MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Wazektomia - Wasze opinie

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 12 z 23 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 11 | 12 | 13 ... 21 | 22 | 23 ] - Skocz do strony

Str 12 z 23

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

CabanNadbaltyck

Post #1 Ocena: 0

2010-06-01 17:35:50 (15 lat temu)

CabanNadbaltycki

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2010

dodam jeszcze, ze wazektomia w uk z tego co wiem wykonywana jest w dosc barbarzynskich warunkach. w polsce obie kliniki ja wykonujace uzywaja metody bez skalpela, dzieki czemu pozabiegu nie ma sladu juz nawet na drugi dzien. nie pozostaja zadne blizny. w uk ponoc tna moszne jak rzeznicy O.O

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

littleflower

Post #2 Ocena: 0

2010-06-01 17:46:28 (15 lat temu)

littleflower

Kobieta

Z nami od: 15-07-2008

Nie wiem jak dla innych ale dla mnie doktor ktory wykonuje taki zabieg kazdemu na zadanie wcale wiarygodny nie jest, tym bardziej u osob tak mlodych jak 21 lat bez zadnych powaznych przyczyn- wasektomi nie powinno sie traktowac jako srodka na krotka metode- czy pomyslales ze chocby i ten zabieg byl prosty to odwrocenie skotkow nie bedzie wcale takie latwe a na pewno bardzo kosztowne.

Inna sprawa slowo "ponoc" nie przemawia do mnie jako argument ze tutaj sa rzeznicy a tylko w PL w prywatnym gabinecie zrobia to ladnie i porzadnie.
"Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer MSN MessengerNumer gadu-gadu

Post #3 Ocena: 0

2010-06-01 17:54:46 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

CabanNadbaltyck

Post #4 Ocena: 0

2010-06-01 18:30:49 (15 lat temu)

CabanNadbaltycki

Mężczyzna

Cytat:
Nie wiem jak dla innych ale dla mnie doktor ktory wykonuje taki zabieg kazdemu na zadanie wcale wiarygodny nie jest, tym bardziej u osob tak mlodych jak 21 lat bez zadnych powaznych przyczyn- wasektomi nie powinno sie traktowac jako srodka na krotka metode- czy pomyslales ze chocby i ten zabieg byl prosty to odwrocenie skotkow nie bedzie wcale takie latwe a na pewno bardzo kosztowne.

prosze was... listosci... napisalem wyraznie:

Cytat:
Pozdrawiam was serdecznie i mam nadzieję, że moje tematy promujące tę metodę antykoncepcji będą dla was pomocne. Mam bardzo liberalne podejście do życia, jednak i tak zdecydowanie wolę zapobiegać poczęciu, niż potem martwić się o aborcję itp. Jestem człowiekiem, który wie czego chce od życia i swojej decyzji żałować nie będę, a jak będę, to tylko ja, a nie nikt inny. (to tak apropo forumowych umoralniaczy)

nie pozwole powiedziec zlego slowa na tego lekarza! uratowal mi zycie mozna powiedziec. mysl o wpadce powodowala u mnie niejednokrotnie mysli samobojcze. ja dobrze wiem czego chce od zycia i lekarz przy rozmowie latwo stwierdza czy moja decyzja jest przemyslana i dojrzala czy nie. gdyby on nie zrobil mi wazektomii to sam bym sobie ja zrobil nozem i wtedy pewnie nie uniknal bym powiklan. nie chce nigdy byc ojcem bo sie do tego nie nadaje i nie mam na to ochoty.

Cytat:
A kto Ci tak powiedzial ?

miedzy innymi relacje z tego co tu czytam typu 2 tygodnie chodzenia okrakiem itp. ostantio tez 2 osoby opowiedzialy o wazektomi w uk w temacie o wazektomi w ktorym bardzo aktywnie uczestnicze
http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3246799&start=630

ja testowalem sprzet praktycznie zaraz po powrocie z gabinetu a po 3 dniach nie bylo juz praktycznie zadnego dyskomfortu, wszystko dzialo jak nalezy :). polecam tez przeczytanie calego tamtego tematu ludziom decydujacym sie na zabieg, dowiecie sie o mozliwych powiklaniach, metodach zabiegu itp.

w polsce sa 2 miejsca gdzie robia ten zabieg, warszawa (POZDRAWIAM!), i torun
www.wazektomia.com
www.wazektomia.pl (oczywiscie torunia nie polecam bo tu sa wymagania wstepne a lekarz tam wykonujacy zabieg nie pofatygowal sie nawet zeby ze mna porozmawiac)

[ Ostatnio edytowany przez: CabanNadbaltycki 01-06-2010 18:33 ]

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #5 Ocena: 0

2010-06-01 20:28:12 (15 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Cytat:
mysl o wpadce powodowala u mnie niejednokrotnie mysli samobojcze.

