Witam
Czy ktos z Was robil to.
Mam frontowa.sciane zrobiona z klinkieru nie wyglada estetycznie brud, kurz, zielone zacieki itp.
Chcialbym to wyczyscic + fuga.
Moze ktos z Was to robil I orientuje sie ile, jaka cena za metr??
Pozdrawiam
|
|
---|---|
smialo | Post #1 Ocena: 0 2013-01-16 12:27:18 (12 lat temu) |
Z nami od: 14-09-2008 Skąd: BB |
Witam
Czy ktos z Was robil to. Mam frontowa.sciane zrobiona z klinkieru nie wyglada estetycznie brud, kurz, zielone zacieki itp. Chcialbym to wyczyscic + fuga. Moze ktos z Was to robil I orientuje sie ile, jaka cena za metr?? Pozdrawiam |
krakn | Post #2 Ocena: 0 2013-01-16 12:36:18 (12 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
Taniej wyjdzie ci zakup karhera z serii HDS, używany po remoncie. który daje temp 150C
Potem sprzedaż Niekoniecznie musisz mieć piaskowanie na mokro, robiłem to samą wodą i chemią. Potem tylko trzeba popryskac środkiem wg oczekiwań, albo tylko przeciw algom, albo zaimpregnowac. Tyle że z impregnacja to dużo zabawy żeby nie porobily się plamy. Ja za hds karhera po remoncie, z nową pompą dałem około 1000 funtów. Kupilem to bo mieliśmy robotę u jednego klienta i mi został. Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
smialo | Post #3 Ocena: 0 2013-01-16 13:13:32 (12 lat temu) |
Z nami od: 14-09-2008 Skąd: BB |
Moze I taniej, ale ja sie kompletnie nie znam na piaskowaniu na mokro na sucho jakich uzyc sr. Chemicznych. Niechce wyczyscic calej sciany
![]() |
buldi01 | Post #4 Ocena: 0 2013-05-13 08:18:56 (12 lat temu) |
Z nami od: 18-10-2010 Skąd: Londyn |
Tylko samo mycie żadnego piaskowania ( niszczy cegłę chyba że cegła jest malowana jakimś dziadostwem ) do tego chemia ( Ilka chemie , znajdziesz w sieci ). Karcher przy użyciu dobrej chemii nie musi być silny , zwykła myjka ( tania z marketu ). Fugi jeśli trzymają to dobrze , wystarczy je tylko impregnować ( jest tych preparatów na rynku masę , ja stosuję Remmersa ) . Jeśli coś wyleci można dobrać kolor i uzupełnić . Ceny hm w UK to nie wiem ale w Polsce od 30zł do 200zł za 1m2. To tak w skrócie . Pozdrawiam Jacek
|
|