|
---|---|
olka8922 | Post #1 Ocena: 0 2010-10-03 12:41:41 (15 lat temu) |
Z nami od: 08-09-2008 Skąd: kettering |
Witam! od kiedy przyjechalam do Anglii zmagam sie z ciaglymi zapaleniami ukladu moczowego.ostre zapalenia cewki moczowej,pecherza moczowego,grzybica,podrazione jelita od antybiotykow... mam to jakies 2,5roku.bylam w Polsce na leczeniu,ale tuz po powrocie do Anglii wszystko sie spowrotem zaczelo.w Anglii biore antybiotyk,tydzien jest spokoj a pozniej w kolko to samo.mam biale,lepkie uplawy o b.ostrym zapachu (cos jak np.ocet).zaczelam czytac na necie o gronkowcu w pochwie... czy miala to ktoras z Was?jestem zalamana tymi nawrotami chorob i lekarzami ktorzy nic nie potrafia mi wykryc :/
Dziecko nie umiera, tylko zmienia datę swych narodzin...
Maluszek [*]
|
vitaclub | Post #2 Ocena: 0 2010-10-05 12:47:02 (15 lat temu) |
Z nami od: 07-11-2008 |
Nie wiem lae na gronkowca mozesz sprobowac: http://www.zielonaapteka.co.uk/product_info.php?products_id=56
Bardzo efektywny. A to co masz moze byc po prostu grzybica. Polecam http://www.zielonaapteka.co.uk/product_info.php?products_id=111 w kuracji oczyszczajcej http://www.zielonaapteka.co.uk/information.php?info_id=13 Polecam alive
|
kik1976 | Post #3 Ocena: 0 2010-10-05 12:56:44 (15 lat temu) |
Z nami od: 30-08-2006 Skąd: Neverland |
a moze znajdz przyczyne tego, to chyba bedzie bardzien skuteczne, wyeliminowac zrodlo.
Actus hominis non dignitas iudicentur ..
|
vitaclub | Post #4 Ocena: 0 2010-10-05 15:07:47 (15 lat temu) |
a zrobilas wymaz i badania laboratoryjne?
alive
|
olka8922 | Post #5 Ocena: 0 2010-10-05 18:21:25 (15 lat temu) |
Z nami od: 08-09-2008 Skąd: kettering |
mialam robionych 7wymazow z pochwy, na chlamydie trachomatis, na grzybice, na pasozyty (tylko ze na pasozyty w czerwcu 2009r.) ogolnie to byla raz sytuacja taka, ze zrobili mi wymaz z pochwy i wszystko wyszlo w normie, a nastepnego dnia polecialam do Polski bo mialam juz wykupiony bilet i byla wizyta u gina i wymaz a w nim slady grzybow.widzialam Paraprotex na aptece w Anglii, ale skoro nie mam pewnosci ze mam gronkowca to chyba nie oplaca sie kupowac tym bardziej ze to ksoztuje kolo 30f i to zwykly suplement diety... czy Wy tez macie takie problemy z lekarzami (z zalatwieniem jakiegokolwiek wymazu, badania, skanu? :/)
Dziecko nie umiera, tylko zmienia datę swych narodzin...
Maluszek [*]
|
|
|
kik1976 | Post #6 Ocena: 0 2010-10-05 18:28:24 (15 lat temu) |
Z nami od: 30-08-2006 Skąd: Neverland |
poczytaj najpierw co to jest gronkowiec zlocisty, a potem wyklucz przyczyny tego. narazie probujesz leczyc skutek, poznaj przyczyne. jesli mowisz,z e w pl bylo ok, a tu znowu, to zastanwo sie dlaczego.
jesli masz faceta, to niech on tez sie przebada. ja tu nei mam problemow z lekarzami. tylko trzeba im konkretnie powiedziec o co biega. [ Ostatnio edytowany przez: kik1976 05-10-2010 18:29 ] Actus hominis non dignitas iudicentur ..
|
vitaclub | Post #7 Ocena: 0 2010-10-06 11:27:06 (15 lat temu) |
Paraprotex jest na grzybice infekcje bakteryjne. dziala naprawde dobrze.
