Str 12 z 23 |
|
---|---|
CabanNadbaltyck | Post #1 Ocena: 0 2010-06-01 17:35:50 (15 lat temu) |
Z nami od: 01-06-2010 Skąd: a co to uk? |
dodam jeszcze, ze wazektomia w uk z tego co wiem wykonywana jest w dosc barbarzynskich warunkach. w polsce obie kliniki ja wykonujace uzywaja metody bez skalpela, dzieki czemu pozabiegu nie ma sladu juz nawet na drugi dzien. nie pozostaja zadne blizny. w uk ponoc tna moszne jak rzeznicy O.O
|
littleflower | Post #2 Ocena: 0 2010-06-01 17:46:28 (15 lat temu) |
Z nami od: 15-07-2008 Skąd: birmingham |
Nie wiem jak dla innych ale dla mnie doktor ktory wykonuje taki zabieg kazdemu na zadanie wcale wiarygodny nie jest, tym bardziej u osob tak mlodych jak 21 lat bez zadnych powaznych przyczyn- wasektomi nie powinno sie traktowac jako srodka na krotka metode- czy pomyslales ze chocby i ten zabieg byl prosty to odwrocenie skotkow nie bedzie wcale takie latwe a na pewno bardzo kosztowne.
Inna sprawa slowo "ponoc" nie przemawia do mnie jako argument ze tutaj sa rzeznicy a tylko w PL w prywatnym gabinecie zrobia to ladnie i porzadnie. "Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."
|
Post #3 Ocena: 0 2010-06-01 17:54:46 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
CabanNadbaltyck | Post #4 Ocena: 0 2010-06-01 18:30:49 (15 lat temu) |
Cytat: Nie wiem jak dla innych ale dla mnie doktor ktory wykonuje taki zabieg kazdemu na zadanie wcale wiarygodny nie jest, tym bardziej u osob tak mlodych jak 21 lat bez zadnych powaznych przyczyn- wasektomi nie powinno sie traktowac jako srodka na krotka metode- czy pomyslales ze chocby i ten zabieg byl prosty to odwrocenie skotkow nie bedzie wcale takie latwe a na pewno bardzo kosztowne.
prosze was... listosci... napisalem wyraznie: Cytat: Pozdrawiam was serdecznie i mam nadzieję, że moje tematy promujące tę metodę antykoncepcji będą dla was pomocne. Mam bardzo liberalne podejście do życia, jednak i tak zdecydowanie wolę zapobiegać poczęciu, niż potem martwić się o aborcję itp. Jestem człowiekiem, który wie czego chce od życia i swojej decyzji żałować nie będę, a jak będę, to tylko ja, a nie nikt inny. (to tak apropo forumowych umoralniaczy)
nie pozwole powiedziec zlego slowa na tego lekarza! uratowal mi zycie mozna powiedziec. mysl o wpadce powodowala u mnie niejednokrotnie mysli samobojcze. ja dobrze wiem czego chce od zycia i lekarz przy rozmowie latwo stwierdza czy moja decyzja jest przemyslana i dojrzala czy nie. gdyby on nie zrobil mi wazektomii to sam bym sobie ja zrobil nozem i wtedy pewnie nie uniknal bym powiklan. nie chce nigdy byc ojcem bo sie do tego nie nadaje i nie mam na to ochoty. Cytat: A kto Ci tak powiedzial ?
miedzy innymi relacje z tego co tu czytam typu 2 tygodnie chodzenia okrakiem itp. ostantio tez 2 osoby opowiedzialy o wazektomi w uk w temacie o wazektomi w ktorym bardzo aktywnie uczestnicze http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3246799&start=630 ja testowalem sprzet praktycznie zaraz po powrocie z gabinetu a po 3 dniach nie bylo juz praktycznie zadnego dyskomfortu, wszystko dzialo jak nalezy ![]() w polsce sa 2 miejsca gdzie robia ten zabieg, warszawa (POZDRAWIAM!), i torun www.wazektomia.com www.wazektomia.pl (oczywiscie torunia nie polecam bo tu sa wymagania wstepne a lekarz tam wykonujacy zabieg nie pofatygowal sie nawet zeby ze mna porozmawiac) [ Ostatnio edytowany przez: CabanNadbaltycki 01-06-2010 18:33 ] |
Adacymru | Post #5 Ocena: 0 2010-06-01 20:28:12 (15 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: mysl o wpadce powodowala u mnie niejednokrotnie mysli samobojcze.