Ta czesc wypowiedzi jeszcze bardziej pokresla, ze "na zyczenie" to mozna pizze zamowic. Mysli samobojcze swiadcza o potrzebie pomocy u innego specjalisty. Jak ktos slyszy glosy, to pewnie na zyczenie powinni mu obciac glowe (to juz zart).
Ada

Do góry stronyOffline

littleflower

Post #6 Ocena: 0

2010-06-01 20:31:28 (15 lat temu)

littleflower

Kobieta

Z nami od: 15-07-2008

z Twojego linku

Czy istnieje możliwość odwrócenia procedury wazektomii?

Należy wziąć pod uwagę że zabieg wazektomii jest trwały. Istnieją delikatne procedury przywrócenia drożności nasieniowodów , lecz nie jest to pewne czy przepływ nasienia będzie przywrócony a ciąża będzie jak we wcześniejszych przypadkach. Prawdopodobieństwo sukcesu może być bardzo zależne od indywidualnych okoliczności, włączając w to czas jaki upłynął od dnia wykonania wazektomii. Jeżeli poważnie rozważamy wykonanie wazektomii, to najlepiej przyjąć zasadę że będzie to trwała zmiana. Kliniczne zalecenie to oddanie nasienia do banku nasienia. Np.: w USA wykonuje się 5% rewazektomii, a główną przyczyną są rozwody i nowy partner.

Czyli jednak moze byc to byc nieodwracalny zabieg, koszt w PL wysoki skoro jest od razu mowa o kredycie, potem jesli zachce Ci sie dziecka koszt jest ogromny , czy to reoperacji czy chocby sztucznego zaplodnienia-
A gdzie przyjemnosc z "robienia dziecka" i czy myslisz ze partnerka mloda chcaca zalozyc rodzine juz na wstepie bedzie miala taki ambaras,
Inna rzecz - cala rzecz w klinice trwa 60 minut z rozmowa przed i po, Za takie pieniadze dosyc kosztowna ta godz z lekarzem,

Jest to dobra metoda owszem ale dla dojrzalego czlowieka, ktory ma juz rodzine, lub nie chce rozsiewac choroby np genetycznej
Dla 21-latka jest za radykalna- nawet jesli masz mysli samobojcze to trzeba bylo pojsc do psychiatry lub psychologa ewentualnie uzywac dwoch kondomow na raz z pieprzem kajenskim pomiedzy, zawsze bedziesz wiedzial gdy ktorys z nich peknie.

Jednak tutejsze metody bardziej mnie przekonuja, wole kilkugodzinny wywiad, badania zrobione przed , potem tez przez kolejne 3 miesiace, i przedewszystkim to ze nie jest to tak latwo dostepne dla kazdego.
"Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer MSN MessengerNumer gadu-gadu

Post #7 Ocena: 0

2010-06-01 20:44:58 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

agnieszka32

Post #8 Ocena: 0

2010-06-01 20:56:43 (15 lat temu)

agnieszka32

Kobieta

Z nami od: 13-04-2009

No to i ja powiem parę słów na temat.....życie koryguje niektóre nastawienia i zdania ..tak było w przypadku moich znajomych .Mieli dwójkę wspaniałych dzieci on w końcu podał się zabiegowi bo dwójka w naszych czasach to ponoć dość szczęścia :)I zaczęły się kłopoty młodsze dziecko zaczęło chorować (możemy sobie wyobrazić rozpacz rodziców)maluszek ma białaczkę ...umiera ...rodzina próbuje się podnieść ,ciężko lekarze psychologowie rodzina wszyscy radzą kolejne dziecko..........

Zabieg nie odwracalny.....sztuczne zapłodnienie cóż nie donosiła ciąży rodzina nie wytrzymuje presji rozpada się :(Smutne to ale prawdziwe ......

Więc na pewno sprawa zabiegu musi być dobrze przemyślana ....życie bywa nie przewidywalne niestety
Legenda o smoku uczy tego ...żeby nie brać się za byle barana:))))))))))

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

midian25

Post #9 Ocena: 0

2010-06-01 21:30:02 (15 lat temu)

midian25

Konto usunięte

Toć to nic innego,tylko reklama jakiegoś gabinetu w Polsce,gdzie za ciężkie pieniądze zrobią zabieg każdemu kto zapłaci,bez żadnego zapytania o dzieci,rodzinę...
Mimo,że w UK są niby takie barbarzyńskie warunki,jednak ktoś się tym człowiekiem zainteresuje,wypyta dokładnie o posiadane potomstwo,odeśle do ponownego przemyslenia,doradzi lub odradzi.
A w Polsce co?Pomimo,że kodeks tego zabrania,za pieniążki da się zrobić i nikt nikogo o nic nie pyta.
Podsumowując,słyszałam,że na Słowacji,nie dość,że taniej,to o niebo lepiej wygląda opieka przed i po zabiegu,oczywiście,porównując do polskiego serwisu.