Na gronkowca jest OxyMax. Mozesz zrobic wymaz pod wzgledem tej bakterii. Tylko popros o to lekarza. Infekcja gronkowca w pochwie przewaznie charakteryzuje sie obecnosci wypryskow i wrzodowatych zmian. Moze pojawic sie ropa. Jets zapalenie (blony sa cieple/gorace w dotyku, czerowne). Wiec tak naprawde mysle ze to pewnie grzybica lub infekcja bakteryjna. Ta druga charakteryzuje sie bialawymi uplawami, ktore maja ostry zapach. Niektorzy mowia ze taki "rybi". Jesli jest to infekcja bakteryjna w przeciwienstwie do grzybicy nie pojawia sie tak czesto zaczerwienienie i swedzenie. Zly zapach moze sie nasilac po wspolzyciu. Zrob testy tutaj i zobaczysz co wyjdzie. Opisz lekarzowi dokladnie wszytskie znaki i symptomy. Kiedy sie nasila, jaki ma zapach, kolor, konsystencje itp. Moze wysla badania do laboratorium i tam zrobia specjalny test na najlepszy antybiotyk jaki na to dziala. Zapytaj o to lekarza. Nie ma sie po co szprychowac antybiotykami, ktore na ta infekcje nie dzialaja. A i dodaj ze Ci to Baaaaaaaaaaaaardzo przeszkadza w normalnym zyciu. alive
|
Ambitna | Post #8 Ocena: 0 2010-10-06 13:52:39 (15 lat temu) |
Z nami od: 03-12-2007 Skąd: Hereford |
jesli to grzybica to dobrym produktem jest krem clotrimazolum - mozna go kupic i w UK i w Polsce - a takze w UK canistan duo (jakos tak). Ten pierwszy krem jest do stosowania zewnetrznego, ale wiem ze moje znajome uzywaja go do tych intymnych miejsc dwa razy dziennie przez okolo tydz do poltora od wystapienia objawow.
W Anglii klimat jest bardzo wilgotny, wiec grzyb jest prawie wszedzie nawet jak go nie widzimy, a z tego co opisujesz wydaje mi sie ze masz po prostu grzybice. Jako osoba wrazliwa powinnas zachowac szczegolna ostroznosc-czesto prac recznik, ktory uzywasz do wycierania, czesto zmieniac posciel, a takze dobrze by bylo by Twoj partner zachowal dodatkowa ostroznosc i ekstra higiene przed zblizeniem. Branie antybiotykow i jedzenie potraw zasadowych moze nasilic infekcje. Naturalny poziom pH w pochwie jest na stronie kwasowej, biorac antybiotyki zaburzasz ta rownowage i pH przechodzi na strone zasadowa, stad infekcje. Nie napisalas czy tym uplawom towarzyszy ostre swedzenie, bo to jest jeden z glownych objawow grzybicy. |
Ambitna | Post #9 Ocena: 0 2010-10-06 13:59:22 (15 lat temu) |
Z nami od: 03-12-2007 Skąd: Hereford |
A tak dla informacji:
MRSA stands for meticillin-resistant Staphylococcus aureus, which is a common skin bacterium that is resistant to a range of antibiotics. The symptoms of an MRSA infection will depend on what part of the body is infected. MRSA can infect a range of body tissues and organs. Skin infection Most Staphylococcus aureus (SA) infections are skin infections, including: * boils (infection of the hair follicles), * abscesses (pockets of pus under the skin), * styes (infection of the eyelid glands), * carbuncles (large pus-filled lumps under the skin), * cellulitis (infection of the deep layer of the skin and the fat and tissues that lie beneath), and * impetigo (a highly contagious skin infection that produces blisters). Bloodstream infection If MRSA bacteria enter into the bloodstream from your skin, they can affect almost any part of the body. They can cause: * septicaemia (blood poisoning), * septic shock (widespread infection of the blood that leads to a fall in blood pressure and organ failure), * septic arthritis (severe joint problems), * osteomyelitis (bone marrow infection), * abscesses deep within the body, * meningitis, * pneumonia, or * endocarditis (infection of the heart lining). |
vitaclub | Post #10 Ocena: 0 2010-10-07 21:24:51 (15 lat temu) |
|