MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Polska Szkoła Internetowa

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 10 z 11 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 9 | 10 | 11 ] - Skocz do strony

Str 10 z 11

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

beat78

Post #1 Ocena: 0

2013-09-26 21:00:32 (12 lat temu)

beat78

Kobieta

Z nami od: 26-09-2013

My zaczęliśmy pierwszy rok w pol szkole internetowej.
Czy mógłby się ktoś pokusić o porównanie szkół?
Generalnie wygooglałam 3: prócz Libratusa i SP zwanej Alfa i Omega jest jeszcze Orpeg. Ja zapisywałam się na ostatni dzwonek tj. z końcem czerwca i na szczęście udało się i jesteśmy w SP. Mam już legitymację i rozwiązaliśmy pierwsze testy. I chciałabym w przyszłym roku mieć większą świadomość tego czym się te szkoły różnią.
Ponieważ mogłam porównać książki do Libratusa i SP mogę powiedzieć, że Libratus ma o ok 1/3 więcej materiału, podobny poziom i chyba ciekawszy angielski. Ale książek jest tyle, że razem z małżonem westchnęliśmy: aż tyle, a to się da przerobić? Dużo opuszczacie?
SP jest OK, podobają mi się lekcje, ale już widzę że matematyka jest słabiej zaawansowana niż przerabiana w szkole, a angielski śmiesznie łatwy, aż nudny. Zaczniemy opuszczać lub podwyższać poziom. Egzamin jest albo w Białymstoku albo w Anglii. A w kuratorium w innym mieście w PL nie można zdawać? Jakby mi się nie chciało tłuc z Wrocka.
Poza tym bardzo proszę tych którzy już byli w Białymstoku o wszelkie info: polecacie jakiś nocleg itd? Możecie opisać egzamin dla 1szo klasisty?
"Tylko wariaci są coś warci" Alicja w krainie czarów

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

effimd

Post #2 Ocena: 0

2013-09-26 21:18:38 (12 lat temu)

effimd

Kobieta

Z nami od: 10-02-2010

Cytat:

2013-09-26 21:00:32, beat78 napisał(a):
My zaczęliśmy pierwszy rok w pol szkole internetowej.
Czy mógłby się ktoś pokusić o porównanie szkół?
Generalnie wygooglałam 3: prócz Libratusa i SP zwanej Alfa i Omega jest jeszcze Orpeg. Ja zapisywałam się na ostatni dzwonek tj. z końcem czerwca i na szczęście udało się i jesteśmy w SP. Mam już legitymację i rozwiązaliśmy pierwsze testy. I chciałabym w przyszłym roku mieć większą świadomość tego czym się te szkoły różnią.
Ponieważ mogłam porównać książki do Libratusa i SP mogę powiedzieć, że Libratus ma o ok 1/3 więcej materiału, podobny poziom i chyba ciekawszy angielski. Ale książek jest tyle, że razem z małżonem westchnęliśmy: aż tyle, a to się da przerobić? Dużo opuszczacie?
SP jest OK, podobają mi się lekcje, ale już widzę że matematyka jest słabiej zaawansowana niż przerabiana w szkole, a angielski śmiesznie łatwy, aż nudny. Zaczniemy opuszczać lub podwyższać poziom. Egzamin jest albo w Białymstoku albo w Anglii. A w kuratorium w innym mieście w PL nie można zdawać? Jakby mi się nie chciało tłuc z Wrocka.
Poza tym bardzo proszę tych którzy już byli w Białymstoku o wszelkie info: polecacie jakiś nocleg itd? Możecie opisać egzamin dla 1szo klasisty?

Moja corka jest w Libratus-3rok-3kl.szkoly podstawowej.Z angielskiego ksiazek to od poczatku nie miala-nie byl to zestaw obowiazkowy.Egzamjny z tego jezyka zdala na celujaco.
Nie mam porownania do innych szkol internetowych.Material da sie zrobic spokojne,tak jak kiedys pisalam jest bardzo elastyczny czas nauki.Czasem nie robimy nic przez 5dni np.a jak moja corka ma ochote to i potrafi 3lekcje w ciagu dnia zrobic z przyjemnoscia.Duzo nie opuszczamy no moze jedynie jakies zajecia typu plastyczne namalowanie obrazka -prace plastyczne itp.
Naprawde spokojnie mozna sie w takim systemie uczyc,bynajmniej u nas sie to sprawdza.Egzaminy to czysta przyjemnosc i bez stresu.Corka sie cieszyla,ze moze sie wykazac tym czego sie nauczyla.Tak wlasnie odbiera te egzaminy.

Do góry stronyOffline

grzes-24

Post #3 Ocena: 0

2015-04-21 11:15:37 (10 lat temu)

grzes-24

Mężczyzna

Z nami od: 06-06-2009

Od zeszłego roku egzaminy z LIBRATUSa były również w Londynie. Było któreś z waszych dzieci? Czego można się spodziewać na egzaminie?

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

effimd

Post #4 Ocena: 0

2015-04-21 15:53:38 (10 lat temu)

effimd

Kobieta

Ktora klasa?Chodzi o szkole podstawowa?

