Str 9 z 17 |
|
---|---|
ewamik | Post #1 Ocena: 0 2013-01-23 10:38:42 (12 lat temu) |
Z nami od: 30-10-2007 Skąd: London |
Mój mąż ma wszelkie uprawnienia. Skończył tutaj szkołe i ma kwalifikacje hydraulika.(elektryka również) Pracuje na zlecenie angielskiej firmy prywatnej
Czytałam mu Twój problem. Powiedział mi,że na odległośc nic sie nie robi. Po prostu musisz zawołać kogoś,kto sie na tym zna. Nic na odległośc nie zrobisz. Na serio. NIe mówię o moim mężu,bo ma full pracy ale kogoś dobrego. Będziesz tak sie męczył sam? Niech to ktoś chociaż zobaczy. |
best_mum | Post #2 Ocena: 0 2013-01-23 13:49:11 (12 lat temu) |
Z nami od: 06-06-2011 Skąd: Manchester |
Witam wszystkich moze i mi cos poradzicei bo na angielskich specjalistach chyba nie mozna polegac.Mam piec co Vokera czasem zapalala sie czerwona kontrolka z bledem 01 ale po zresetowaniu pieca wszystko bylo o.k.Dwa miesiace temu niestety zapalila sie czerwona kontrolka i juz nawet po resetowaniu pieca nie zalaczal sie ponownie jedynie na chwilke i znow to samo.Czekalam cztery dni na fachowcow kiedy w koncu dotarl jeden okazalo sie ze nie ma pojecia o tym piecu i stwierdzil ze nalezy wymienic czesci.Po dwoch dniach wrocil z kolegá i schematem pieca no i udalo sie piec naprawic na tyle ze chodzil.Czesem zdazalo mu sie odchylenie czyli czerwona kontrolka ale sporadycznie i zawsze po resecie na nowo chodzil.niestety po tych dwoch miesiacach stalo sie dokladnie to samo pochodzil piec chwilke po czym zapalila sie czerwona kontrolka blad 01 i na tym koniec nie dziala i zaden reset nie pomaga.Przyjechal pan i po dosc dlugich ogledzinach pieca stwiedzil ze znow ta sama czesc sie popsula!Ja natomiast zaglebilam sie w schematach pieca i po za niby zepsuta czescia czyli zaplonem moze byc niedroznosc wentylacji.mowilam facetowi ze byc moze trzeba by bylo to zrobic ale oczywiscie uparl sie przy swoim i znow nie wiem jak dlugo poczekam za wymiana czesci tym bardziej iz za cieplo to nie jest a mam male dzieci!Zauwazylam tez ze blad wyskakuje zazwyczaj wieczorem i przy nawet lekkich mrozach. Podjelabym sie sama wyczyszenia wentylacji ale znow troche sie boje czy potem wszystko zloze do siebie razem i nie bedzie problemow dodatkowych.moze ktos ma jakis pomysl na ten koszmar!
|
smialo | Post #3 Ocena: 0 2013-01-28 19:10:44 (12 lat temu) |
Z nami od: 14-09-2008 Skąd: BB |
witam ponownie.
juz po problemie ![]() ps. Uważajcie na nie uczciwych plumberow,heaterow itp. my niestety daliśmy się naciągnąć. człowiek uczy sie na błędach. |
sparky1 | Post #4 Ocena: 0 2013-01-28 19:22:30 (12 lat temu) |
Z nami od: 24-01-2012 Skąd: London |
Cytat: 2013-01-28 19:10:44, smialo napisał(a): witam ponownie. juz po problemie ![]() ps. Uważajcie na nie uczciwych plumberow,heaterow itp. my niestety daliśmy się naciągnąć. człowiek uczy sie na błędach. Grunt to trafic na wlasciwa osobe! ![]() |
tomeko2 | Post #5 Ocena: 0 2013-03-29 10:34:04 (12 lat temu) |
Z nami od: 14-10-2009 Skąd: u siebie |
Na wstepie powiem ze sie nieznam wogole na tym ..
Wymeinilem piec , mialem back boiler teraz combi boiler . Dostalem jakis super termostat bez kabelkowy... boiler mam na strychu , cisnienie jest ok , ale ciagle zimno w domu . Ustawilem temperature jak kazal fachowiec na 20 stopni to kurde tak jakbym mial wylaczony ciagle , teraz mam 23 i sie nieraz wlacza ale nie zawsze , temperatua teraz niby 18 a napewno jest mniej i nie grzeje mimo ze jest pokazane ze grzeje... |
|
|
olamakowska | Post #6 Ocena: 0 2013-03-30 07:06:34 (12 lat temu) |
Z nami od: 05-05-2009 Skąd: londyn |
A duzo kosztuje wymiana back boiler na kombi i czy duzo z tym pracy?
Pytam bo mamy zamiar zlozyc oferte na dom i tam wlasnie jest back boiler z gas fire, ktorego chcielibysmy sie pozbyc. |
Richmond | Post #7 Ocena: 0 2013-03-30 14:59:20 (12 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Cytat: 2013-03-29 10:34:04, tomeko2 napisał(a): Na wstepie powiem ze sie nieznam wogole na tym .. Wymeinilem piec , mialem back boiler teraz combi boiler . Dostalem jakis super termostat bez kabelkowy... boiler mam na strychu , cisnienie jest ok , ale ciagle zimno w domu . Ustawilem temperature jak kazal fachowiec na 20 stopni to kurde tak jakbym mial wylaczony ciagle , teraz mam 23 i sie nieraz wlacza ale nie zawsze , temperatua teraz niby 18 a napewno jest mniej i nie grzeje mimo ze jest pokazane ze grzeje... Musisz przeczytac instrukcje do termostatu. A na piecu nie masz regulacji - ustawien godzin wlaczenia. Ja odkrylam, ze mimo ze mialam termostat elektroniczny ustawiony na opcje manual, to on i tak ingerowal w to, kiedy piec sie wlacza i wylacza. Mialam ustawione okreslone godziny dzialania bezposrednio na piecu, a termostat wylaczal mi piec po osiagnieciu okreslonej temp. Niech fachowiec, ktory wymienial piec i montowal termostat przyjdzie i wylozy Ci to wszystko i poinstruuje jak uzywac termostatu. W koncu to on instalowal to wszystko i to jego rola. Nie wspomne, ze powinien zostawic dokumentacje. Carpe diem.
|
berenika | Post #8 Ocena: 0 2013-04-01 21:10:44 (12 lat temu) |
Z nami od: 30-12-2009 Skąd: EM |
Mam niewesoło
![]() nie dość że ogrzewanie nie działa to z pieca zaczeła cieknąć woda ![]() Dzwoniłam na emergency numer do agencji ale nikt nie odpowiada, zostawiłam 3 wiadomości i czekam. Może ktoś wie jak odciąc dopływ wody w piecu. Głowny zawór zakręcony ale woda dalej cieknie ![]() Piec firmy Saunier Duval [ Ostatnio edytowany przez: berenika 01-04-2013 21:13 ] ...zawsze warto być człowiekiem choć tak łatwo zejść na psy...
|
ewamik | Post #9 Ocena: 0 2013-04-01 21:40:08 (12 lat temu) |
Jaki masz system? Z water tankami?
|
ewamik | Post #10 Ocena: 0 2013-04-01 21:43:30 (12 lat temu) |
[ Ostatnio edytowany przez: ewamik 01-04-2013 21:48 ] |