MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Dieta proteinowa Dukana - przepisy

« poprzednia strona

Strona 3 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

Str 3 z 3

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

jolanta12

Post #1 Ocena: 0

2011-02-09 21:24:26 (14 lat temu)

jolanta12

Posty: 934

Kobieta

Z nami od: 28-11-2007

Skąd: Londyn

Pozwoliłam sobie skopiowac i wkleić.

Trufle

Składniki:
3 łyżki otrębów owsianych
3 łyżki otrębów pszennych
pół szklanki mleka
1 łyżka kakao
słodzik (do smaku)
ulubiony aromat
Mleko wymieszać z kakao i aromatem. Podgrzać ale nie zagotować. Dodać otręby i słodzik i gotować cały czas mieszając, aż otręby napęcznieją i zrobi się miękka i elastyczna masa. Zdjąć z ognia.
Formować trufelki. Wsadzić do lodówki najlepiej na noc.

salatka z pieczarek
kg pieczarek ugotowac pokroic w kostke,10jajek ugotowac,cebula sol i pieprz,wszystko pokrojone i wymieszac i gotowe,ja ta sałatke uwielbiam dla tych co nie na diecie to sie dodaje majonez tak ze wszyscy zadowoleni

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Adacymru

Post #2 Ocena: 0

2011-02-09 22:11:35 (14 lat temu)

Adacymru

Posty: n/a

Konto usunięte

Przepisy

Gotowanie na Dukanie

http://kuchnia-protal.blog.pl/

[ Ostatnio edytowany przez: Adacymru 09-02-2011 22:26 ]

Ada

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #3 Ocena: 0

2011-02-11 10:10:08 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

monika_1983

Post #4 Ocena: 0

2011-02-20 12:13:22 (14 lat temu)

monika_1983

Posty: 1753

Kobieta

Z nami od: 09-02-2011

Skąd: irlandia północna

Blok czekoladowy

* 400 g odtłuszczonego mleka w proszku
* 200 g serka homogenizowanego
* 2 łyżki odtluszczonego kakao
* 1/2 szklanki odtłuszczonego mleka
* 1 szklanka słodzika do pieczenia

Serek przekładamy do rondelka zalewamy mlekiem i lekko podgrzewamy cały czas mieszając ( najlepiej trzepaczką ) tak aby mleko połączyło się z serkiem i nabrało gładkiej konsystencji.Kiedy mleko z serkiem nabierze już właściwej gładkiej konsystencji wówczas zdejmujemy rondel z ognia i dodajemy do niego słodzik.A następnie kakao i mleko w proszku.Całość dokładnie mieszamy najlepiej mikserem. Gotową masę czekoladowa przekładamy do foremki (u mnie wylozylam papierem aby potem łatwo bylo wyjac) i odstawiamy do zastygnięcia na kilka godzin do lodówki.Gotową czekoladę kroimy na mniejsze kawałki.
ja dałam mniej slodziku (jakies 3-4 lyzki) bo mleko w proszku i tak juz jest słodkie.




Sernik prawie wiedenski

Składniki:
•4 jajka
•1 szklanka słodziku do pieczenia
•2 pojemniki po 25 dag sera potrójnie mielonego ( u mnie 2% tłuszczu)
•łyżka mazeiny kukurydzianej (skrobi kukurydzianej)
•1 łyżeczka proszku do pieczenia

Białka oddzielamy od żółtek. Do żółtek dosypujemy słodzik i całość dokładnie miksujemy.
Do masy jajecznej dodajemy ser i również dokładnie miksujemy.
Do masy serowej dodajemy mazeinę i proszek do pieczenia. Wszystko dokładnie mieszamy.
Na końcu dodajemy pianę ubitą na sztywno z białek.
Całość delikatnie mieszamy i przelewamy na wyłożoną papierem do pieczenia małą foremkę ( u mnie keksówka).
Ciasto pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180'C przez około 1 godzinę. Po upieczeniu sernik odkładamy do ostygnięcia.

