Sytuacja wyglada tak ze przyjechalem do uk w styczniu iodrazu zaczalem prace. W polsce czekaja na mnie narzyczona i dwojka dzieci, ktore chce jak najszybciej tu sciagnac, ale wiadomo ze trzeba do tego warunkow. Narazie mieszkam na pokoju i nie mam nikogo kto moglby mi w tym pomoc, a sam komunikuje sie w stopniu podstawowym w j.angielskim, wiec sprawy urzedowe sa dla mnie narazie ciezkie do przeszkoczenia. wiem, ze przysluguje mi child tax benefit mam juz formularz ze strony i wiem tez o tax credit. Ale moglby ktos poradzic w jakiej kolejnosci to wszystko zrobic? nie wiem czy najpierw sie starac o child benefit, szukac jakiegos mieszkania i pozniej o inne pomoce czy w jakiej kolejnosci to robic. Zalezy mi zeby to zrobic jak najszybciej bo wiadomo tesknota to ciezka sprawa ale jak pisalem predzej nie ma kto mi pomoc w tych sprawach a sam jestem prawie ze kompletnie blady. Prosze o kazde wskazowki najlepiej jak najdokladniejsze. Wybaczcie bledy ale pisze szybko przed praca. z gory dziekuje
[ Ostatnio edytowany przez: polamanyludzik 14-03-2015 10:40 ]