Str 267 z 268 |
|
---|---|
lalunay | Post #1 Ocena: 0 2013-06-27 20:43:28 (12 lat temu) |
Z nami od: 29-03-2010 Skąd: Gravesend |
Hmmm, ciekawe. No i co z tego? Czyli bedac na tej diecie moj organizm pozbywa sie wody z wszystkich ww czesci ciala tak? Ciekawa teoria... z palca wyssana...
|
ewamik | Post #2 Ocena: 0 2013-06-27 20:47:14 (12 lat temu) |
Z nami od: 30-10-2007 Skąd: London |
Nie. Po prostu na poczatku diety,Twoj organizm pozbywa sie wody. Dopiero po miesiacu-dwoch zsczniesz chudnac
Skopiowalam ponizszy tekst: Etapy zrzucania wagi ![]() Pierwsze dni odchudzania to głównie pozbywanie się wody z organizmu, dlatego efekty początkowe są zawsze większe na początku kuracji. Tłuszcz w większej ilości spalamy dopiero po 13-dniu odchudzania. Rozkład spalania: Etap 1: Przez pierwsze 3 dni diety tracimy 70% wody, 5% białka, 25% tłuszczu Etap 2: Do 13 dnia diety tracimy 19% wody, 12% białka, 69% tłuszczu Etap 3: Między 21 a 24 dniem diety tracimy 15% białka, 85% tłuszczu Etap 4: Od 24 dnia diety tracimy 25% białka, 75% tłuszczu Do zrzucenia wagi potrzeba więc dużo wytrwałości i konsekwencji. Etap pierwszy- szybki spadek masy ciała. Początek odchudzania to jeden z najważniejszych momentów decydujących o powodzeniu naszej diety. Rozpoczynamy więc odchudzanie. Na początku jesteśmy pełne zapału! Nasza gotowość do poświęceń jest bardzo wysoka, cena nie gra roli, byle tylko móc cieszyć się upragnioną sylwetką... Zwykle już w pierwszym tygodniu diety możemy zauważyć jej pierwsze efekty. Tempo odchudzania oczywiście zależy od tego ile jadłyśmy wcześniej i jaką wartość energetyczną ma nasza obecna dieta. W sytuacji gdy zjadamy mniej niż w rzeczywistości potrzebujemy, nasz organizm dla zachowania równowagi najpierw zaczyna czerpać energię z glikogenu, który można nazwać rodzajem węglowodanowego magazynu. Wraz z jego spalaniem tracimy duże ilości wody. W praktyce na naszej wadze cyferki powoli się zmniejszają, motywacja do odchudzania zaczyna wzrastać, a my cały czas jesteśmy gotowe do dalszych wyrzeczeń Na początku chudniesz szybko, ponieważ w głównej mierze spalane są cukry zmagazynowane w mięśniach i wątrobie, a razem z nimi zapasy wody. Etap drugi – chwilowe zatrzymanie wskazówki wagi Po tym czasie waga chwilowo się zatrzymuje. Jest to naturalne zjawisko fizjologiczne i nie da się przeprowadzić skutecznego odchudzania bez tego etapu. Organizm się nawadnia i zaczyna się „przestawiać” na pozbywanie się zapasów tłuszczu. Jeśli w tym momencie nie zakończysz stosowania diety zobaczysz, że niedługo osiągniesz swój wymarzony cel. W drugim etapie nasz organizm zaczyna wykorzystywać już tkankę tłuszczową, ale jednocześnie ulega nawodnieniu – to dlatego właśnie nie widzimy efektów. Na tym etapie wiele osób ma ochotę porzucić dietę uważając, że w ich przypadku nie jest po prostu skuteczna. A po prostu potrzebna jest tu znajomość całego procesu, który zachodzi w Twoim organizmie. Etap trzeci – ponownie chudniesz! Po etapie chwilowego zatrzymania masy ciała, przychodzą do ciebie cudowne dni. Energia potrzebna do potrzeb organizmu czerpana jest z tkanki tłuszczowej. Ponownie twoja masa ciała ulega zmniejszeniu, a Ty znów zaczynasz widzieć rezultaty Twoich wysiłków. Wydaje się, że będzie tak już zawsze, gdy nagle...Waga znów nie spada...Twój organizm potrzebuje trochę