MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Kursy zawodowe w Uk

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

b4ndit

Post #1 Ocena: 0

2015-04-13 23:01:34 (10 lat temu)

b4ndit

Mężczyzna

Z nami od: 21-01-2013

Witam jestem w Anglii od 5 lat pracuje w fabryce jako cleaner. Mam pytanie chciałbym zrobić dodatkowe kursy zawodowe które pomogą mi zdobyć lepszą prace ale za bardzo nie wiem jak tego szukać. Skończyłem Liceum Profilowane: Zarządzanie informacją i 1 rok studiów Inżynier Informatyk. Posiadam również uprawnienia na wózki widłowe zrobione w fabryce. Chciałbym iść jednak w innym kierunku niż ten w którym obecnie pracuje a natomiast, informatyka , elektryka lub mechanika samochodowa, kierowca busów lub C jednak za bardzo mnie jeszcze nie stać na kurs na Kat C za ponad 2 k funtów.

Czy jest jakaś strona gdzie można znaleźć odpowiedni kurs i jak to wygląda czy są w języku polskim ? Szukam kursów coś na maszyny budowlane, informatyka - sieci, programy firmowe, nadzór serweró serwis itp, coś w kierunku elektroniki i komputerów gdzie się bardzo pewnie czuje i wiem że dam rade a co najważniejsze to mnie nie znudzi.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Marta91

Post #2 Ocena: 0

2015-04-27 20:28:46 (10 lat temu)

Marta91

Kobieta

Z nami od: 02-02-2015

Pobliski college bądź szukaj kursów online, ale jeśli nie możesz iść full time to bedziesz musiał płacic za naukę part time...

Warto też iść na ESOL (angielski) na part time do college, dużo daje a w zależności jaki college możesz mieć free. Ja jestem na Level 1 i mam za darmo w moim college, chodze jeden dzien na tydzień.

Wszystkie kursy jakie tu bedziesz robić bedą po ang.

Znajomy też po 2 latach nudnej pracy zwolnił się, poszedł na bezrobocie i job center pomógł mu wrócić do pracy tzn wyslał na kursy (a chciał iść w budowlankę czyli to co lubi) i pracuje w budowlance.

Ale to też może zależy od job center, nie potwierdzam tego w 100 % :)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,