Do góry stronyOffline

grzes-24

Post #5 Ocena: 0

2015-04-21 17:21:22 (10 lat temu)

grzes-24

Mężczyzna

Cytat:

2015-04-21 15:53:38, effimd napisał(a):
Ktora klasa?Chodzi o szkole podstawowa?

tak podstawówka 1 klasa :)

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

effimd

Post #6 Ocena: 0

2015-04-21 17:51:41 (10 lat temu)

effimd

Kobieta

Powiem krotko "Bulka z maslem".Moja corka zdawala kolejne klasy w Krakowie ale w Londynie napewno podobnie.Super klimat i entuzjazm corki.Pierwsza klasa jest najlatwiejsza.Jak twoje dziecko ma zrobiony material z podrecznika to pojdzie gladko.Co wiecej my rodzice moglismy towarzyszyc dziecku w tym egzaminie siedzac z nim w lawce.

Do góry stronyOffline

stara_gruszka

Post #7 Ocena: 0

2015-04-21 17:52:07 (10 lat temu)

stara_gruszka

Kobieta

Z nami od: 09-09-2013

moje dzieciaki "chodzą" do 3,4klasy ido 1 gimn,wszystkim polecam choc w tym roku nie dotrzemy na egzaminy.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

grzes-24

Post #8 Ocena: 0

2015-04-21 19:00:42 (10 lat temu)

grzes-24

Mężczyzna

Cytat:

2015-04-21 17:51:41, effimd napisał(a):
Powiem krotko "Bulka z maslem".Moja corka zdawala kolejne klasy w Krakowie ale w Londynie napewno podobnie.Super klimat i entuzjazm corki.Pierwsza klasa jest najlatwiejsza.Jak twoje dziecko ma zrobiony material z podrecznika to pojdzie gladko.Co wiecej my rodzice moglismy towarzyszyc dziecku w tym egzaminie siedzac z nim w lawce.

Nasz córa bardzo się stresuje egzaminem.
Co tydzień uczęszcz na webinarium i...
Ortografia w pierwszej klasie to chyba troszkę za szybko choć na ostatnim webinarium mówili że może być.
A odnośnie podręcznika? Niektóre rzeczy to masakra jak dla mnie a co dopiero dla dziecka - rozbiory Polski, umieścić rzeki (wisła i odra dla mnie ok ale reszta) i miasta na mapie Polski, kim był Kopernik? ups jak dla 6-cio latka

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

effimd

Post #9 Ocena: 0

2015-04-21 19:11:23 (10 lat temu)

effimd

Kobieta

Egzamin jest latwiejszy z reguly niz program z podrecznika.Atmosfera fajna.Pozatym najpierw pisemny a pozniej przemila nauczycielka analizuje z dzieckiem to co napisalo wiec egxamin ustny to taka analiza pisemnego.Gdy dziecko cos nawet zle napisalo,nauczycielka/el naprowadza dziecko na wlasciwy trop w razie potrzeby wyjasni jeszcze raz.Podsumowujac egzamin jak wynika z naszego doswiadczenis jest latwy w porownaniu z tym co bylo w podreczniku.
Moja corka zupelnie bez stresu za kazdym razem zdawala wrecz z ogromnym entuzjazmem.Po egzaminie zawsze twierdzila,ze chce zdawac jeszcze raz.Mam nadzieje,ze egzaminatorzy w Londynie sa tacy super jak w Krakowie.Naprawde prosze sie nie martwic.Porozmawiac spokojnie z corka i pozytywnie ja nastawic.

Do góry stronyOffline

grzes-24

Post #10 Ocena: 0

2015-04-21 19:40:24 (10 lat temu)

grzes-24

Mężczyzna

Cytat:

2015-04-21 19:11:23, effimd napisał(a):
Egzamin jest latwiejszy z reguly niz program z podrecznika.Atmosfera fajna.Pozatym najpierw pisemny a pozniej przemila nauczycielka analizuje z dzieckiem to co napisalo wiec egxamin ustny to taka analiza pisemnego.Gdy dziecko cos nawet zle napisalo,nauczycielka/el naprowadza dziecko na wlasciwy trop w razie potrzeby wyjasni jeszcze raz.Podsumowujac egzamin jak wynika z naszego doswiadczenis jest latwy w porownaniu z tym co bylo w podreczniku.
Moja corka zupelnie bez stresu za kazdym razem zdawala wrecz z ogromnym entuzjazmem.Po egzaminie zawsze twierdzila,ze chce zdawac jeszcze raz.Mam nadzieje,ze egzaminatorzy w Londynie sa tacy super jak w Krakowie.Naprawde prosze sie nie martwic.Porozmawiac spokojnie z corka i pozytywnie ja nastawic.

Spróbujemy. Póki co mówi, że na żaden egzamin nie pojedzie, chociaż lekcje chętnie przerabia -trudne i skomplikowane rzeczy pomijamy gdyż nie rozumie tego i to ja zniechęca

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Strona 10 z 11 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 9 | 10 | 11 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,