Z zasiegiem nie mielismy problemu

Str 2 z 8 |
|
---|---|
zorza123 | Post #1 Ocena: 0 2014-02-06 10:42:11 (11 lat temu) |
Z nami od: 30-01-2011 Skąd: z wrzosowiska |
My od poltora roku mamy w EE wczesniej to byl T mobile ,abonament 25 funtow w tym 2000 minut do wszystkich sieci,sms bez limitu i internet bez limitu ,ale wydaje mi sie ze to byla jakas promocja bo teraz sprawdzalam i sa o wiele wyzsze abonamenty.
Z zasiegiem nie mielismy problemu ![]() |
krakn | Post #2 Ocena: 0 2014-02-06 10:47:21 (11 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
Właśnie w phone4you niezły deal, 8 GB za tyle co teraz place za 1 GB, no może parę fani więcej.
Jak wrócę w poniedzialek to lecę do phone4you i ogarniam, w czwartek jeden abonament mniej w o2 Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
skamil | Post #3 Ocena: 0 2014-02-06 11:52:13 (11 lat temu) |
Z nami od: 20-12-2013 Skąd: Sheffield |
@zorza123
wszystko ok, tylko Ty masz plan 3g, a kolege interesuje 4g. To zupelnie cos innego. @krakn zazdroszcze ofery, ja place za moj plan jak za woly I to jeszcze do marca 2015... Mam nadzieje, ze bedziesz zadowolony. Youtuby, TV catchup, iplayery to magia jesli chodzi o jakosc, nie mowiac o szybkosci stronek. |
Mustafa1975 | Post #4 Ocena: 0 2014-02-06 11:58:01 (11 lat temu) |
Z nami od: 30-01-2010 Skąd: Birmingham |
Tez zastanawialem sie nad EE ale wybralem 3 bo nie ma limitow a to chyba najwazniejsze. Maja na razie 3G DC-HSDPA i calkiem nie zle smiga potrafi w tescie byc 23 mb/s no ale czekam na 4g ktore ma byc bez dodatkowych oplat he zobaczymy. Place 15 funtow. Zasieg na pewno lepszy od O2 bo mialem wczesniej.
|
minicab | Post #5 Ocena: 0 2014-02-06 14:30:48 (11 lat temu) |
Z nami od: 08-05-2009 Skąd: U.K. |
Cytat: 2014-02-06 08:44:55, skamil napisał(a): EE mega szybkie na 4G ale bardzo drogie bo 4G pozera mnostwo danych. Jak chcesz normalnie uzytkowac siec przez komorke to spraw sobie przynajmniej 8GB limit. Jakto pozera wiecej? Ewentualnie szybciej chodzi ale nie moze przeciez zuzywac wiecej danych jesli ogladasz to samo. Co za roznica czy czytasz wiadomosci w 3g a 4g. Obrazy tyle samo zajmuja nie? "One day you'll leave this world behind
So live a life you will remember."
|
|
|
krakn | Post #6 Ocena: 0 2014-02-06 21:28:23 (11 lat temu) |
Cytat: 2014-02-06 14:30:48, minicab napisał(a): Cytat: 2014-02-06 08:44:55, skamil napisał(a): EE mega szybkie na 4G ale bardzo drogie bo 4G pozera mnostwo danych. Jak chcesz normalnie uzytkowac siec przez komorke to spraw sobie przynajmniej 8GB limit. Jakto pozera wiecej? Ewentualnie szybciej chodzi ale nie moze przeciez zuzywac wiecej danych jesli ogladasz to samo. Co za roznica czy czytasz wiadomosci w 3g a 4g. Obrazy tyle samo zajmuja nie? No sądziłem że zastosowano skrót myślowy. Szybciej chodzi, potrzeby rosną ![]() A teraz ciekawostka od człowieka który siedzi w temacie. Nawet bywał tu na forum. Kiedyś. Okazuje się że w sieci EE nie działa w standardzie roaming wewnętrzny do operatorów matek tej wirtualnej sieci. Wystarczy zadzwonić lub upomnieć się gdy bierzemy nowy telefon o roaming wewnętrzny, dzięki temu będziemy mogli odbierać również w sieci Orange i tmobile. Sprawdzę tą informacje Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
skamil | Post #7 Ocena: 0 2014-02-07 09:43:33 (11 lat temu) |
Z nami od: 20-12-2013 Skąd: Sheffield |
