|
---|---|
Guylian | Post #1 Ocena: 0 2012-01-24 17:20:59 (13 lat temu) |
Z nami od: 29-11-2007 Skąd: Birmingham |
Jak w temacie. Planujemy wymienic wykladziny w sypialniach, o panelach przestalam juz marzyc. Poradzcie prosze, jak wyciszyc podlogi.Bardzo slychac na dole jak ktos chodzi po pokojach na pietrze. Ostatnio upuscilam pudelko kremu na podloge w sypialni a moj maz myslal, ze sie przewrocilam, taki byl huk
![]() |
Post #2 Ocena: 0 2012-01-24 17:27:22 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
ankauk | Post #3 Ocena: 0 2012-01-24 17:33:47 (13 lat temu) |
Z nami od: 12-05-2010 Skąd: manchester |
My wyciszeylismy plytami wiorowymi( tymi uzywanymi do robienia poddaszy), do tego specjalne maty pod deske podlogowa i na wierzch deska prawie dwa centymetry. Zakladajac, ze nikt w szpilkach nie drepcze jest cichutko, tylko minus- koszt. Na dole dodatkowo dalismy welne mineralna pod podlogi zostawiajac odpowiedni przeswit( i skonczyl sie poglos)
[ Ostatnio edytowany przez: ankauk 24-01-2012 17:35 ] |
krakn | Post #4 Ocena: 0 2012-01-24 18:57:46 (13 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
Zależy jaki chcesz efekt uzyskać, najtaniej to kładzie się na dechy bardzo grubą podkładkę tłumiącą i na to gęsty karpet.
Stosunkowo najtaniej, ale minusem jest zapadający się karpet pod meblami. Inny sposób to wybrany karpet, pod to zwykła gumowana z filcem podkładka. Pod spodem płyta wiórowa, położona na mate tłumiącą. Wiem że zakładają jeszcze specjalne kształtowniki tak jak napisała ankauk, by był prześwit. Przynajmniej tak robią gdy mieszkanie idzie do certyfikowania na przenikanie dźwięku. Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
AMAZINGREAKTYWA | Post #5 Ocena: 0 2012-01-24 20:32:51 (13 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 29-11-2011 Skąd: Londyn |
"Inny sposób to wybrany skarpet, pod to zwykła gumowana z filcem podkładka."
No! Wybrany skarpet, podkładka z filcem i będziesz się unosić nad podłogą jak Jezus nad lustrem wody... ![]() |
|
|
krakn | Post #6 Ocena: 0 2012-01-25 21:19:14 (13 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
hehe, no tak to jest jak powierzy się wstawianie słów klawiaturze z telefonu
![]() karpet ze skarpet ![]() Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
trenero | Post #7 Ocena: 0 2012-01-25 21:45:30 (13 lat temu) |
Z nami od: 03-03-2011 Skąd: west midlands |
Igloo...z parapetem..lód nie przenosi dzwieku tak jak drewno..
Cieżko bedzie znależć rozwiązanie.Drewno jest dobrym przewodnikiem dzwięków. hulaj atoo
|
Post #8 Ocena: 0 2012-01-25 21:52:50 (13 lat temu) |
|
Konto zablokowane Z nami od: 04-12-2011 |
Cała izolacja wytłumi odgłosy kroków ale najpierw trzeba umocować luźne legary i płyty podłogowe.
Straszne jest w nocy gdy nie słyszysz kroków a skrzypi nad tobą sufit. ![]() |
mlody_leszczyk | Post #9 Ocena: 0 2012-01-25 22:34:09 (13 lat temu) |
Z nami od: 03-06-2010 Skąd: Luton |
Firma dla ktorej pracuje skorzystala z systemu wyciszania podlogi tej firmy. My wynajmujemy sale konferencyjna na rozne spotkania biznesowe dla firm z zewnatrz. Oraz przeprowadzamy testy CSCS. Nad sala znajduje sie nasza kantyna. Gdy odbywaly sie zebrania,badz testy kantyne zamykali abysmy nie przeszkadzali halasujac na gorze. W koncu zamowili konkretnych fachowcow, ktorzy doradzili co polozyc aby wyciszyc wszystko. Wczoraj sam zdawalem test i nic doslownie nic nie bylo slychac, chlopaki na przerwie gadaja szuraja krzeslami i takie tam, zadnego halasu nie uslyszalem mimo ze podloga jest na konstrukcji drewnianej, polozylismy na nia ten system.
Co prawda cena... okolo 60 funtow za m2, ale warto. |
cris2010 | Post #10 Ocena: 0 2012-01-25 23:24:59 (13 lat temu) |
Z nami od: 01-02-2010 Skąd: londyn |
Większość firm oferuje bardzo drogie systemy wyciszeń szczególnie maty,kleje itp... 100m/2 może cie kosztować nawet do 1.5tyś to wszystko zależy jaki stan podług i zastosowane systemy wyciszeń...
Ja w swoim domu maiłem ten sam problem skrzypienie była słyszalne bardzo mocno... Rozwiązanie było nie skomplikowane ale pracochłonne - Pozbyłem się wszelkich nie równych desek wpuklonych, popękanych, oraz tych krótkich - nacinanych na rury/elektrykę - Tam gdzie szpary między deskami musiałem je zerwać i docisnąć je do siebie, miejsca zbyt szerokie lub wycięte trzeba podbudować stolarzem z dobrej belki... - Po desami możesz znaleźć stara instalacji gazową a raczej resztki które warto usunąć, warto posprzątać śmieci i odpady... - Przestrzeń trzeba wypełnić dobrze watą szklaną ale nie tylko ją położyć trzeba ją na siłę wbić/ucisnąć w pustą przestrzeń - Wszystko skręcamy śrubami do DREWNA R2 Reisser są troszkę droższe ale nie wycofują się z czasem, nie pęka decha i prawidłowo dociska anie wcina się w dechę, śruby wkręcamy na 2/3 na krawędziach nie na środku - Ja u siebie potem to położyłem maty-podłogę drewnianą ... Efekt jest taki że nie słychać głosów/muzyki ani żadnych hałasu , zakłócenia spadły o całe 45dB ![]() Poz. |