Ta czesc wypowiedzi jeszcze bardziej pokresla, ze "na zyczenie" to mozna pizze zamowic. Mysli samobojcze swiadcza o potrzebie pomocy u innego specjalisty. Jak ktos slyszy glosy, to pewnie na zyczenie powinni mu obciac glowe (to juz zart).
Ada
|
|
|
littleflower | Post #6 Ocena: 0 2010-06-01 20:31:28 (15 lat temu) |
Z nami od: 15-07-2008 Skąd: birmingham |
z Twojego linku
Czy istnieje możliwość odwrócenia procedury wazektomii? Należy wziąć pod uwagę że zabieg wazektomii jest trwały. Istnieją delikatne procedury przywrócenia drożności nasieniowodów , lecz nie jest to pewne czy przepływ nasienia będzie przywrócony a ciąża będzie jak we wcześniejszych przypadkach. Prawdopodobieństwo sukcesu może być bardzo zależne od indywidualnych okoliczności, włączając w to czas jaki upłynął od dnia wykonania wazektomii. Jeżeli poważnie rozważamy wykonanie wazektomii, to najlepiej przyjąć zasadę że będzie to trwała zmiana. Kliniczne zalecenie to oddanie nasienia do banku nasienia. Np.: w USA wykonuje się 5% rewazektomii, a główną przyczyną są rozwody i nowy partner. Czyli jednak moze byc to byc nieodwracalny zabieg, koszt w PL wysoki skoro jest od razu mowa o kredycie, potem jesli zachce Ci sie dziecka koszt jest ogromny , czy to reoperacji czy chocby sztucznego zaplodnienia- A gdzie przyjemnosc z "robienia dziecka" i czy myslisz ze partnerka mloda chcaca zalozyc rodzine juz na wstepie bedzie miala taki ambaras, Inna rzecz - cala rzecz w klinice trwa 60 minut z rozmowa przed i po, Za takie pieniadze dosyc kosztowna ta godz z lekarzem, Jest to dobra metoda owszem ale dla dojrzalego czlowieka, ktory ma juz rodzine, lub nie chce rozsiewac choroby np genetycznej Dla 21-latka jest za radykalna- nawet jesli masz mysli samobojcze to trzeba bylo pojsc do psychiatry lub psychologa ewentualnie uzywac dwoch kondomow na raz z pieprzem kajenskim pomiedzy, zawsze bedziesz wiedzial gdy ktorys z nich peknie. Jednak tutejsze metody bardziej mnie przekonuja, wole kilkugodzinny wywiad, badania zrobione przed , potem tez przez kolejne 3 miesiace, i przedewszystkim to ze nie jest to tak latwo dostepne dla kazdego. "Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."
|
Post #7 Ocena: 0 2010-06-01 20:44:58 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
agnieszka32 | Post #8 Ocena: 0 2010-06-01 20:56:43 (15 lat temu) |
Z nami od: 13-04-2009 Skąd: Rochdale/Manchester |
No to i ja powiem parę słów na temat.....życie koryguje niektóre nastawienia i zdania ..tak było w przypadku moich znajomych .Mieli dwójkę wspaniałych dzieci on w końcu podał się zabiegowi bo dwójka w naszych czasach to ponoć dość szczęścia
![]() Zabieg nie odwracalny.....sztuczne zapłodnienie cóż nie donosiła ciąży rodzina nie wytrzymuje presji rozpada się ![]() Więc na pewno sprawa zabiegu musi być dobrze przemyślana ....życie bywa nie przewidywalne niestety
Legenda o smoku uczy tego ...żeby nie brać się za byle barana
![]() |
midian25 | Post #9 Ocena: 0 2010-06-01 21:30:02 (15 lat temu) |
Konto usunięte |
Toć to nic innego,tylko reklama jakiegoś gabinetu w Polsce,gdzie za ciężkie pieniądze zrobią zabieg każdemu kto zapłaci,bez żadnego zapytania o dzieci,rodzinę...
