MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Operacja wymiany stawu biodrowego

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

kasiaartur93

Post #1 Ocena: 0

2012-02-01 10:27:36 (13 lat temu)

kasiaartur93

Kobieta

Z nami od: 01-02-2012

Witam wszystkich.Mam pytanie i w zwiazku z tym potrzebuje pomocy.Czy ktos mial juz taka operacje tutaj w Anglii ? Poniewaz ja oczekuje na calkowitá wymiane stawu biodrowego i prawde mówiac potrzebuje kogos,kto udzieli mi jakichkolwiek informacji,czy po takim zabiegu tutaj w Anglii mozna sie starac o cos takiego jak renta w Polsce, i wogóle jak sie czujecie po takiej operacji ?Strasznie wrécz panicznie sie jej boje ! Z góry dzieki za pomoc.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

mlody_leszczyk

Post #2 Ocena: 0

2012-02-01 12:22:20 (13 lat temu)

mlody_leszczyk

Mężczyzna

Z nami od: 03-06-2010

Ja nie miałem tego. Ale jeden facet u mnie w pracy miał. Najpierw zrobili mu jedną stronę, a po roku drugą. Po operacji nie było go w pracy kilka tygodni. Teraz już nawet w balecie mógłby zatańczyć, tak dobrze się czuje mimo, że ma ponad 70lat.

Aha, żeby dostać rentę w polsce to trzeba mieć zapłacone 5 lat składek do ZUS. Ja 10 lat temu byłem 18msc na rencie. Wypłatę samą w sobie miałem niską, więcej szef płacił w postaci premii. Więc i renta była mizerna.

[ Ostatnio edytowany przez: mlody_leszczyk 01-02-2012 12:30 ]

Do góry stronyOffline

alamalam

Post #3 Ocena: 0

2012-02-01 18:03:25 (13 lat temu)

alamalam

Kobieta

Z nami od: 13-03-2011

Znam 1 osobe (angielke 77 lat) jest po operacji 1 biodra, miala robione 5 lat temu i to biodro nie sprawia jej problemów.Nie wiem jak przebiegała rehabilitacja, bo jeszcze dla niej nie pracowałam. Teraz czeka na operacje 2 biodra.
Mam tez znajomego (82lata) który miał robiona operacje stawu kolanowego w tym samym szpitalu i przez tego samego lekarza. Facet poszedł w poniedzialek na operacje, a w piątek był juz w domu. Chodzil. Przez kilka tyg mial spuchnietą noge, bral srodki przeciwbólowe. W miesiac po operacji facet chodzi nawet bez laski:-o . A co najciekawsze, obie te operacje wykonywał polski lekarz:-D. Mysle, ze jak ludzie w takim zaawansowanym wieku robia sobie operacje i dochodza po niej w szybkim tempie do zdrowia, to Ty nie masz sie czego bac i obawiac. Głowa do góry, nie mysl tyle;-) bedzie dobrze.

Do góry stronyOffline

kasiaartur93

Post #4 Ocena: 0

2012-02-02 17:39:33 (13 lat temu)

kasiaartur93

Kobieta

Z nami od: 01-02-2012

Z calego serca dziekuje za podtrzymanie mnie na duchu.Jestem pelna wiary ze wszystko bedzie dobrze i ze jeszcze pobiegam po tym ;naszym; Londynie.Pozdrawiam Cie serdecznie.Kasia

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,