Str 2 z 3 |
|
---|---|
Giraffa | Post #1 Ocena: 0 2014-02-16 10:48:29 (11 lat temu) |
Z nami od: 05-08-2013 Skąd: Glasgow |
Witam Piotr295,
mogę mieć prośbę o jakiś kontakt na priv? Potrzebuję kilku informacji odnośnie dociepleń, ale nie chcę pisać na forum. Pozdrawiam. |
cris2010 | Post #2 Ocena: 0 2014-03-02 20:43:56 (11 lat temu) |
Z nami od: 01-02-2010 Skąd: londyn |
Witam
Dołączę się do tematu. Także jestem w trakcie docieplania swojego budynku zewnątrz. Problem polega na tym iż nie mogę z dobyć materiałów aby zakończyć pracę chodzi o ostateczną warstwę podkład,zbrojenie i tynk z kolorem? Czy muszę się wybrać do polski? Czy ma ktoś jakieś namiary na ten materiał? Gdzie szukam - jakieś hurtownie na południu Londynu? Gdzie kol wiek? ![]() |
leonardko | Post #3 Ocena: 0 2015-01-25 00:44:22 (10 lat temu) |
Z nami od: 25-01-2015 Skąd: gateshead |
Ja ocieplilem dom samemu rok temu, ruznica kolosalna jak w oszczednosci cieplnej tak i w wygladzie
![]() ![]() |
Post #4 Ocena: 0 2015-01-25 14:24:55 (10 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
alanthea | Post #5 Ocena: 0 2015-05-09 13:12:28 (10 lat temu) |
Z nami od: 09-05-2015 Skąd: mansfield |
witam wszytskim opisuje moja historie bo moze komus sie przyda, sama szukalam kontaktow do osob ktore robia docieplenia domow z marnym rezultatem, zlozylam papiery do firmy niedaleko nottingham ktora ma podpisana umowe z rzadem na dofinansowania na docieplenia zewnetrzne do domow ktore nie moga miec cavity wall. Wyliczyli kolosalna sume za calosc roboty £8600 w tym wymiana rur zewnetrznych materialy z firmy kreisel, rzad mial doplacic £4000 a jak przyszlo co do czego wyszlo £3750 reszte pokrywam ja, teraz juz wiem ze nie zgodzilabym sie na taka opcje ale poniewaz nie moglam znalezc nikogo kto by sie podjal roboty do max £3500 za calosc, byli polacy co chcieli £60 za m2, ale kilka dni po tym jak podpisalam umowe znalazl sie Pan co by ta sama robote zrobil za £3000 takze szukajcie, do tego jest nowo otwarty sklep kolo Sheffield z materialami budowlanymi z zaopatrzeniem nie powinno byc juz tak duzego problemu, gdy sie wprowadzilam ogrzewanie chodzilo non stop rachunki wiadomo mega wysokie temp nigdy nie przekroczyla 18st, teraz grzejemy duzo duzo mniej i temp w domu zawsze wynosi 19 bez wiekszych problwmow, polecam docieplenia budynkow styropianem bo jest mega roznica, ale na pewno mozna zrobic to duzo mniejszym kosztem bez pakowania sie w kredyt
![]() |
|
|
czarnaparasolka | Post #6 Ocena: 0 2016-01-09 17:29:37 (9 lat temu) |
Z nami od: 09-01-2016 Skąd: West Yorkshire |
Podczepię się pod temat. Potrzebuję porady dotyczącej ocieplenia zewnętrznego.