I'm proud of my scars, I'm proud of my journey... Because it all led me to this moment

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

alien69

Post #5 Ocena: 0

2011-07-01 19:19:23 (14 lat temu)

alien69

Posty: 21

Mężczyzna

Z nami od: 01-07-2011

Skąd: Manchester

ja rowniez mam dla was propozycje, na slodko. Ciasto schodzi expressowo i zjadaja go rowniez niedukajacy znajomi.
* 3 jajka
* 3 łyżki otrąb NIE mielonych (2 o + 1 p)
* 1-2 łyżki skrobi lub budyniu
* 2 łyżki mleka w proszku (białko 3,0; węgle 4,7; tłuszcz 0,1)
* słodzik
* słodzik ja daje 8-10 tablete
* aromat bananowy + waniliowy lub maślany
* 300 gram serka homogenizowanego
* 1 łyżeczka proszku do pieczenia



KREM:

* mleko w proszku (białko 3,0; węgle 4,7; tłuszcz 0,1)
* kakao
* słodzik
* aromat orzechowy lub nugatowy, albo pomarańczowy lub dowolny
* serek homo

Oddzielić białka od żółtek. Wymieszać składniki, dodać ubite białka. Wlać na największą! blaszkę jaką mamy. Piec 30-40 minut w temp. 160 stopni. Przerzucić na ściereczkę do góry spodem i zdjąć papier. Po wystudzeniu przeciąć na pół W PIONIE żeby mieć dwa blaty ciasta. (NIE jak biszkopt, tylko na środku jak kartkę papieru)
KREM: Wymieszać składniki suche, dodać serka homo do uzyskania konsystencji kremu (serek nie powinien być kwaśny)
smacznego!:)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

monika_1983

Post #6 Ocena: 0

2011-07-04 21:18:56 (14 lat temu)

monika_1983

Posty: 1753

Kobieta

Z nami od: 09-02-2011

Skąd: irlandia północna

Deser zebra

2 duże jogurty naturalne Zott
Żelatyna (porcja na 1 litr)
Aromat waniliowy lub wanilia
2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
1 łyżeczka kawy mielonej
20-25 tabletek słodzika (1tabl. ma odpowiadać łyżeczce cukru)
(ewentualnie 3 łyżeczki cynamonu zamiast kaw)
Do kubka (o standardowej pojemności, ceramicznego) wsypujemy kawy (lub cynamon) zalewamy do połowy gorącą wodą, chwilkę czekamy aż się zaparzą, dodajemy żelatynę (wg opakowania, ilość odpowiadającą 0,5l płynu) mieszamy do rozpuszczenia, pod koniec mieszania dodajemy 10-15 tabletek słodzika. Ten roztwór powoli wlewamy do garnka, gdzie uprzednio przełożyliśmy 1 op. jogurtu, miksujemy, wstawiamy do lodówki, do lekkiego stężenia.
Ten sam kubek (umyty ;) ) napełniamy do połowy gorącą wodą, dodajemy żelatynę, 10 tabletek słodzika i niepełną łyżeczkę aromatu waniliowego (nie wiem ile świeżej wanilii, bo nie udało mi się takowej kupić), całość mieszamy do rozpuszczenia żelatyny. Roztwór wlewamy do drugiego garnka, gdzie znajduje się drugi jogurt, miksujemy, wstawiamy do lodówki, do lekkiego stężenia.
Po jakimś czasie, kiedy obie masy będą miały konsystencję baaardzo gęstej śmietany bierzemy albo ładne duuuże kieliszki albo szklanki do latte/irish-coffee albo opakowania po zużytych jogurtach ;) i nakładamy warstwami obie masy uważając,żeby nie zmieszać ich ze sobą. Odstawiamy do lodówki i czekamy na całkowite stężenie
I'm proud of my scars, I'm proud of my journey... Because it all led me to this moment

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

monika_1983

Post #7 Ocena: 0

2011-08-17 08:01:32 (14 lat temu)

monika_1983

Posty: 1753

Kobieta

Z nami od: 09-02-2011

Skąd: irlandia północna

Zupka rybna

Filety z bialej ryby(np. dorsz lub mintaj) zalac woda i doprowadzic do wrzenia po czym zmniejszyc gaz na minimum(zeby lekko pyrkalo),dodac kostke warzywna(w zaleznosci od ilosci ryby i wody jedna lub dwie kostki),odrobine pietruszki suszonej lub swiezej do smaku i pieprz(ja dodaje jeszcze chili; po kilku minutach dodac pokrojone paluszki krabowe a na sam koniec gotowania a wlasciwie juz po wylaczeniu gazu dorzucic krewetki.Na talerzu jeszcze posypac zupke swierzym szczypiorkiem. Mozna jeszcze pod koniec gotowania dodac posiekany czosnek, bedzie bardziej pikantna.
I'm proud of my scars, I'm proud of my journey... Because it all led me to this moment

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona 3 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia


 
  • Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,