Cytat:
2013-03-21 11:19:22, leonka napisał(a):
Koszt zależy gdzie, u mnie to 500 założenie i 50 wizyta co miesiąc, przez 18 miesiecy. Dochodzi koszt czyszczenia, zdjęcia x-ray, usunięcie zębów ;jak trzeba) i potem retainer 60 każdy.
Dangerous girl: efekty powinnas widzieć po pierwszej wizycie i to szybko... U mnie była różnica już na drugi dzień po pierwszej zmianie drutow. Także poczekaj... Żałować nie będziesz na pewno, choć na początku to koszmar. Potem boli mniej i mniej.
co do kosztow to roznie bywa...
zalezy od wady...
Ale ja chyba robie tam gdzie ty robilas w ODL, tak?
u mnie to jest kupa kasy, gdyby bylo tylko tak, 5 stowek i potem wizyty to nie ma problemu. juz dawno bym miala.
Ja na pierwszej wizycie zaplacilam 20f, na drugiej 80- dokumentacja(zdjecia itd), 50- czyszczenie, trzeba bylo dwa zeby poprawic, bo poprzednia dentystka spieprzyła robote czyli 160f( za dwa). druga wizyta, zakladanie apartu (czyli 700, gora porcelanowe, dol metalowy). Kolejna wizyta, juz jutro, dwa zeby do wyrwania 80f, podkrecanie 50. NA kolejnej wizycie, bede miala dwa implanty wkrecone, zeby te zęby co zostaly z tylu sie nie przesuwaly, tylko te z przodu, w miejsce gdzie zostaly wyrwane dwa zeby, dwa implanty koszt 300f.Plus wizyta za podkrecenie aparatu 50f. podliczajac w ciagu 3 miesiecy wydam 1490f. no i oczywiscie dalej bede musiala placic za kazda wizyte przez dwa lata 50f. Och niech te efekty zaczna byc juz widoczne...
![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif )
Mam nadzieje Leonka ze bedzie tak jak mowisz, to bedzie jakas motywacja chociaz