MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Jaki telefon? Opinie

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 57 z 59 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 56 | 57 | 58 | 59 ] - Skocz do strony

Str 57 z 59

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

andyopole

Post #1 Ocena: 0

2024-01-04 16:09:38 (rok temu)

andyopole

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

Cytat:

2024-01-04 12:52:56, Wielim napisał(a):
Ja całość abonamentu odliczam od podatku

Chyba od przychodu...

Do góry stronyOnline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

xxxx1234

Post #2 Ocena: 0

2024-01-04 18:13:10 (rok temu)

xxxx1234

Mężczyzna

Z nami od: 27-03-2020

Cytat:

2024-01-04 12:52:56, Wielim napisał(a):
Ja całość abonamentu odliczam od podatku

Ale to nie jest problem przecież możesz kupić telefon za gotówkę i też to wciągnąć w koszta.
Ja tak ostatnio robiłem kupowałem żonie telefon w Apple za gotówkę wziąłem rachunek i już. Z tego co pamiętam oni też mieli raty 0%, ale tylko przy zakupach online. Ja nie chciałem tak robić po przygodzie mojego kolegi. Prawdopodobnie kurier ukradł telefon, firma kurierską twierdziła, że dostarczyli telefon, O2 miało na niego wywalone, a on został bez telefonu za który płacił abonament przez dwa lata.

Do góry stronyOffline

Wielim

Post #3 Ocena: 0

2024-01-04 19:29:01 (rok temu)

Wielim

Mężczyzna

Z nami od: 03-09-2013

Jakoś dziwne, zgodził się by placil? Ja b nic nie zapłacił i po sądach bym z nimi się ciągał. Kiedyś tak miałem z tabletem. Jakieś ponad 10 lat temu zamówiłem tableta, w dzień i godzinę kuriera nikogo nie było w domu. Ja wrocilem pierwszy jakoś i już miałem maila ze dostarczono. W domu zadnego awizo. Zadzwoniłem juz nie pamiętam gdzie, chyba Amazon czy coś. Powiedziałem że jak dostarczono jak nikogo nie było. Zawrócili tego kuriera , przyjechal. Okazało się że dal jakiemuś murzynowi który nawet nie był na front gardenie tylko stał obok furtki. Nawet nie zapytał się o dokument tylko odrazu mu dal . Amazon powiedzial ze nie mają tych tabletów i oddali mi kase na konto

Do góry stronyOffline

xxxx1234

Post #4 Ocena: 0

2024-01-04 19:44:57 (rok temu)

xxxx1234

Mężczyzna

Nie wiem jak to się potoczyło on się bardzo długo z nimi kłócił, ale chyba ostatecznie nic nie uzyskał i stwierdził, że nie będzie im płaci i przeniósł się do innej sieci. Nie wiem jak to się dalej potoczyło bo nigdy więcej już z nim o tym nie rozmawiałem.
Co do sprawy w sądzie nie wiem jak wygląda procedura przy tego typu rzeczach (mała wartość), ale przy kosztach prawników to chyba nie ma sensu.
Pewnie masz rację i w razie czego da się to jakoś wyjaśnić tak jak z Twoim tabletem, ale ja wolę poświęcić te 30 minut pojechać do Appla zapłacić i wyjść z telefonem w ręce. Niż w razie czego marnować czas wydzwaniać do jakiś biur obsługi klienta i 10 razy opowiadać tą samą historię. Jeszcze koniec końców na miejscu w sklepie okazało się, że ten telefon był o 50 funtów tańszy niż na stronie Apple więc dla mnie to nawet lepsza opcja.

[ Ostatnio edytowany przez: xxxx1234 04-01-2024 19:47 ]

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #5 Ocena: 0

2024-01-05 07:10:23 (rok temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Jedyna rzecz, która zaginęła mi w transporcie, to zegarek Samsunga z Amazonu. Ale one nie giną w drodze, tylko przy pakowaniu w magazynie i paczka wyjeżdża już stamtąd pusta. Na dodatek ten zegarek miał bardzo niską wartość, więc dziwię się, że ktoś chciał ryzykować.