Ps.jeżeli ktoś ma mysli samobójcze na samą mysl o wpadce,proponowałabym abstynencję seksualną lub wizytę u psychologa

[ Ostatnio edytowany przez: midian25 01-06-2010 21:35 ]

"Gotta move out! Keep him at bay kurrrde"

Do góry stronyOffline

CabanNadbaltyck

Post #10 Ocena: 0

2010-06-01 22:03:14 (15 lat temu)

CabanNadbaltycki

Mężczyzna

sluchajcie, naprawde nie rozumiem waszego nastawienia. uwazacie ze lepiej zebym zabil dziecko? partnerke? siebie? zebym skonczyl w psychiatryku albo wiezieniu? po co skoro zycie moze byc naprawe zajebiste i proste o ile tylko bedziemy wszyscy zyli tak jak sami tego chcemy. od zawsze odczuwalem nieodparte obrzydzenie do rodzicielstwa i utraty wolnosci i za sprawa jednego super lekarza udalo mi sie pozbyc najwiekszego zmartwienia w zyciu. nawet nie poraficie sobie wyobrazic co sie dzialo wczesniej....

pozatym kurde! jakbym wpadl to byscie wymagali zebym placil alimenty na bachora cale zycie, krytykowali mnie i moja postawe, i w ogole wszystko. do cholery, po to jest antykoncepcja zeby ja wykorzystywac! a nie ze z jednej strony mi zabronicie zabiegu ktory jest najskuteczniejsza metoda, a jak inne metody zawioda to bedziecie mi kazali bulic na bachora. takiego wala! az boje sie pomyslec co by bylo gdyby nie bylo w polsce dr siwika. mysle ze obcnie juz bym nie zyl. a jesli bym zyl to bylo by to zycie naprawde do dupy. jak macie watpliwosci co do slusznosci zabiegu to poczytajcie wypowiedzi z tamtego tematu, jak i innych forow. www.bezdzieci.pl - tez polecam.

a mowia ze uk to tolerancyjny kraj lol. w polsce znacznie rzadziej z takimi komentarzami sie spotykalem. promuje wazektomie jak tylko moge bo uwazam ze 2500zl za zabieg to smieszne pieniadze i czuje na sobie wrecz dlug wdziecznosci ktorego pewnie nigdy nie uda mi sie splacic. wiem jedno - chce byc osoba jaka sam chcialbym spotkac w internecie zanim udalo mi sie znalesc informacje o wazektomii w polsce. sluze wszystkim poradami i wlasnymi doswiadczeniami. zachecam do tej metody gdyz ze wszystkich mi znanych ta jest najbardziej niesamowita i nie dajaca o sobie znac.

co do opieki po zabiegu to jest ona na najwyzszym poziomie. korekty darmowe az do skutku, a zdarza sie ze zaraz po zabiegu moze dojsc do rekanalizacji, gdzies tak po pol roku od zabiegu efekt antykoncepcyjny jest juz najlepszy :). tym bardziej ciesze sie ze wazektomie udalo mi sie wykonac tak wczesnie bo dzieki temu mam znacznie wiecej czasu by sie nacieszyc niczym nie ograniczonym seksem (jakos moja wazektomia nie przeszkadzala zadnej mojej partnerce, a nigdy tego nie ukrywam, tym bardziej ze wazektomia spelnia swoja role wlasnie w stalych zwiazkach gdzie mamy pewnosc co do zdrowia partnera). kobiet ktore nie chca miec dzieci jest naprawde cala masa. nie rozumiem po co mialbym zyc w celibacie do nie wiem.. 40stki? zeby jacys moralisci mogli upewnic sie co do dojrzalosci mojej decyzji. ja mam to gdzies. po to czlowiek staje sie pelnoletni zeby decydowac o sobie i co to a kretynizm zeby czlowiek 18letni mogl pojechac na wojne i zginac bez sensu a nie mogl decydowac o swojej plodnosci? to zakrawa o zniewolenie i komune.

Do góry stronyOffline

Strona 12 z 23 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 11 | 12 | 13 ... 21 | 22 | 23 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,