MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

« poprzednia strona

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

Str 2 z 2

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

marcheweczka

Post #1 Ocena: 0

2010-04-29 07:14:14 (15 lat temu)

marcheweczka

Kobieta

Z nami od: 27-07-2007

a ja prosze o zachowanie spokoju i nie kłocenie się tutaj....mój syn ma tez duża wade wzroku i nie potrzebuje z tego powodu wiecej opieki...zgadzam sie,ze jesli dochodzi do tego astma,to musi maly byc zawsze na oku osoby doroslej....prosze was nie nazywajcie jednak dziecka kaleka....Kasia dowiedz sie u swojego lekarza i bedziesz miala pewne informacje
[i] Gdzie dwa trolle się tłuką,tam prędzej czy później wątek sam zdechnie ...[/i]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWWNumer gadu-gadu

ela100

Post #2 Ocena: 0

2010-04-29 07:16:37 (15 lat temu)

ela100

Kobieta

Z nami od: 22-03-2009

witaj moja corka ma wade +8 i +8,5 , pytalam lekarza rodzinnego czy moge sie na nia starac o DLA , odpowiedz byla wlasnie jak wyzej , nie poniewaz ma okulary, bylam u okulisty tez o to pytalam powiuedzial zloz aplikacje , przeslij wynik i zobaczymy .Efekt byl taki ze odmowili pomimo ze corka oprocz wady wzroku ma inne choroby , nie sa to choroby ktore dyskwalifikuja ja w codziennym zyciu, w szkole jest osoba ktora pomaga takim dzieciom wystarczy to zglosic przy rejestrowaniu dziecka do szkoly , u mnie sprawdzilo sie to doskonale bo ta pani oprocz tego ze zwraca wieksza uwage na corke to jeszcze ja doucza czasami z angielskiego takze ja jestem bardziej z tego zadowolona jak z 24 f na tydz z DLA
Edinburgh ............miasto magii :)

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer gadu-gadu

kasiaaa118

Post #3 Ocena: 0

2010-04-29 19:02:08 (15 lat temu)

kasiaaa118

Kobieta

Z nami od: 16-03-2009

Elu moj GP pisze nam list ktory mamy dolaczyc do formy DLA,twierdzi ze powinnismy skladac ten wniosek bo wedlug niej jak najbardziej sie kwalifikujemy,zobaczymy co z tego bedzie.

Marcheweczko ja nigdy nienazwalam dziecka kaleka bo uwazam ze niepelnosprawnosc czy potrzeba uzyskania pomocy od drugiej osoby niejest kalectwem.

Dziekuje Wam za wszystkie posty.Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2010-04-29 21:55:43 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

littleflower

Post #5 Ocena: 0

2010-05-05 14:52:20 (15 lat temu)

littleflower

Kobieta

Z nami od: 15-07-2008

Bea- plusy sa innne niz minusy i opracyjnie raczej nie do wyleczenia- jest to wada genetyczna gdy minusy to tzw nabyta choc tez nie w kazdym przypadku,
Moje dzieci ( chlopcy tylko) maja plusy- i to dosc duze od 8,5 -4,5 , w Polsce bralam na nie zasilek pielegnacyjny - byly w szkole jako dzieci niepelnosprawne zakwalifikowane przez poradnie, ( zasilek dostaly bo to wada genetyczna), byli zapisani do Zwiazku Niewidomych i Niedowidzacych, Tutaj gdy zapisywalam je do szkoly , dostalam doradce ktora w moim imieniu miala mi sie starac tez o ten zasilek, dzieciom zrobiono dodatkowe badania, w szkole byl specjalista ktory je obserwowal, i stwierdzono ze dzieci sa samodzielne i daja sobie rade , wystarcza okulary, cwiczenia w domu i dostosowane podreczniki jak i zeszyty, wszystko zapewnila szkola, zasilku mi nie przyznano,

"Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer MSN MessengerNumer gadu-gadu

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,