MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Dieta proteinowa Dukana - przepisy

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

Str 2 z 3

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

calineczka2

Post #1 Ocena: 0

2010-11-15 12:27:29 (14 lat temu)

calineczka2

Posty: 224

Kobieta

Z nami od: 21-10-2010

Skąd: Miasto

ups, sorki to nie tu mialam umiescic posta swojego,przepraszam za zasmiecenie.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2010-11-15 12:47:32 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #3 Ocena: 0

2010-11-15 13:21:27 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

calineczka2

Post #4 Ocena: 0

2010-11-15 13:25:44 (14 lat temu)

calineczka2

Posty: 224

Kobieta

Z nami od: 21-10-2010

Skąd: Miasto

Znalazlam taki prosty przepis na deserek:

Skladniki:
600ml chudego mleka
1 lyzeczka mocnej kawy (moze byc rozpuszczalna)
3 jajka
3 lyzki stolowe slodzika

Mleko zagotowac z kawa.Jajka ubic ze slodzikiem i dodac do nich mleko i kawe, ciagle mieszajac.Wlac mase do foremek i piec w kapieli wodnej w piekarniku nagrzanym do 140 stopni .Podawac schlodzone.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #5 Ocena: 0

2010-11-17 12:40:16 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #6 Ocena: 0

2010-11-19 13:06:53 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #7 Ocena: 0

2010-11-20 12:10:34 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Gabryska1234

Post #8 Ocena: 0

2011-01-06 15:00:27 (14 lat temu)

Gabryska1234

Posty: 825

Kobieta

Z nami od: 13-08-2010

Skąd: Bradford

PASZTECIK:
Składniki:

2 pojedyńcze piersi z kurczaka
5 drobiowych wątróbek
2 średniej wielkości cebule
2 jajka
2 szkl. mleka
2,5 szkl. wody
2 liście laurowe
3 ziela angielskie
1 łyżeczka gałki muszkatołowej
sól, pieprz do smaku
5 łyżek otrąb owsianych



Wątróbke oczyścić i gotować w mleku przez 10 min. Odcedzić i wystudzić. Piersi z kurczaka pokroić w średniej wielkości kostkę, wrzucić do wody, dodać liście laurowe, ziele angielskie, sól, pieprz i obrane cebule. Gotować do miękkości kurczaka. Odcedzić i wystudzić. Zostawić zalewę, ją również wystudzić. Do wystudzonej zalewy dodać otręby i odstawić do nasiąknięcia (ok.10min.). Odsączyć otręby. Mięso zmielić dwukrotnie, razem z cebulą. Dodać nasiąknięte i zmielone otręby. Wszystko dokładnie wymieszać. Jesli będzie za suche dodać trochę wywaru. Dodać gałkę muszkatołową, dosolić i dopieprzyć do smaku.

Nagrzać piekarnik do 200 st. Pasztet wyłożyć do foremki wyłożonej folią aluminiową i wysypaną otrębami. Zakryć folią i zrobić w niej dziurki. Piec 50 min, z czego 10-15 min przed końcem pieczenia odkryć pasztet, żeby z góry ładnie się przyrumienił. Zostawić do wystygnięcia w foremce. Trzeba pamiętać, że jest to pasztet drobiowy, więc będzie on troszkę bardziej suchy niz ten ze sklepu, ale za to jaki on jest smaczny!

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #9 Ocena: 0

2011-01-06 16:23:08 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Jess31

Post #10 Ocena: 0

2011-01-19 21:41:04 (14 lat temu)

Jess31

Posty: 672

Kobieta

Z nami od: 17-06-2008

Skąd: Coventry

TIRAMISU 8-) (znalazlam na googlach i az sie oczy zaswiecily)

Biszkopciki:
3 jajka
4 lyzeczki slodziku do pieczenia
2 kopiaste lyzki skrobii kukurydzianej
2 lyzki otrab owsianych
1 lyzka otrab pszennych
1 lyzeczka proszku do pieczenia

Zoltka utrzec ze slodzikiem do bialosci. Piane ubic ze szczypta soli. Do zoltek dodac make, proszek i otreby. Dodac troche piany i dokladnie wymieszac. Dodac reszte piany i wymieszac delikatnie. Wylac na blaszke i piec. Ja wstawilam do mikrofali na 700 na ok3-4 minuty. W piekarniku sie nie orientuje, ale raczej na krotko aby sie nie spalily. Pokroic w paski, wystudzic. (jak robilam biszkopt tylko na skrobii to wyszedl taki suchy jak biszkopty wlasnie ale po zjedzeniu go w ustach pozostawal dziwny posmak)

Masa:
300g serka (ja uzylam francuskiego fromage frais 0%, ktory w smaku i konsystencji przypomina gesty jogurt naturalny, jest dosc kwasny, mysle ze mozna spokojnie uzyc naturalnego serka homogenizowanego, lub zmielonego chudego twarogu wymieszanego z jogurtem naturalnym)
3 jajka
4 lyzki slodziku
2 lyzki zelatyny
zapach waniliowy

Bialka ubic. Zoltka utrzec ze slodzikiem do bialosci. Dodac serek, zapach i ubite bialka (dodac lyzke bialek, wymieszac energicznie do polaczenia mas a nastepnie wmieszac delikatnie reszte bialekaby nie stracic ich puszystosci). Zelatyne rozpuscic w malej ilosci goracej wody, dodac troche masy (aby ja ostudzic), wymieszac i wlac do masy mieszajac.

Biszkopty ulozyc w pojemniku, nasaczyc bardzo mocna kawa. (Lepiej ich nie maczac bo strasznie nasiakaja, o wiele bardziej niz kupcze i potem nadmiar kawy psuje smak i tiramisu jest wodniste), zalac czescia masy. Czynnosc powtorzyc, konczac masa. Obsypac obficie kakao. Dobrze schlodzic. Mozna w zamrazalniku to bedzie jak lody.

Z reguly robie je bez bialek bo one rozrzedzaja mase, ale w tym przypadku wychodzi wiecej i dlatego dodalam zelatyne. Biszkopty mozna jeszcze udoskonalic oczywiscie (no i z piekarnika wyjda chrupiace)

[ Ostatnio edytowany przez: Jess31 19-01-2011 21:43 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona 2 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia


 
  • Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,