Cytat: 2014-02-06 21:28:23, krakn napisał(a): Cytat: 2014-02-06 14:30:48, minicab napisał(a): Cytat: 2014-02-06 08:44:55, skamil napisał(a): EE mega szybkie na 4G ale bardzo drogie bo 4G pozera mnostwo danych. Jak chcesz normalnie uzytkowac siec przez komorke to spraw sobie przynajmniej 8GB limit. Jakto pozera wiecej? Ewentualnie szybciej chodzi ale nie moze przeciez zuzywac wiecej danych jesli ogladasz to samo. Co za roznica czy czytasz wiadomosci w 3g a 4g. Obrazy tyle samo zajmuja nie? No sądziłem że zastosowano skrót myślowy. Szybciej chodzi, potrzeby rosną ![]() A teraz ciekawostka od człowieka który siedzi w temacie. Nawet bywał tu na forum. Kiedyś. Okazuje się że w sieci EE nie działa w standardzie roaming wewnętrzny do operatorów matek tej wirtualnej sieci. Wystarczy zadzwonić lub upomnieć się gdy bierzemy nowy telefon o roaming wewnętrzny, dzięki temu będziemy mogli odbierać również w sieci Orange i tmobile. Sprawdzę tą informacje oczywiscie, szybciej chodzi to potrzeby rosna, skoro w 15 minut przejdziesz przez 3x wiecej stronek to zrobienie 100MB w drodze do pracy to maly pryszcz. Po drugie niektore aplikacje jak youtube I catchup pokazuja obraz o lepszej rozdzielczosci niz w przypadku sieci o mnijeszych mozliwosciach. Na starym planie 3g zuzywalem max 2GB, teraz zrobic 8GB to zaden problem. |
krakn | Post #8 Ocena: 0 2014-02-07 12:05:43 (11 lat temu) |
trzeba sobie ustawic na yt by poza wifi pokazywalo slabsza jakosc .
poza tym filmy to raczej wifi, 8 gb w transmisji obrazu, nawet zdjec to pikus. czasami jak przygladam sie na dane transmisji na domowym ruterze to pojac nie moge, jakim cudem te GB a wlasciwie setki, GB sie biora. zasadniczo mnie styka 0.5 gb, odkad bawie sie w wysylanie zdjc na prywatnego i firmowego FB to faktycznie brakowalo mi, ale wyrabiam sie w 1 GB. Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
krakn | Post #9 Ocena: 0 2014-02-22 11:06:54 (11 lat temu) |
OK, no mam Note 3, 10GB danych, nielimitowane rozmowy i sms. Zasięg... no powiem że już pojawiły się problemy z zasięgiem, zwłaszcza w domach. Dziwne że nie chce się samo przełączać na zwykły GSM skoro traci zasięg! Np wczoraj na Wimbledon Park Gdy siedziałem w Vanie miałem full zasięg, ale jak już kręciłem się po chodniku to się motał... tracił, tryb H+ który jakimś cudem nie chciał się zestawić i przesyłać danych. Gdy wszedłem do klienta, to w domu już nie miałem zasięgu wcale! czyli z malymi przewami 2,5 godziny offline! Na szczęście mam zrobione przekierowanie na 2 numer do innej sieci. Na razie zarejestrowałem się na stronie EE, widzę tylko opcję roamingu międzynarodowego, nic na temat ew roamingu do Tmobile. Aha i jeszcze jeden numer. Chciałem zadzwonić do Klientki że jadę i za cholerę, odrzucało połączenie. Okazało się że kobieta miała kartę Lycamobile.
Co do samej prędkości internetu to jest bardzo ładnie, jak by nie patrzeć to jednak jest internet bezprzewodowy, więc nie ma co porównywać do internetu ze światłowodu. Ale wg mnie pięknie chodzi, filmy na YT się nie zacinają, o ile jest oczywiście zasięg 4G. Ich serwis internetowy jest ubogi że masakra. Widzę że można za free korzystać z WIFI Virgin na stacjach metra, oraz BT Openzone. To drugie dla mnie bardziej przydatne może być, bo często widzę że jestem w zasięgu. Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
minicab | Post #10 Ocena: 0 2014-02-22 11:29:20 (11 lat temu) |
Z nami od: 08-05-2009 Skąd: U.K. |
Ja tez korzystam z 4g z EE od niemal miesiaca. Necik smiga jak jest zasieg 4g. Jednak z tym zasiegiem tak jak piszesz, w budynkach slabiutko. Nie wiem co mnie skusilo na kontynuacje kontraktu z Orange!
"One day you'll leave this world behind
So live a life you will remember."
|