Postów: 21 |
|
---|---|
daavid | Post #1 Ocena: 0 2022-01-30 16:03:47 (3 lata temu) |
Z nami od: 12-03-2007 Skąd: Birmingham |
Jak w temacie. Używa ktoś takie urządzenie? Kuchnie mam na prąd, zastanawiam się czy nie najlepiej kupić sobie taki elektryczny szybkowar. Można szybko gotować, nawet zamrożoną żywność i głównie to mnie przekonuje. Z tym, że urządzeń jest trochę na rynku a całkiem zielony jestem w tym temacie. Ktoś ma jakieś doświadczenie?
|
Gwontownik | Post #2 Ocena: 0 2022-01-30 16:22:49 (3 lata temu) |
Z nami od: 29-09-2020 Skąd: North East |
Tak, ale nie używam, bo nic w tym gotowane nie jest tak smaczne jak tradycyjnie. Prędzej wolnowar. Ale to mówię ja, koneser smaku. Dla ciebie może być odpowiednio smaczne.
Po wtóre, względy bezpieczeństwa. Taka mała bomba przy uszkodzeniu zaworu bezpieczeństwa. Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.
|
andyopole | Post #3 Ocena: 0 2022-01-30 16:25:17 (3 lata temu) |
Z nami od: 20-09-2008 Skąd: Oregon |
Cytat: 2022-01-30 16:03:47, daavid napisał(a): Jak w temacie. Używa ktoś takie urządzenie? Kuchnie mam na prąd, zastanawiam się czy nie najlepiej kupić sobie taki elektryczny szybkowar. Można szybko gotować, nawet zamrożoną żywność i głównie to mnie przekonuje. Z tym, że urządzeń jest trochę na rynku a całkiem zielony jestem w tym temacie. Ktoś ma jakieś doświadczenie? W zamierzchlych czasach moja Mama miała taki, przywieziony z Węgier. Chyba gotowała w nim kasze i ryż. Napewno pamietam gotowanie w nim kukurydzy, bo lubie. Czy warto kupowac urzadzenie z własnym grzaniem? Przy gotowaniu na kuchni zawsze będą większe straty ciepla. W dzisiejszych czasach te urządzenia są tanie więc kolejny grat w kuchni. ![]() edit: co do smaku to prawda, też kupiłem slow cocker. Natomiast co do bezpieczeństwa, ten w domu służył baaardzo długie lata, nigdy nie było problemu. [ Ostatnio edytowany przez: andyopole 30-01-2022 16:28 ] |
Gwontownik | Post #4 Ocena: 0 2022-01-30 16:39:21 (3 lata temu) |
Z nami od: 29-09-2020 Skąd: North East |
Cytat: [B]2022-01-30 16:25:17, andyopole napisał(a): Natomiast co do bezpieczeństwa, ten w domu służył baaardzo długie lata, nigdy nie było problemu. Nie mówię, że każdemu się to może zdażyć, ale biorąc pod uwagę sposób działania to prawdopodobieństwo nieszczęśliwego wypadku jest znacznie większe niż przy tradycyjnym garnku. Nie każdy też kto jeździ samochodem ma wypadek drogowy. Ale jak już jeździ to prawdopodobieństwo jego wystąpienia się zwiększa niewspółmiernie. A sama definicja wypadku mówi resztę. [ Ostatnio edytowany przez: Gwontownik 30-01-2022 16:40 ] Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.
|
daavid | Post #5 Ocena: 0 2022-01-30 16:44:49 (3 lata temu) |
Z nami od: 12-03-2007 Skąd: Birmingham |
Domyślam się, że mięso z tego urządzenia będzie smakować całkowicie inaczej niż np. z piekarnika. Natomiast smak zup powinien być bardzo zbliżony do gotowanych tradycyjną metodą?
Ten wolnowar jakie ma zalety? |
|
|
Gwontownik | Post #6 Ocena: 0 2022-01-30 16:50:12 (3 lata temu) |
Z nami od: 29-09-2020 Skąd: North East |
Niska temperatura gotowania, max 60 stopni co przekłada się na bogatszy smak. Teoretycznie gotuje się samo. Wrzucasz do gara, ustawiasz czas na włączenie ustrojstwa. Przychodzisz do domu, a tu gotowy obiad.
Tyle, że przepisy trzeba zmodyfikować pod wolne gotowanie. [ Ostatnio edytowany przez: Gwontownik 30-01-2022 16:51 ] Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.
|
sqlserver | Post #7 Ocena: 0 2022-01-30 18:31:10 (3 lata temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 07-01-2019 Skąd: yorkshire |
Cytat: 2022-01-30 16:03:47, daavid napisał(a): Jak w temacie. Używa ktoś takie urządzenie? Kuchnie mam na prąd, zastanawiam się czy nie najlepiej kupić sobie taki elektryczny szybkowar. Można szybko gotować, nawet zamrożoną żywność i głównie to mnie przekonuje. Z tym, że urządzeń jest trochę na rynku a całkiem zielony jestem w tym temacie. Ktoś ma jakieś doświadczenie? Moja żona używa praktycznie non stop Takie cos Ma to opcje szybkowaru i opiekacza, rewelacja czas krótszy o polowe a gulasze, bitki czy golonki rozpadają się w ustach moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział
w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia
artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez
|
gosian | Post #8 Ocena: 0 2022-01-30 18:56:17 (3 lata temu) |
Z nami od: 06-09-2007 Skąd: z domku.... |
Preferuje slow cooker. Mam i dość często używam. A golonka przykryta kapustą kiszoną wychodzi pyszna.
Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.
|
dominikana36 | Post #9 Ocena: 0 2022-01-30 19:30:18 (3 lata temu) |
Z nami od: 21-03-2016 Skąd: Quinton |
Ja tez wole slow cooker- uzywam glownie do gotowania zup albo jakis dan kapuscianych czy gulaszu. Tylko ja gotuje bezmiesnie. To jest super na wszelkiego rodzaju straczkowe, wychdza miekkie i sie nie rozpadaja.
|
Magducha31 | Post #10 Ocena: 0 2022-01-31 12:37:36 (3 lata temu) |
Z nami od: 05-12-2011 Skąd: st.albans |
Ja uzywam szybkowar, mamy w domu taki tradycyjny z gwizdkiem, z Maroka. Bardzo dobre tagine wychodzi, mieso gotowe w 20 minut, warzywa w 10-15. Robie tez sosy z soczewicy albo innych straczkowych, wszystko wrzucam na raz i gotowe.Ja sobie chwale, nigdy nie mialam z nim problemow.
|