Mimo,że w UK są niby takie barbarzyńskie warunki,jednak ktoś się tym człowiekiem zainteresuje,wypyta dokładnie o posiadane potomstwo,odeśle do ponownego przemyslenia,doradzi lub odradzi. A w Polsce co?Pomimo,że kodeks tego zabrania,za pieniążki da się zrobić i nikt nikogo o nic nie pyta. Podsumowując,słyszałam,że na Słowacji,nie dość,że taniej,to o niebo lepiej wygląda opieka przed i po zabiegu,oczywiście,porównując do polskiego serwisu. Ps.jeżeli ktoś ma mysli samobójcze na samą mysl o wpadce,proponowałabym abstynencję seksualną lub wizytę u psychologa [ Ostatnio edytowany przez: midian25 01-06-2010 21:35 ] "Gotta move out! Keep him at bay kurrrde"
|
CabanNadbaltyck | Post #10 Ocena: 0 2010-06-01 22:03:14 (15 lat temu) |
sluchajcie, naprawde nie rozumiem waszego nastawienia. uwazacie ze lepiej zebym zabil dziecko? partnerke? siebie? zebym skonczyl w psychiatryku albo wiezieniu? po co skoro zycie moze byc naprawe zajebiste i proste o ile tylko bedziemy wszyscy zyli tak jak sami tego chcemy. od zawsze odczuwalem nieodparte obrzydzenie do rodzicielstwa i utraty wolnosci i za sprawa jednego super lekarza udalo mi sie pozbyc najwiekszego zmartwienia w zyciu. nawet nie poraficie sobie wyobrazic co sie dzialo wczesniej....
pozatym kurde! jakbym wpadl to byscie wymagali zebym placil alimenty na bachora cale zycie, krytykowali mnie i moja postawe, i w ogole wszystko. do cholery, po to jest antykoncepcja zeby ja wykorzystywac! a nie ze z jednej strony mi zabronicie zabiegu ktory jest najskuteczniejsza metoda, a jak inne metody zawioda to bedziecie mi kazali bulic na bachora. takiego wala! az boje sie pomyslec co by bylo gdyby nie bylo w polsce dr siwika. mysle ze obcnie juz bym nie zyl. a jesli bym zyl to bylo by to zycie naprawde do dupy. jak macie watpliwosci co do slusznosci zabiegu to poczytajcie wypowiedzi z tamtego tematu, jak i innych forow. www.bezdzieci.pl - tez polecam. a mowia ze uk to tolerancyjny kraj lol. w polsce znacznie rzadziej z takimi komentarzami sie spotykalem. promuje wazektomie jak tylko moge bo uwazam ze 2500zl za zabieg to smieszne pieniadze i czuje na sobie wrecz dlug wdziecznosci ktorego pewnie nigdy nie uda mi sie splacic. wiem jedno - chce byc osoba jaka sam chcialbym spotkac w internecie zanim udalo mi sie znalesc informacje o wazektomii w polsce. sluze wszystkim poradami i wlasnymi doswiadczeniami. zachecam do tej metody gdyz ze wszystkich mi znanych ta jest najbardziej niesamowita i nie dajaca o sobie znac. co do opieki po zabiegu to jest ona na najwyzszym poziomie. korekty darmowe az do skutku, a zdarza sie ze zaraz po zabiegu moze dojsc do rekanalizacji, gdzies tak po pol roku od zabiegu efekt antykoncepcyjny jest juz najlepszy ![]() |