Str 3 z 4 |
|
---|---|
Adacymru | Post #1 Ocena: 0 2019-05-24 11:20:35 (6 lat temu) |
Konto usunięte |
Ja kupiłam na ichemia płyn za 33zł drugi, wcześniej była okazja za 27zł, udało mi się sól fizjologiczna zdobyć i wydaje się mieszanką być bardzo wydajna.
Ada
|
gosian | Post #2 Ocena: 0 2019-05-24 12:23:25 (6 lat temu) |
Z nami od: 06-09-2007 Skąd: z domku.... |
![]() Cytat: 2019-05-24 11:20:35, Adacymru napisał(a): Ja kupiłam na ichemia płyn za 33zł drugi, wcześniej była okazja za 27zł, udało mi się sól fizjologiczna zdobyć i wydaje się mieszanką być bardzo wydajna. I płyn ma też takie dobre działanie? Jak długo już używasz? Mieszanka 50% na 50%? [ Ostatnio edytowany przez: gosian 24-05-2019 12:28 ] Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.
|
Adacymru | Post #3 Ocena: 0 2019-05-24 15:20:32 (6 lat temu) |
Konto usunięte |
Ja zrobiłam 60% mieszankę i wcieralam w miejsce gdzie skaleczylam na kciuki i od miesiąca nie mogło się zagoić. Po 3 dniach widziałam drastyczna poprawę, a zagubienie pod skórą prawie zniknęło. Szwagier smaruje stawy w ramionach, ale dopiero zaczął i o efektach jeszcze nie mówi. Mieszanka wchłania się bardzo szybko. Teraz zamowilismy więcej bo suostrzenica kolano rozłożył na swoim weselu, tzn odmówiła się poprzednia kontuzja i zapalenie jakieś. Docierał ta mieszankę, żeby pogłębić też działanie preparatu jaki ma od lekarza, bo wyczytałam że to pomaga głębiej przeniknąć innym środkom.
Ada
|
karjo1 | Post #4 Ocena: 0 2019-05-24 16:25:54 (6 lat temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Gosian, wczesniej podrzucalam link do sklepu internetowego iChemii, gdzie i cena dobra i srodek bez zarzutu, czysty.
Trudno znalezc w aptekach, bo nie jest to uznane jako lek, ale odczynnik chemiczny (takie pl prawodawstwo). Zel ma pewnie inny sklad, DMSO moze byc srodkiem pomocniczym/nosnikiem, dlatego trudno brac pod uwage rozcienczanie juz gotowego leku. Z relacji i obserwacji, na skaleczenia dziala szybko, nie wymaga dlugotrwalych aplikacji. Przy problemach stawowych z racji ograniczonego dostepu i rodzaju kontuzji to z reguly idzie w tygodnie. Warto zaczac ze slabszym stezeniem i poobserwowac reakcje. |
gosian | Post #5 Ocena: 0 2019-05-24 17:58:38 (6 lat temu) |
Z nami od: 06-09-2007 Skąd: z domku.... |
Ok, dzięki.
Zakręcona ostatnio jestem karjo, przepraszam. Wlasnie doczytalam. Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.
|
|
|
adamdrang | Post #6 Ocena: 0 2019-05-24 18:32:47 (6 lat temu) |
Z nami od: 05-11-2013 Skąd: Norfolk |
mozna to pić (b słaby roztwór), krople na rany, zapalenia w jamie ustnej, jak i podaje się to dozylnie (odpowiedni roztwór i w klinice). działanie silnie przeciwzapalne.
co do wody - ja wiem tylko o destylowane. smarując skóre - trzeba uwazac - skóra po umyciu, zadnych kremów itp, delikatnie i dokładnie wysuszona. sprzedawane w Polsce w sklepach chem lub laboratoryjnych "trzebać nam było szukać nowego wroga jak tu pod bokiem znalazł się stary?"
|
karjo1 | Post #7 Ocena: 0 2019-05-24 18:37:22 (6 lat temu) |
Akurat do picia czy podania dozylnego bym nie doradzala.
Juz byl wypadek dosc glosny w Poznaniu. Nie wiadomo, na ile sie nalozyly rozne substancje i pomysly na leczenie, ale nie bylabym taka odwazna,tym bardziej, ze nie znam nikogo, kto by probowal - zwykly rozsadek odradza. |
adamdrang | Post #8 Ocena: 0 2019-05-24 22:05:49 (6 lat temu) |
Z nami od: 05-11-2013 Skąd: Norfolk |
dlatego piszę, że dożylnie, w wyspecjalizowanej klinice,
a pić - roztwór (odpowiednie stężenie) - nic sie złego nie dzieje. Ad Poznania - siegnij głębiej - kobieta po piątym (!)podaniu i leczeniu szpitalnym źle skończyła. Pierwsze 4 wlewy nic złego nie zrobiły. Znam osobę po tym i jest OK. "trzebać nam było szukać nowego wroga jak tu pod bokiem znalazł się stary?"
|
karjo1 | Post #9 Ocena: 0 2019-05-25 16:05:55 (6 lat temu) |
To by musialo byc w UK, w konkretnym przypadku w ramach NHS.
Natomiast dyskutujemy o wykorzystaniu przez przecietnego Kowalskiego, na wlasne potrzeby. Przypominam, ze w Pl nie jest lekiem rejestrowanym i nie jest uzywany w lecznictwie (poza paroma srodkami, gdzie wystepuje jako jeden z wielu skladnikow, nosnik innych substancji). Co do Poznania, do zatrzymania krazenia doszlo w tzw. 'klinice', byla reanimacja w trakcie transportu do szpitala i w szpitalu, niestety nie bylo juz jak ratowac. Czy sugerujesz, ze ratownicy doprowadzili do takiego konca? Pozwole sobie pozostac przy wlasnym zdaniu i oprzec sie na zdrowym rozsadku. |
PannaZMokraGlow | Post #10 Ocena: 0 2019-05-25 16:38:06 (6 lat temu) |
Konto usunięte |
Tu pisza ze DMSO w duzym stezeniu potencjalnie moze spowodowac smierc, a w lecznictwie rekomendowane jest stezenie 25%. Zwieksza dzialanie innych lekarstw, co tez moze byc szkodliwe, a szkoda bo juz chcialam polecac mojej Mamie. Nie stosowac przy cukrzycy, astmie i juz nie pamietam co jeszcze wiec juz daje link
https://www.webmd.com/vitamins-and-supplements/dmso-uses-and-risks |