czasu by przyzwyczaić się do nowej sytuacji. Etap czwarty–waga znów nie spada Nasz organizm potrzebuje trochę czasu by przyzwyczaić się do nowej sytuacji. Tempo przemiany materii zaczyna się zmniejszać, nie potrzebujemy już tak dużych ilości energii, więc masa ciała zatrzymuje się. To moment, w którym wiele z nas się załamuje i ostatecznie zrywa z dietą. Mimo, że nie jest to łatwe trzeba w tym momencie zacisnąć zęby i dalej trwać w swoich postanowieniach. Na szczęście etap ten nie trwa wiecznie. Etap piaty -ponownie chudniemy Jeśli cały czas jesteśmy na diecie, nasz organizm zaczyna czerpać z magazynów tkanki tłuszczowej i waga znów się obniża! Jesteśmy już bardzo bliskie osiągnięcia swojej oczekiwanej masy ciała. Długość odchudzania zależy już teraz od tego jak dużo masz do zrzucenia. Sukces czai się już tuż za rogiem! [ Ostatnio edytowany przez: ewamik 27-06-2013 20:56 ] |
lalunay | Post #3 Ocena: 0 2013-06-27 22:05:04 (12 lat temu) |
No wlasnie, wody pozbywamy sie najwiecej w pierwszych dniach a ja jestem juz od miesiaca na diecie...Czyli spalam tluszczyk
![]() |
kik1976 | Post #4 Ocena: 0 2013-06-28 06:44:19 (12 lat temu) |
Z nami od: 30-08-2006 Skąd: Neverland |
bylabym raczej za stwierdzeniem, ze to regulacja zaburzonego przeplywu wody, a nie jej utrata. poniewaz, woda to nasze zycie, zbyt duza utrata tego plynu powoduje powoazne zaburzenia. co innego usprawnienie przeplywu, nie magazynowanie jej, a racjonalne wykorzystanie.
Actus hominis non dignitas iudicentur ..
|
lalunay | Post #5 Ocena: 0 2013-06-28 14:15:26 (12 lat temu) |
Zgadzam sie kik1976.
|
|
|
kroliczek432 | Post #6 Ocena: 0 2013-06-28 14:34:18 (12 lat temu) |
Z nami od: 05-07-2009 Skąd: manchester |
Cytat: 2013-06-27 22:05:04, lalunay napisał(a): No wlasnie, wody pozbywamy sie najwiecej w pierwszych dniach a ja jestem juz od miesiaca na diecie...Czyli spalam tluszczyk ![]() Taa, spalasz, zapewne sam sie spala A swistak siedzi i zawija... Szkoda, ze nie z partii, z ktorych by sie przydalo... |
lalunay | Post #7 Ocena: 0 2013-06-28 15:05:49 (12 lat temu) |
A kto mowi ze ja leze i nic nie robie? Samo to sie nic nie robi niestety a mi ruchu nie brakuje na szczescie
![]() |
twinsplus1 | Post #8 Ocena: 0 2013-06-28 18:10:47 (12 lat temu) |
Z nami od: 31-12-2008 Skąd: Darlington |
to ja może wrzucę parę linków do blogów z przepisami
http://www.dukania.pl/Bulka-dukanowska-z-mikrofalowki http://dukanowegotowanie.blogspot.co.uk/search/label/kurczak http://dukan.blox.pl/html http://mojenewlife.blogspot.co.uk/2011/10/dukanowe-parowki-drobiowe-faza-iiiiii.html ten przepis jest fajny, z tym że ja zamieniam mąkę na skrobię ziemniaczaną, od jakiegos czasu dozwoloną przez dukana http://www.mojewypieki.com/przepis/omlet-na-slodko |
twinsplus1 | Post #9 Ocena: 0 2013-06-28 18:20:12 (12 lat temu) |
Z nami od: 31-12-2008 Skąd: Darlington |
a widziałyście ten sklep http://mydiet-shop.co.uk/en/23-home-baking dużo dukanowych produktów, ten chleb ma:
Nutritional value per 100g. of bread Energy 259 kcal / 1086 kJ Protein 33 g Carbohydrates 1.9 g Vegetable fat 13.3 g teraz widzę, że nie mają go obecnie, ale mi sie udało zamówić i jest naprawdę dobry, w ogóle nie czuć mąki migdałowej z której jest zrobiony ![]() |
lalunay | Post #10 Ocena: 0 2013-06-28 18:49:30 (12 lat temu) |
Dzieki twinsplus1
![]() |