MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Stomatolog problem

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

MarcinTakiSobie

Post #1 Ocena: 0

2016-04-30 22:39:07 (9 lat temu)

MarcinTakiSobie

Mężczyzna

Z nami od: 17-04-2016

Od mniej wiecej 1,5 roku lecze zeby na NHS, w sumie przez ten czas 4 zeby (za dwa doplacalem do bialego wypelnienia). Ostatnio meczyly mnie stany podgoraczkowe, bol dziasla etc. poszedlem wiec prywatnie do polskiego dentysty ktory po zrobieniu przeswietlenia byl mocno zdumiony tym co zobaczyl. Twierdzi ze wszystkie zeby 'leczone' przez mojego poprzedniego dentyste sa zrobione zle, wypelnienia nie sa szczelne, powietrze w zebie pod wypelnieniem itp. Nie jestem lekarzem ale patrzac na zdjecie rentgenowskie od razu widac ze cos tam nie gra... Co moge zrobic w takiej sytuacji? Reklamacja? Zgloszenie do jakiejs instutucji ktora nadzoruje prace dentystow? Nie sadze zeby polski dentysta ktory dokonal tego odkrycia chcial mnie naciagnac, sam nawet zaproponowal ze moze lepiej poleciec do Polski i tam uporac sie z tym problemem ze wzgledu na wysokie koszty kanalowego leczenia w UK.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

jermako

Post #2 Ocena: 0

2016-05-01 06:42:49 (9 lat temu)

jermako

Mężczyzna

Z nami od: 13-11-2005

"Hold your horses" jak to mowia tutaj;)

Leczenie kanalowe (ktore,wnioskujac z Twojego opisu,powinienes sobie teraz zafundowac) to na 99% konsekwencja glebokosci ubytku,ktory dentysta zastal 1,5 roku temu a nie powiklanie jego leczenia.
Na Twoim miejscu wrocilbym do pierwszego dentysty i poprosil o kanalowke na NHS za £54
Prawdopodobnie tylko jeden zab z czterech leczonych byl przyczyna bolu.
Pozostale zostaw,bo wydaje mi sie,ze okaze sie za 5-10 lat,ze mimo,ze byly nieszczelne nadal spelniaja swoja funkcje i nie sprawiaja klopotow;)

Do góry stronyOffline

Strona WWWNumer AIMNumer SkypeNumer gadu-gadu

kik1976

Post #3 Ocena: 0

2016-05-01 11:58:23 (9 lat temu)

kik1976

Kobieta

Z nami od: 30-08-2006

jeramko, chyba zartujesz...nieprawidlowe wypelnienie moze skonczyc sie usunieciem zeba, albo i sasiednich rowniez. mialam wlasnie taka sytuacje, wszystko bylo pieknie, dopoki plaba nie wypadla i okazalo sie, ze zeby z wierzchu wygladaja pieknie, a korzenie do wyrzucenia...
Actus hominis non dignitas iudicentur ..

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2016-05-01 17:47:31 (9 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

MarcinTakiSobie

Post #5 Ocena: 0

2016-05-02 12:12:55 (9 lat temu)

MarcinTakiSobie

Mężczyzna

Odwiedzilem mojego dentyste na NHS i stwiedzil ze zab nie nadaje sie do leczenia kanalowego i trzeba wyrwac. Moze nie ma czasu albo nie chce mu sie robic leczenia kanalowego... Czy z waszych doswiadczen wynika ze dentysci robia leczenie kanalowe na NHS? Wiem ze powinni ale...

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2016-05-02 12:15:02 (9 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

BlackJack

Post #7 Ocena: 0

2016-05-02 12:41:22 (9 lat temu)

BlackJack

Kobieta

Z nami od: 09-09-2011

Cytat:

2016-05-02 12:12:55, MarcinTakiSobie napisał(a):
Odwiedzilem mojego dentyste na NHS i stwiedzil ze zab nie nadaje sie do leczenia kanalowego i trzeba wyrwac. Moze nie ma czasu albo nie chce mu sie robic leczenia kanalowego... Czy z waszych doswiadczen wynika ze dentysci robia leczenie kanalowe na NHS? Wiem ze powinni ale...
. Kazdy dentysta zatrudniony na NHS powinien robic kanalowe leczenie ale niestety nie kazdy potrafi zrobic to dobrze, nie kazdemu sie chce bo to duzo pracy a zarobek niewielki. Najlepiej poszukaj innego stomatologa

Do góry stronyOffline

MarcinTakiSobie

Post #8 Ocena: 0

2016-05-02 14:19:22 (9 lat temu)

MarcinTakiSobie

Mężczyzna

Cytat:

2016-05-02 12:15:02, bhambyk napisał(a):
Marcinku a dlaczego nie pojdziesz do innego dentysty na NHS?

Mam umowiona wizyte u innego dentysty na NHS ale dopiero na piatek

Do góry stronyOffline

jermako

Post #9 Ocena: 0

2016-05-03 19:10:07 (9 lat temu)

jermako

Mężczyzna

Z nami od: 13-11-2005

Cytat:

2016-05-02 12:12:55, MarcinTakiSobie napisał(a):

Jesli nie nadaje sie do leczenia to obaj dentysci powinni podac podobne przyczyny ewentualnego niepowodzenia (np.zbyt gleboki,poddziaslowy ubytek,zakrzywienie kanalow,duza zmiana okolowierzcholkowa,brak zeba przeciwstawnego itp.)

Nie mow temu drugiemu,ze poprzedni dentysta chcial go usunac.
Poczekaj az oceni zdjecie.
Jesli poda Ci przekonujacy powod,dla ktorego nalezy zab usunac to uwazam,ze powinienes sie na to zgodzic.

Do góry stronyOffline

Strona WWWNumer AIMNumer SkypeNumer gadu-gadu

Awa

Post #10 Ocena: 0

2016-05-05 13:00:07 (9 lat temu)

Awa

Z nami od: 02-08-2006

Cytat:

2016-05-02 12:41:22, BlackJack napisał(a):
Cytat:

.
. Kazdy dentysta zatrudniony na NHS powinien robic kanalowe leczenie ale niestety nie kazdy potrafi zrobic to dobrze, nie kazdemu sie chce bo to duzo pracy a zarobek niewielki. Najlepiej poszukaj innego stomatologa

Potwierdzam - chodze prywatnie, bo niestety w moim rejonie nie ma miejsc do dobrego dentysty NHS i w obydwu przypadkach leczenia kanalowego moj dentysta odsylal mnie do kolegi-specjalisty. Nawet sie troche 'poklocili' nad moja glowa co do postepu leczenia. Specjalizacja to specjalizacja, nie ma co udawac, ze jest sie jednakowo dobrym we wszystkim.
I jak to ktos powiedzial - 'Gdy sobie pomysle, jakim ja jestem inzynierem, to boje sie pojsc do lekarza...'.
Awa

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,