Na ścianach w domu w trakcie bardzo ulewnej pogody pojawia się wilgoć na ścianach (tylko na zewnętrznych). Nie ma jeszcze grzyba, ale za każdym razem jak dłużej popada w tych samych miejscach wychodzą trochę ciemniejsze "placki", jakby ściana nasiąkała wodą. Jak już nie pada i wyschnie - plamy znikają. Patrzyliśmy od zewnątrz budynku i w tych miejscach zaprawa ("fuga"?) między cegłami jest dość mocno wypłukana. Mamy prawdopodobnie solid wall. Co możemy w tej sytuacji zrobić? Chcielibyśmy z czasem ocieplić, ale nie wiem czy w tym roku damy radę finansowo. Ile to może wynieść (Yorkshire), czy potrzebne jest pozwolenie i czy w ogóle można tak sobie docieplić dom styropianem, kiedy jest to semi-detached house i sąsiedzi raczej nie będą chętni na ocieplenie drugiej części domu..? Czy potrzebna jest też ich zgoda? Co możemy zrobić żeby tymczasowo temu zaradzić? Znalazłam w b&q takie coś jak: U-Can Waterproof Repair Mortar. Czy jeśli wypełnimy tym te wypłukane przestrzenie między cegłami i dodatkowo posmarujemy ściany od zewnątrz takim płynem: Thompson's One Coat Water Seal Ultra to wystarczy na tą wilgoć? Ocieplać chcemy tak czy siak, ale jak nie starczy nam kasy w tym roku to musimy innymi środkami zapobiec temu co się dzieje ![]() Jakieś porady? Może inne preparaty niż podałam (pierwszy już stoi w garażu i czeka na ładną pogodę)? |
Pyrcia | Post #7 Ocena: 0 2016-01-17 08:11:59 (9 lat temu) |
Z nami od: 13-11-2015 Skąd: Lincolnshire |
Cytat: 2015-01-25 00:44:22, leonardko napisał(a): Ja ocieplilem dom samemu rok temu, ruznica kolosalna jak w oszczednosci cieplnej tak i w wygladzie ![]() ![]() Witaj Leonardko czy mógłbyś zdradzić skąd wziąłeś towar oraz jakiej grubości użyłeś styropianu? Ja znalazłem coś takiego może komuś się przyda https://antbm.co.uk/index.php/docieplenie/system-docieplen.html [ Ostatnio edytowany przez: Pyrcia 17-01-2016 08:16 ] |
Pyrcia | Post #8 Ocena: 0 2016-01-20 21:58:03 (9 lat temu) |
Ok Leonardko raczej małomówny
![]() Chciałbym podzielić się z wami moim pomysłem na ocieplenie domu. Po pierwsze, po zakupie będę aplikował o „ Free Cavity wall & Loft isulation” mam nadzieję ,że się załapię ![]() Od razu potem chciał bym zabezpieczyć mur do którego użyłbym „ Water seal ( for external walls)”. Moja żona to straszny zmarzluch ,jeżeli Cavity wall nie ociepli wystarczająco domu myślę o dodatkowym ociepleniu go na zewnątrz styropianem 5 cm. Nasuwa mi się pytanie - jak pomaluję ścianę tym „Water seal” a później okazało by się ,że jednak będę docieplał na zewnątrz to czy będzie problem z pomalowaniem ściany preparetem o nazwie Cementone PVA ??? Czy na ocieplenie zewnętrzne potrzebna jest zgoda Counsilu? I najważniejsze czy takowe ocieplenie mogę wykonać z pomocą kolegi który w Polsce pracował w tym fachu, jednak nie ma tu firmy tak więc żadnego certyfikatu mi nie wystawi. Czy brak papieru o wykonaniu tej pracy będzie rzutować w przyszłości na sprzedaż domu. Z góry dziękuję za podpowiedzi,wnioski, odpowiedź ![]() [ Ostatnio edytowany przez: Pyrcia 20-01-2016 22:01 ] |
Post #9 Ocena: 0 2016-01-20 22:11:24 (9 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Pyrcia | Post #10 Ocena: 0 2016-01-21 13:26:08 (9 lat temu) |
Wychodzi na to że calvity wall musi wystarczyć i nie ma co kombinować.Rozumiem że ocieplenie wewnętrzne watą da taki sam efekt jak styropian na zewnątrz
![]() Nie ma żadnego złotego środka? ![]() [ Ostatnio edytowany przez: Pyrcia 21-01-2016 14:01 ] |