MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Implant stomatologiczny czy most z porcelany.

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

sizematters

Post #1 Ocena: +1

2016-03-02 15:43:13 (9 lat temu)

sizematters

Mężczyzna

Z nami od: 02-03-2016

Cały czas zastanawiam się jak uzupełnić brakujące żeby i na prawdę nie wiem co mam już myśleć, dlatego zakładam temat na forum może tu będę miał inne myślenie.
Chodzi o 3 ubytki w górnej części szczęki boczne zęby widziane przy uśmiechu jak się je ma :-] Wiem że jeżeli chodzi o pieniądze to mosty są znacznie tańsze niż implant stomatologiczny. Implant stomatologiczny mocniejszy trwalszy ale i występuję ryzyko komplikacji. Można w niektórych klinikach spłacać w ratach co jest dosyć ciekawe. Mosty porcelanowe są tańsze i szybciej się je montuje. Mam kolegów co mają mosty i nie narzekają. Mi dentysta też nie polecał mostów bo to się wiąże z piłowaniem sąsiednich zębów i z tego powodu obawiam się mostu z porcelany. Dentysta wspominał że może się pod dziąsłami zbierać resztki jedzenia co będzie powodowało smrodek.
Z miłą chęcią poczytam wypowiedzi posiadaczy implantów czy koron czy mostów porcelanowych, jak również inne wskazówki mówiące za i przeciw danej metodzie.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

AliceFromThePal

Post #2 Ocena: 0

2016-05-06 23:56:57 (9 lat temu)

AliceFromThePalace

Kobieta

Z nami od: 06-05-2016

Ja juz sama nie wiem co robic z tymi zebami...sa dni, ze mysle o nich non stop...niby tragicznie nie jest..ale jak sie zapomne i usmiechne te swoja jape to *CRAZY*... Mam do wyrwania 2 zeby z boku i korzen z drugiej strony...wszystko u gory.. ale nie moge tego wyrwac dopoki nie bede miala kasy na wstawienie czegos zaiast moich zabkow..niestety jak bedzie brakowalo tych zebow to bedzie to widac nawet podczas rozmowy... wstyd...no, ale w Polsce nie bylo pieniedzy na zycie, a coz dopiero na fanaberie w stylu: leczenie zebow :-] ....wymyslilam sobie, ze chyba poprosze o zrobienie takich wkladanych protezek na te zeby (a raczej w miejsce gdzie one powinny byc), a po czasie jak bede miala wiecej kasy to zrobie to na solidnie..czyli implanty czy cos tam...w wielu gabinetach mozna rozlozyc platnosc na raty, ale ja poki co nie moge sobie na to pozwolic...a usmiech trzeba w koncu naprawic...i samopoczucie przede wszystkim...

Pozdrawiam i przy okazji witam sie, bo jam nowa na tem zacnem forum *BRAVO*

Do góry stronyOffline

no_wayy

Post #3 Ocena: 0

2016-05-07 00:21:44 (9 lat temu)

no_wayy

Mężczyzna

Z nami od: 28-01-2007

Ubytki to nie tylko wygląd, ale szybsze ścieranie się sąsiednich zębów, które muszą więcej "pracować".
Ja jestem w trakcie zakładania dwóch implantów w Polsce. Jak na razie bez komplikacji... :-)

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWW

AliceFromThePal

Post #4 Ocena: 0

2016-05-08 00:57:52 (9 lat temu)

AliceFromThePalace

Kobieta

Ja nie mam mozliwosci zeby "utknac" w Polsce na dluzej... no i koszt ogromny...

Do góry stronyOffline

violettaphotogr

Post #5 Ocena: 0

2016-05-08 01:01:40 (9 lat temu)

violettaphotography

Kobieta

Z nami od: 21-01-2014

Cytat:

2016-05-06 23:56:57, AliceFromThePalace napisał(a):
Ja juz sama nie wiem co robic z tymi zebami...sa dni, ze mysle o nich non stop...niby tragicznie nie jest..ale jak sie zapomne i usmiechne te swoja jape to *CRAZY*... Mam do wyrwania 2 zeby z boku i korzen z drugiej strony...wszystko u gory.. ale nie moge tego wyrwac dopoki nie bede miala kasy na wstawienie czegos zaiast moich zabkow..niestety jak bedzie brakowalo tych zebow to bedzie to widac nawet podczas rozmowy... wstyd...no, ale w Polsce nie bylo pieniedzy na zycie, a coz dopiero na fanaberie w stylu: leczenie zebow :-] ....wymyslilam sobie, ze chyba poprosze o zrobienie takich wkladanych protezek na te zeby (a raczej w miejsce gdzie one powinny byc), a po czasie jak bede miala wiecej kasy to zrobie to na solidnie..czyli implanty czy cos tam...w wielu gabinetach mozna rozlozyc platnosc na raty, ale ja poki co nie moge sobie na to pozwolic...a usmiech trzeba w koncu naprawic...i samopoczucie przede wszystkim...

Coz za ekshibicjonizm...
#Violujemy

Do góry stronyOffline

no_wayy

Post #6 Ocena: 0

2016-05-08 01:21:28 (9 lat temu)

no_wayy

Mężczyzna

A kto ma? Co urlop to robię. Pomiędzy kolejnymi etapami i tak czasami kilka miesięcy przerwy musi być.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWW

jermako

Post #7 Ocena: 0

2016-05-08 20:26:03 (9 lat temu)

jermako

Mężczyzna

Z nami od: 13-11-2005

Sizematters,to trzyminutowe video powinno skutecznie zniechcecic Cie do mostow;)

https://www.youtube.com/watch?v=ZWwWWhor0nw

Do góry stronyOffline

Strona WWWNumer AIMNumer SkypeNumer gadu-gadu

RobertNY

Post #8 Ocena: 0

2016-05-08 20:54:59 (9 lat temu)

RobertNY

Mężczyzna

Z nami od: 28-10-2014

Cytat:

2016-05-07 00:21:44, no_wayy napisał(a):
Ubytki to nie tylko wygląd, ale szybsze ścieranie się sąsiednich zębów, które muszą więcej "pracować".
Ja jestem w trakcie zakładania dwóch implantów w Polsce. Jak na razie bez komplikacji... :-)

Jaki jest pełny koszt 1 implantu w PL?

Do góry stronyOffline

no_wayy

Post #9 Ocena: 0

2016-05-08 23:57:22 (9 lat temu)

no_wayy

Mężczyzna

Cytat:

2016-05-08 20:54:59, RobertNY napisał(a):
Cytat:

2016-05-07 00:21:44, no_wayy napisał(a):

Jaki jest pełny koszt 1 implantu w PL?

U mnie w rodzinnym mieście (Olsztyn) jakieś 4.5k PLN

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWW

AliceFromThePal

Post #10 Ocena: 0

2016-05-11 21:26:39 (9 lat temu)

AliceFromThePalace

Kobieta

Cytat:

2016-05-08 01:01:40, violettaphotography napisał(a):
Cytat:

2016-05-06 23:56:57, AliceFromThePalace napisał(a):

Coz za ekshibicjonizm...

Moze szczerosc tak zwyczajnie...rozumiem, ze dla wielu ludzi nadal istnieja tematy tabu i udawanie, ze jest sie idealnym...Ja nie jestem :-)

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,