W moim domu mam zamontowany stary back boiler i pomyślałem, że czas najwyższy zrobić serwis boilera przed zimą.
Parę dni po telefonie do lokalnej firmy w Cardiff, przyszło dwóch panów. Sprawdziłem legitymację i przystąpili do roboty. Zaniepokoiłem się już jak jeden z nich zaczął mówić, że pierwszy raz widzi taki boiler. Zabytek pomyślałem, zresztą nie dziwię się bo w moim krókim życiu nawet nie wiedziałem, że są tego typu boilery).
Przy odkręcaniu obudowy spowodował zwarcie, coś hukneło, iskry i lekki dymek. Zaraz po odkręceniu obudowy spojrzał na boiler i powiedział że nie wykona serwisu bo nie da rady wyjąć boiler z komina.
Założył obudowę, wymienił bezpiecznik i boiler już się nie uruchomił.
Zaczałem dyskusję, że tak nie można, że muszą go naprawić. Inżynier niczego nie ukrywał, sam się przyznał do winy, że spowodował zwarcie ale i tu najważniejsze cytuję
"I tak musielibyśmy go zamknąć, bo nie spełnia norm bezpieczeństwa, wysokość od podłogi do płomieni powinna wynosić conajmniej 8 cali."
Rozmawiałem jeszcze z szefem firmy i ten obiecał mi discount, której wcale nie odczułem, w sumie koszt instalacji nowego boilera 2100 funtów.
Znacie już całą historię z tego wydarzenia, osobiście sam nie wiem jak się zachować, bo i tak chiałem boiler wymienić ale niekoniecznie tak szybko, dlatego chciałem zrobić serwis.
Pytanie jest następujące:
Gdybym chiał wkroczyć na wojenną ścieżkę

Nie chcę wydawać pieniędzy na prawników a z drugiej strony nie bardzo mogę przyjąć ten fakt, że zepsuli mi boiler przy banalnie prostej sprawie jak serwis i teraz domagają się 2000 na nowy z mojej kieszeni.
To tak jak jedziecie swoim samochodem do mechanika, on przez nieuwagę psuje silnik i mówi "Wie Pan ten samochód i tak nie mógłby jeżdzić bo miał łyse opony".
Myślałem o Citizen Advice i skarga na stronie Gas Safe Register.
Znacie może inne instytucję lub firmy prawnicze, które podejmują się spraw cywilnych w stylu "no win , no fee".
Proszę o pomoc.
Ps.
Wiem, że mieli prawo do odłączenia niebezpiecznego boilera, ale wcześniej powinny uzyskać moją zgodę lub przedstawić dokumenty, z wyszczególnymi błędami do poprawy instalacji.
Dzięki