma wypadek drogowy. Ale jak już jeździ to prawdopodobieństwo jego wystąpienia się zwiększa niewspółmiernie.
A sama definicja wypadku mówi resztę.

[ Ostatnio edytowany przez: Gwontownik 30-01-2022 16:40 ]

Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

daavid

Post #5 Ocena: 0

2022-01-30 16:44:49 (3 lata temu)

daavid

Posty: 6632

Mężczyzna

Z nami od: 12-03-2007

Skąd: Birmingham

Domyślam się, że mięso z tego urządzenia będzie smakować całkowicie inaczej niż np. z piekarnika. Natomiast smak zup powinien być bardzo zbliżony do gotowanych tradycyjną metodą?

Ten wolnowar jakie ma zalety?

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Gwontownik

Post #6 Ocena: 0

2022-01-30 16:50:12 (3 lata temu)

Gwontownik

Posty: 5698

Mężczyzna

Z nami od: 29-09-2020

Skąd: North East

Niska temperatura gotowania, max 60 stopni co przekłada się na bogatszy smak. Teoretycznie gotuje się samo. Wrzucasz do gara, ustawiasz czas na włączenie ustrojstwa. Przychodzisz do domu, a tu gotowy obiad.
Tyle, że przepisy trzeba zmodyfikować pod wolne gotowanie.

[ Ostatnio edytowany przez: Gwontownik 30-01-2022 16:51 ]

Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

sqlserver

Post #7 Ocena: 0

2022-01-30 18:31:10 (3 lata temu)

sqlserver

Posty: 4355

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 07-01-2019

Skąd: yorkshire

Cytat:

2022-01-30 16:03:47, daavid napisał(a):
Jak w temacie. Używa ktoś takie urządzenie? Kuchnie mam na prąd, zastanawiam się czy nie najlepiej kupić sobie taki elektryczny szybkowar. Można szybko gotować, nawet zamrożoną żywność i głównie to mnie przekonuje. Z tym, że urządzeń jest trochę na rynku a całkiem zielony jestem w tym temacie. Ktoś ma jakieś doświadczenie?


Moja żona używa praktycznie non stop Takie cos
Ma to opcje szybkowaru i opiekacza, rewelacja czas krótszy o polowe a gulasze, bitki czy golonki rozpadają się w ustach
moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

gosian

Post #8 Ocena: 0

2022-01-30 18:56:17 (3 lata temu)

gosian

Posty: 9916

Kobieta

Z nami od: 06-09-2007

Skąd: z domku....

Preferuje slow cooker. Mam i dość często używam. A golonka przykryta kapustą kiszoną wychodzi pyszna.
Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mail

dominikana36

Post #9 Ocena: 0

2022-01-30 19:30:18 (3 lata temu)

dominikana36

Posty: 3389

Kobieta

Z nami od: 21-03-2016

Skąd: Quinton

Ja tez wole slow cooker- uzywam glownie do gotowania zup albo jakis dan kapuscianych czy gulaszu. Tylko ja gotuje bezmiesnie. To jest super na wszelkiego rodzaju straczkowe, wychdza miekkie i sie nie rozpadaja.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Magducha31

Post #10 Ocena: 0

2022-01-31 12:37:36 (3 lata temu)

Magducha31

Posty: 256

Kobieta

Z nami od: 05-12-2011

Skąd: st.albans

Ja uzywam szybkowar, mamy w domu taki tradycyjny z gwizdkiem, z Maroka. Bardzo dobre tagine wychodzi, mieso gotowe w 20 minut, warzywa w 10-15. Robie tez sosy z soczewicy albo innych straczkowych, wszystko wrzucam na raz i gotowe.Ja sobie chwale, nigdy nie mialam z nim problemow.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona 1 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia


 
  • Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,