Telefony dostawałam i wysyłałam i nie było problemu.

Na różnych forach polecają filmowanie otwierania paczki albo przy kurierze.

[ Ostatnio edytowany przez: Richmond 05-01-2024 07:11 ]

Carpe diem.

Do góry stronyOffline

xxxx1234

Post #6 Ocena: 0

2024-01-05 08:48:46 (rok temu)

xxxx1234

Mężczyzna

Mi zginęła paczka z trzema uncjami złota na szczęście paczka w ogóle nie dotarła do pickup point więc sytuacja była jasna. To było złoto kupione w Niemczech z firmy coininvest w miarę szybko załatwili sprawę, jedynym minusem było to, że nie wysłali mi poraz kolejny złota tylko oddali pieniądze, a złoto w tym czasie podrożało.

Do góry stronyOffline

BAT_BAT

Post #7 Ocena: 0

2024-01-05 08:51:22 (rok temu)

BAT_BAT

Mężczyzna

Z nami od: 15-06-2023

Wałek z telefonami to na wyspie szczęśliwości rzecz nagminna. Patent znany - "kup pan cegłe" tyle że w białych rękawiczkach. Przychodzi pusta paczka lub fejkowa podróbka telefonu i ludzie się bujają z abonamentem za nic.

Żadna instytucja się tym nie zajmie - bo z kim się sądzić? z firmą kurierską? z dostarczycielem usług?

no ale mamy wolność słowa, państwo prawa, demokracje!

Do góry stronyOnline

daavid

Post #8 Ocena: 0

2024-01-05 14:02:47 (rok temu)

daavid

Mężczyzna

Z nami od: 12-03-2007

Paczki raczej giną po drodze - kurierzy mają "wolną rękę", w sortowniach są bramki jak na lotnisku i nie tak łatwo coś wynieść. Osobną sprawą to pakowania produktów, tam też pewnie okazji do złodziejstwa co nie miara.

Od lat telefony, laptopy, tablety kupuję on-line. Do tej pory wszystko mi przyszło. Abonament "SIM card only". Z telefonem wychodzi bardzo drogo.

Do góry stronyOffline

rafald

Post #9 Ocena: 0

2024-01-05 16:24:17 (rok temu)

rafald

Mężczyzna

Z nami od: 04-01-2008

Z telefonami jeszcze mi się nie zdarzyło, żeby nie dotarł, a zamawiam ok. 50 rocznie do pracy.

Prywatnie natomiast - raz miałem przygodę z "3". Po upływie umowy zrezygnowałem z usługi i niespodziewanie za 2 miesiące znów przyszedł rachunek. Okazało się, że ktoś sie pode mnie podszył i przedłużył umowę przy okazji zamawiając jakiegoś drogiego samsunga z dostawą do Luton. Podejrzewam, że wewnętrzna robota, bo procedury wysyłki telefonu na adres inny niż w umowie mieli dość skomplikowane i obsługa klienta nie mogła tego wytłumaczyć.

Ostatnio, jeżeli chodzi o dostawy, bardzo popsuł się Amazon. A to opóźnienie, a to czegoś brakuje w paczce - i to z reguły jakieś tanie duperele typu grzebień czy śrubki.

Do góry stronyOffline

tesstickle

Post #10 Ocena: 0

2024-01-20 09:16:05 (rok temu)

tesstickle

Mężczyzna

Z nami od: 19-01-2020

Tak się rozglądam za nowym telefonem.
To jest porównanie dwóch urządzeń pod kątem kamery.

Obrazek

Bez sensu.
- Jurandzie, powiedziałeś, żebym wydał wszystkie pieniądze, bo umrę w maju. A mamy wrzesień. - Ale pieniądze wydałeś? - Tak - Czasem moje przepowiednie sprawdzają się tylko w połowie

Do góry stronyOffline

Strona 57 z 59 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 56 | 57 | 58 | 59 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,